Gizli Klasörleri Görünür Yapamıyorum
-
telefon hafıza kartına virüs girmiş bütün klasörleri gizli yapmış onların yerine aynı adlarda klasörler oluşturmuş ama uzantıları .exe, başlarda farketmedim tabi çift tıkladığım yeni bi pencerede klasörün içeriğini açıyo
velhasıl bütün klasörleri sildim gizli klasörleri pcye kopyaladım format attım sonra ama bu klasörlerin gizli seçeneğini kaldıramıyorum gizli seçeneği tikli ama pasif durumda seçemiyorum nasıl görünür yapabilirim bunu
-
1. gizli klasörleri tekrar flaşa at
2. Echo@off
attrib -h -s /s /d j:*.*
yukarıdaki komutu metin belgesine kopyala ve "j" olan yeri flaş diskin sürücü harfi ile değiştir(flaş diski taktığına e,f,g hangisi ise o harfi koy)
3. .bat dosyasını kaydet ve çalıştır belirli bir süre sonra flaşın içindeki bütün dosyalar görünür olacak
-
win makinalarda
cmd | komut istemi | powershell neyse artıksürücü_harfi : enter örn: f :
attrib diye bir komut var yürüt onu dosyalarını görürsün h ile yazılanlar gizli hide olanlar
+h olanlar -h diye değiştirmen gerekir ayrıca s olanlarda vardır sistem için bularıda bir kontrol et
tamam oldu işte :D
özü:
başlat --> çalrıştr --> cmdsürücü_harfi : enter örn: f :
attrib
attri dosya_adı -h -s
gibi
-
dosyalar görünüyo hocalar sadece ilk klasörler gizli onlarıda korunan işletim sistemi dosyalarını görünür yap deyince gördüm
-
-
şu attrib olayını denedim oldu şu an bi sorun yok bakalım
-
Tnrsk bunu yazdışu attrib olayını denedim oldu şu an bi sorun yok bakalım
:) had hayırlısı
-
Attribute changer da kullanışlı olabilir. aklinda bulunsun.