Gmail Apps Den Mailleri Tasimak
-
gmail apps de bulunan kullanicilari gmail den cikartip baska bir server a tasimak istiyorum.
soyle ki;
gmail in ucretsiz verdigi bu hizmet yerine daha profosyonel bir hizmet almak icin x bir firma ile anlastim.
ben x firmaya domaini yonlendirdim, x firmasinda eposta kullanicilarini olusturdum ve yeni epostalar bu x firmasindaki servera dusmeye basladi.
google da bulunan eski epostalara web arayuzunden erisebilirmiyim ?
kullanan varsa bilir.
mantiken sistem su sekilde :
mail.firma.com u gmail e yonlendiriyorsun ve web den eski maillere bakmak istediginde
mail.firma.com veya mail.google.com/a/firma.com
seklinde giriliyor.
ben butun kullanicilari yeni servera tasidiktan sonra gmail deki eski maillere mail.google.com/a/firma.com
yazarak erisebilirmiyim ve ne kadar sure ile erisebilirim
-
bende birşey sormak istiyorum şu Türkiye de yaşıyoruz diye kullanamadığımız uygulamaları kullanmanın bir yolu var mı?
-
Merhaba,
Siz hesabı silmedikçe mail.google.com/a/firma.com olan adres kapatılmaz. Sadece mx kaydını değiştirdiğiniz için yeni mailler buraya düşmez. Eski mailleri mail.google.com/a/firma.com adresinden kontrol etmeye devam edebilirsiniz.
-
mantiken senin dedigin gibi olmasi gerekiyor PowerfuL
iste o mailleri almak sorun olacak, ya omur boyu adam eski epostalara bakmak icin webden girmek zorunda kalacak.
tasima islemiden sonra pst olarak alabilme imkanim varmi asil ogrenmek istedigim bu ?
-
tasima isleminden once 50 kullanicinin epostalarini outlook uzerinden pst ye tasimak istersem eger
50 kullanici x 7 gb = 350 gb bir veri oluyor ki
bu gunler surecek zira 7gb lik bir kullanicinin epostasini 2 gundur pst ye tasimaya calisiyor (4mb lik internet uzerinden)
-
Mxleri veya dnsleri yönlendirseniz bile (Yani taşıma yapıldıktan sonra) pop'dan mailleri pop.gmail.com ile alabilirsiniz. Taşıma yaptıktan sonra Google apps pop erişiminizi kesmiyor.
Kolay gelsin.
-
PowerfuL bunu yazdı:
-----------------------------
Mxleri veya dnsleri yönlendirseniz bile (Yani taşıma yapıldıktan sonra) pop'dan mailleri pop.gmail.com ile alabilirsiniz. Taşıma yaptıktan sonra Google apps pop erişiminizi kesmiyor.
Kolay gelsin.
-----------------------------:|
eminsin dimi ? cidden kesmiyor mu ?
-
underzero bunu yazdı:
PowerfuL bunu yazdı:
Kolay gelsin.
eğer google apps sürekli mx'leri kontrol etmiyorsa niye kapatsın ki? -
underzero bunu yazdı:
PowerfuL bunu yazdı:
Kolay gelsin.
-----------------------------Test edildi onaylandı. Silmiyor hesabı. 1 senedir kullanmadığım Google apps hesabım hala aktif. Mxler 1 senedir yönlü değil.
-
1000 yılın bir başı underın konusunu baltaladım onada cevap gelmedi :D
-
Sadece mail gelmez, erişebilirsin...