Glock 19C Mi Yoksa Springfield Armory Xd Mi Daha İyi ?
-
Merhabalar,
Hacılar sorum açık,sizce dayanıklılık ve performans toleransı açısından hangisi daha iyi sonuçlar elde eder?
İçerisine toz,pislik vb. kaçmasına hangisi daha iyi engel olur?
Mesela ben,Türkiye'de kişisel silahların iyi bakım yapıldığını düşünüyorum.Yurtdışındaki silah kullanıcıları 3000-5000 mermi attıktan sonra Glock larını temizliyorlar ve buna rağmen Glock hala çok dayanıklı, performanslı ve sağlam...
Springfield Armory Xd ye gelirsek,bu silah hakkında bilgisi olan var mı,tecrübe ve kullanım açısından?
Eğer Glock 19c den daha iyiyse tanıdık bir arkadaşım var onunla takas yapmayı düşünüyorum.Hatta satabilirim de...
Düşünce ve tecrübeleriniz nelerdir? -
Silahlar hakkinda pek bi bilgim yok ama Glock'un G17siyle atis yapmis biriyimdir :D
Ama 19 modeli cok hafif ve daha iyi gibi duymustum
Yalniz Springfield Armory xd M versiyonuysa sitesinde gosterdigi gibi tek gecerim :|
-
valla silahtan hic anlamam lakin ikisininde resimlerine baktim:D dediiniz springfield buysa
springfield daha gusel valla
-
youtubede videolara baktım glock seri atışyapıyo tık demiyo ötekine bakmadım zaten tipide hoşuma gitmedi :)
-
Glock un dizaynından dolayı toleransları o kadar fazla ki diğer markalara nazaran 15/1 tutukluk yapma ihtimali var desem yalan olmaz yani en dayaniklisi,Sa Xd de extra olarak kabze emniyeti ve silahın ağzında mermi olduğunda bu durumu size belirten 2 kısmı var.
1.si yukarı doğru sahip hareket payına sahip tırnagı,
2.si de silahın arka kısmından silahın kurulu olup olmadıgını anlayabilmenizi sağlayacak olan iğne göstergesi yani açık iğne yuvası bunlar silahın ağzında mermi olduğunu kolayca anlamanıza yardımcı olur.Ayrıca dışarı doğru açılan tırnak,darbelere karşı savunmasız bir pozisyonda oldugundan kırılma potansiyeline sahip,açik igne yuvasida igne blogu içerisine toz pislik vb kaçmasina olanak tanidigindan tutukluk ihtimalini arttirmaktadır.
Ama bu silah her ne kadar Amerika'da Glock a rakip olmak ve benzer hale gelebilmek amaciyla sürekli revizyon upgradine ugrasa da temel mekanizmasi Glock kadar basit ve toleransli olmadigindan Glock kadar iyi degil ha bu anlattiklarim bu silahin kötü oldugu anlamina gelir mi? Tabiki gelmez Springfield Armory Xd'nin piyasadaki çogu silahtan fazla toleransi var ama bu dayaniklilik asla Glock kadar degildir.
Yani Benim Glock Springfield Armory Xd gibi bir silahı da geçiyor... :)o
Seviyorum Glock umu (H) :)... Değişmiyorum...Aklı sıra beni kekleyecek bizim arkadaş...Yemezler gülüüm... :)
-
kesinlikle glock u tercih etmelisin arkadaşlarında belirttiği gibi. :)
ha, ben beretta hayranıyım o ayrı
-
smith wessonlar iyi ben tiplerini severim .
Bide hitmanın kullandığı silahın hastasıyımdır silverballer .
Aha silverballer

-
toplu tabancalar ardında boş kovan bırakmadığı için iyi de . taşıması zorluyor adamı. gizlemsi zor. şişman olduğundan kendini çok belli ediyor. sıkıntı yaratıyor
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
toplu tabancalar ardında boş kovan bırakmadığı için iyi de . taşıması zorluyor adamı. gizlemsi zor. şişman olduğundan kendini çok belli ediyor. sıkıntı yaratıyor
-----------------------------
smith wessondan bahsediyorsan . 6 patlarıda var normal olanıda var ben normal olandan bahsediyordum .