Gizli Diyabet

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Geçen arkadaşımla buluşup laflıyoruz. Çocuk tıp okuyor. Hani hep olur ya gidersinzi 5 o katar 5 siz katarsınız gidip kola çikoalta bisküvi çekirdek alıp oturup yersiniz o olay dönüyor. Ben biraz fazla tatlı olan ürünlere meyl ederken arkadaş biraz daha kepekli ürünlere filan meyl etti sonra muhabbet benim tatlı sevgimden açıldı. Aşırı bir tatlıya düşkünlüğüm var. -Mesela oturup iki tabak helva yiyebiliyorum- Arkadaş, engin sen sık sık idrara çıkıyor musun dedi. Gün geliyor çok sık çıkıyorum dedim özelliklede Ramazan-ı Şerifte. İşte bana gizli diyabetin gençlerde görüleceği çok tatlı yemenin kandaki şeker oranını yükselteceğinden filan bahsetti. Eğer önlemini almazsam 40 45 yaşlarında Allah korusun böbreklerin iflas edeceğinden filan bahsetti.

Şimdi Ramazan dolayısıyla hastaneye gidip test yaptırmaya da üşeniyorum.
     Sizin bu konuda bildiğiniz birşeyler var mı yada aranızda gizli diyabet olan var mı ? Çevreden gelen tecrübeler filan ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Bana sınırda dediler gizli şeker için, biraz aşırı çikolata cola vs. tüketiyordum, ramazadan sonra falan tekrar ölçtürücem inşallah düşme olmuştur.

DeadSoul tarafından 05/Ağu/12 19:02 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Genetik birşey, genetik derkende öyle illa ki ailende veya aile büyüklerinde olacak diye birşey de yok daha eskilere dayabiliyor bu durum. Gelip sende patlayabilir.

Sık idrara çıkıyorsan şüphelenilebilir ama sanmıyorum. Çok merak ediyorsan git eczahaneden şeker ölçüm aleti al ucuzlarından(30tl ye filan vardır yada daha ucuza).

50 tane filan çubuk berirler yanında şüphelendiğin zamanalrda ölçersin şekerini. Sen şimdi gitsen hastahaneye şüpheleniyorum diye sana şeker yüklemesi yapacakalr. 1-2 gün yatırabilirler kontrol altına. Ama uğraşmana gerek yok öyle git dediğim gibi eczahaneden al bi ölçüm aleti.Yada bimde filanda satıyolar bazen oralardan da alabilirsin.

Ayrıca korkulacak bir hastalaık değil diyabet. Eskiden di o şekerden öldü lafları, sen süzenli şekilde yemeğini yersen, öğünlerini akatmazsan çok daha sağlıklı ve uzun yaşarsın.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Hocam haftada 30 40 tane çikolatalı gofret yediğimi bilirim ya :S bilmiyorum tatlıdan vazgeçmek nasıldır filan çıkarsa çok üzülürüm :(

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Üzülecek hiçbirşey yok hayat devam ediyor sonuçta.

Diyabet zaten 2 ye ayrılıyor.(tip 1 ve tip 2)

Tip 1 isen insüline bağımlı diyabet hastası oluyorsun.

2 isen hap vb yöntemlerle tedavi uygulanıyor.

Tip 1 her yaşta görülebilirken. Tip 2 genelde 30yaş üstünde görülüyor.

Dediğim gibi birşekilde öğrenmeye çalış ya doktora git yada şeker ölçüm aleti al ara sıra bak kontrol et.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 594 Toplam Mesaj: 5