Gittigidiyor İade İşlemleri
-
Merhaba müritler, geçen gün Gittigidiyor'dan Avea hat siparişi verdim.Numara seri numaraydı yani özel hat dedikleri türden.İlanda faturalı vs hiç bir şey yazmıyordu.Neyse işte hat geldi gittim Avea'ya açtırmaya oradaki eleman abi bu hat kurumsal hat, vergi levhası, imza falan bir sürü şey saydı.Bu sefer Gittigidiyor'da iade açıp satıcıyı telefonla aradım ve ses kaydıda aldım.Adam ben faturalı diye yazdım diyor ilanda faka ilanda fatura'nın f'si yok.Tamam o zaman geri gönder dedi aldığın adrese.Pazartesi günü geri yollayacağım.Kargo paketinden faturada çıkmıştı fakat işime yaramaz diye attım çöpe.Hattın olduğu zarfıda açtım fakat zarf ve içindekiler duruyor.Acaba satıcı kıllık yapar mı sizce ?
-
Sanmam bir sorun çıkacağını. Satış sözleşmesini bir oku ama yinede.
-
Fatura'yı yırttıysan adam haklı olarak kabul etmeyebilir..
Çünkü faturanın kdv'si adama girebilir bu durumda..
-
CEO bunu yazdı
Fatura'yı yırttıysan adam haklı olarak kabul etmeyebilir..
Çünkü faturanın kdv'si adama girebilir bu durumda..
9 lira civarı vergi vardı. Çok Tantana yaparsa veririm. Benim takıldığım nokta eksik bilgiyle ilan açması.
-
faturasız ürünü almak zorunda değil. Ben bir müşteriye faturayı göndermezseniz iade alamayız dedim. gittigidiyor'da bu konu hakkında hiç bir şey yapamaz.
Amaa satıcı ile anlaşırsan havuzda bekleyen paranın %18'ini kesip geri kalan parayı iade edebilir. O yüzden satıcıya ters gitmeden işini çözmeye çalış. Ürünü faturasız gönder sesini çıkarma. bıdı bıdı derse kibarca %18'ini kesebilirsiniz diye iade mesajlaşmasına not düşersin GG adminleri de görür isteğini.
-
necroshine bunu yazdı
faturasız ürünü almak zorunda değil. Ben bir müşteriye faturayı göndermezseniz iade alamayız dedim. gittigidiyor'da bu konu hakkında hiç bir şey yapamaz.
Amaa satıcı ile anlaşırsan havuzda bekleyen paranın %18'ini kesip geri kalan parayı iade edebilir. O yüzden satıcıya ters gitmeden işini çözmeye çalış. Ürünü faturasız gönder sesini çıkarma. bıdı bıdı derse kibarca %18'ini kesebilirsiniz diye iade mesajlaşmasına not düşersin GG adminleri de görür isteğini.
aslında olay bu kadar basit değil.Adamın senden faturayı istemesinin sebebi kdv ödemek değil faturayı kompleiptal etmektir.Sen yollayacaksın faturanı adam ürünü alıp iade düzenleyecek.Aksi takdirde faturanın bi nüshası kayıpken iade düzenleyemez.o şekilde faturasız teslim alsa stok fazlası çıkar yada en ufak bir incelemede usulsüzlük ortaya çıakr ceza yer..
-
swordfish bunu yazdınecroshine bunu yazdı
aslında olay bu kadar basit değil.Adamın senden faturayı istemesinin sebebi kdv ödemek değil faturayı kompleiptal etmektir.Sen yollayacaksın faturanı adam ürünü alıp iade düzenleyecek.Aksi takdirde faturanın bi nüshası kayıpken iade düzenleyemez.o şekilde faturasız teslim alsa stok fazlası çıkar yada en ufak bir incelemede usulsüzlük ortaya çıakr ceza yer..
Ne yani stoktan çıkmış ürünü tekrar stoğa sokamıyormuyum ? Envanter benim muhasebe programı benim kime ne =) 2000 parça envanter içinden hiç bir memur 1000 tane bir sene içinde giriş yapmış ürüne 1001 tane faturayı niye kestin diye usulsuzlük cezası kesmez. Faturayı istememin sebebi dediğin gibi sadece diğer nüshalar ile iptal etmek ama o kadar da kasmaya gerek yok. Meblağ yüksek olsa eyvallah ama düşük meblağda sıkıntı değil.