folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Godaddy - Alan Adı Yenileme - Unable To Process [Yardım]

Godaddy - Alan Adı Yenileme - Unable To Process [Yardım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,
    Godaddy'de alan adımın süresini uzatmak istediğimde

Kod:
    Unable to Process.
    Please click here to go back and confirm that your information is correct.

hatasını almaktayım.

Belki komik gelebilir ama sabahtan beri bu sorunla boğuşuyorum.
    Aklıma gelen olan - biteni yazıyorum:
    Herşey Godaddy'nin "Renewal Notice" leri göndermesiyle başladı. Sanırım otomatik ödeme talimatı vermişim vakti zamanında.
    Sanal kart (işbankası) kullanıyorum + O zamanlar alan adının süresinin dolmasına 1-2 ay kadar vardı. Kısacası üşengeçlikten yumurta deliğe dayanana kadar birşey yapmadım.

Neyse bugün yaptıklarıma değinecek olursam:
    1-) Godaddy'den sanal kredi kartı ile uzatma denemesi. --> Hata!
    2-) Sanal kredi kartımı Godaddy'de ExpressCheckout denen bir yere kaydettim, o şekilde denedim. --> Hata!
    3-) Godaddy'den Gift Card alarak ödemeyi denedim. --> Hata! (Gift Card ı alamadım )
    4-) İnternette yerli - yabancı birçok forumda (digital point, r10, iyinet, godaddy, webmastersitesi vs.) araştırma. Benzer problemler var. Oradaki çözüm yöntemlerini denedim. --> Hata!
    5-) Sırf bu iş için Paypal'da hesap açtım (hesap aktif). Paypal sanal kartımdan "verify" için gerekli parayı çekti, yani kartta sorun yok. Paypal'la ödemeyi denediğimde de aynı sorunla karşılaştım (Hata!).
    Not 1:Daha önce Paypal'la alışveriş yapmamıştım. Normal olarak ödemeyi yapmayı deneyip hata alınca şuraya baktım:
    Profil -> Finansal Bilgiler -> Önceden onaylı ödemelerim kısmına girdiğimde Düzenli ödemeler panosu'nda Godaddy'i görüyorum. Ama Faturalanan Son Tutar'ın altında $0,00 USD yazıyor. Bu normal mi?
    +
    Tüm işlemler başarısızlıkla sonuçlanınca Fatura Sözleşmesi Ayrıntıları'nda şöyle bir değişiklik yaptım. --> Hata!

Kod:
    Ana Ödeme Kaynağı --> PayPal Bakiyesi
    Yedek Ödeme Kaynağı --> Visa Kart XXXX-XXXX-XXXX-1234

6-) En sonunda tbt'ye yazdım (bi de r10). --> Umutluyum!

Denemediklerim:
    1-) Gerçek kredi kartı bilgilerini kullanarak alışveriş yapmak (sıcak bakmıyorum).

Not 2:
    1-) Adres vs. bütün bilgiler doğru.
    2-) Sanal kartımla birçok defa alışveriş yaptım, onda sorun yok.
    3-) Normal fiyat 15$ civarında. Kullandığım indirim kuponu gdbb776. İndirim kuponunu kullandığımda fiyat ~8$ a düşüyor ama üst tarafta uyarı olarak şu ibare yer alıyor:

Kod:
    This promotion has changed due to increased prices from the registry effective July 1st, 2010. The updated price is reflected in your cart.

4-) Sanal kartıma aktardığım tutar 30 TL.
    5-) Alan adının süresinin bitmesine 9 gün var.
    6-) Paypal bakiyesi 1,95$
    7-) Domain Status - Active

Belki çok ufak bir noktayı kaçırıyorum ama olmayınca olmuyor işte... :/

Yardımlarınız için teşekkürler...

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Domaini transfer ettim Allaha şükür :)

bakalım okuyam editleyecem

ödeme yaptıktan sonra paypalın sayfasında link çıkacak o linke tıklayıp goddaya geri geleceksin ve onay butonuna tıklayacaksın

böyle bir olay oldumu? benim arkadaş ödeme yaptım dedi 1 gün önceden yapılmamış bir girdim 2 dkda hal ettim :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

Domaini transfer ettim Allaha şükür :)

bakalım okuyam editleyecem

ödeme yaptıktan sonra paypalın sayfasında link çıkacak o linke tıklayıp goddaya geri geleceksin ve onay butonuna tıklayacaksın

böyle bir olay oldumu? benim arkadaş ödeme yaptım dedi 1 gün önceden yapılmamış bir girdim 2 dkda hal ettim :D

Eyv. Alper.
    Ödeme şekli olarak Paypal'ı seçiyorum. Paypal k.adı ve şifresiyle giriş yapıyorum (title -> PayPal'ı Ödeme Yöntemi Olarak Ekleyin). Paypal'da işlemleri hallettikten sonra godaddy'e geri dönüyor. İşlemi tamamlamak istediğimde hata alıyorum.

(Bu arada sana geçmiş olsun, son 9 gün kalmış olmasa bende transfer etmeyi düşünürdüm. Sanırım uzattıktan sonra deneyeceğim.. :))

Düzenleme: Resimler

1

2

3

Not: Enter in a friendly name... kısmına sallama birşey yazıyorum. + Term & Conditions'u da kabul ediyorum.

4

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Kendin pişir kendin ye:
    Godaddy forumlarına ve godaddy support'a durum bildirilir ve sorun çözülür.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

en azından sonucu paylaşmışsın teşekkür ederim

tahribat.com a can feda
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

telekom bunu yazdı:

Kendin pişir kendin ye:

hocam çok özür pmye cevap veremedim başıma bir sorun geldi 1 hafta sonra istersen anlatırım inna hak vereceksin :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

telekom bunu yazdı:

Kendin pişir kendin ye:

hocam çok özür pmye cevap veremedim başıma bir sorun geldi 1 hafta sonra istersen anlatırım inna hak vereceksin :D

Estf. hocam insanlık hali...

Bu arada sorun şuydu:
    Yurtdışındayım, godaddy otomatik olarak girdiğiniz ülkenin bayrağını sağ üst köşeye koyuyor. Bende "amk nun gavur bayrağı" diyerek onu Türk bayrağına çevirmiştim. Meğersem ödemeyi yapmak istediğiniz zaman fatura kısmı ve o kısımda bulunduğunuz ülkeye göre bilgilerin doldurulması gerekliymiş. Bana kısa süreli heyecan yaşatan bu ufak ayrıntıyı paylaşıyım dedim.

Toplam Hit: 1659 Toplam Mesaj: 7