Göbek Düşmesi?
-
Halk dilinde göbek düşmesi diye bişe var. Tedaviside göbeğe vakum uygulamak, bunu bardağı ısıtıp göbeğe koyarak yada bardağın içinde yanan bir kibritle beraber göbeğe koyarak yapıyolar.
Sorum şu; bu tıbbi olarak nasıl açıklanıyor
biraz aradım ama tıpdaki adını bilmediğim için bişe bulamadım
-
-
abi bilmiorumda bana olduğu zamn ananem e telefon açıom o bi suyla iğneyle flan bişeyler yapıo sora geçio anlayamadım bnde
-
En mantıklısı tıbbi yöntemler.
-
hastalıktan mevcut bir tanıdığım vardı onun anlattıklarına göre harbiden pis bir şey olduğunu biliyorum bende...ismi bile ürkütücü zaten :S...
-
bizim buralarda pek meshur o ama gobege yapildigini bilmiordum sirta yaparlar genelde cok gereksiz bence nenem uzman olsada :D
-
Eski mahallemizde Nermin Teyze diye birisi vardi nami değer kocakari :) benim de kucukken gobegim düşmüştü :D saol sun dediğniz gibi vakum makum + kurşun dökerek halletmişti hala hatırladıkca gulerim bilimsel anlamı nedir bilmiyorum ..:)
-
SuNNeTcHi_eFhEnDy bunu yazdı:
-----------------------------gobek dusmesi ne la ilk defa duyuyorum :D
-----------------------------
Aynen =) -
up. beyler benim göbek düştü galiba. nası halledicez fenalardayım ?
-
ay o çokfena bişi dokorlarda kabul etmio ama doğru bi şkilde çekiosun onu yerine bunu en kolay nası anlıoruz göbek deliğinize parmağınızı koyun tam deliğin altında atıosa yerinde yanda yani başka yerde atıosa ağrılara hazır ol ,(
Toplam Hit: 6511 Toplam Mesaj: 10