folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gomulu Sistem Yazilimcisi Olmak Icin Oneriler

Gomulu Sistem Yazilimcisi Olmak Icin Oneriler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zurach
    zurach's avatar
    Erkek

Arkadaslar Merhabalar,

Daha cok yazilim ve isletme ustune agirlik veren bir bolumde okuyorum fakat kendim gomulu sistem programciligina yonelmek istiyorum. Okudugum bolumden dolayi hardware yani donanim yonum cok guclu degil. Elektronik devre semalarini okuyamiyorum, kendim komplike elektronik devreler yapamiyorum fakat bilgisayarin calismasiyla ilgili olarak iyi bir teorik arka planim var. Aplikasyon programciligi icin de tecrubem iyi. Linux/Unix sistemlerde de kendimi son zamanlarda gelistirdim. 

Aranizda gomulu yazilim ile ugrasanlar varsa bana nasil bir yol izleyebilecegim konusunda oneriler verebilirler mi? Gomulu sistemler icin iyi derecede elektronik bilmem gerekiyor mu? Gomulu sistem programciligi icin yurt icinde veya disinda kurslar veya toplantilar var mi? Online kurslar, kitaplar, Master programlari, is olanaklari veya benzeri seyler hakkinda bana bilgi verebilirseniz cok minnettar olurum. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

başlangıç için çizgi tageme bakabilirsin hocam orda gömülü sistemler için bişeyler vardı yanlış hatırlamıyosam

slanger tarafından 09/Ağu/15 21:39 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mt93
    mt93's avatar
    Erkek

benimde bu seneden itibaren ders seçimiyle bi alana yönelmem gerekiyor ama açıkcası halen karar verebilmiş değilim.Takipteyim.

bildiğim kadarıyla her sene şöyle bi etkinlik oluyor bizim hoca gidiyordu takipte olursan iyi bilgi alabilirsin belki http://www.gstl.itu.edu.tr/gomsis2014/

mt93 tarafından 09/Ağu/15 22:43 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Hocam gömülü sistemler için biraz lojik kısmına hakim olmak gerekiyor bana göre. Yani temel elektronik bilgin varsa ve iyi bir lojik bilgin varsa gömülü sistemler üzerine çalışabilirsin. Artık eskisi gibi kontrol etmek istediğin sistem için sıfırdan kontrolcü kartı tasarlaman gerekmiyor. Buna harcayacağın zamanı ve enerjiyi analog/dijital sensörlerin çalışma prensiplerini, en azından haberleşme yapılarını öğrenmeye harcayabilirsin. 

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mekatronik
    Mekatronik's avatar
    Erkek

Öncelikle besleme kaynakları piller regüle devreleri gibi temel devreleri karıştır öğren daha sonra hobi elektroniği ile motivasyon arttırıcı basit devreler ile başla örneğin; flip-flop, ışık izleyen robot vb. Temel elektronikte eksiklerini tamamladıktan sonra işine yarayabileceğini düşündüğün küçük projeleri mikrodenetleyici kartı kullanarak yapmaya çalış. Çabuk pes etme zor gibi gözükür, heyecan duymaya başladığında yürürsün.

Zaman geriye dönmemek üzere kapıyı çarpar umursamaz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam gömülü sistem programcılığı için elektronik bilgisi illa gerekiyor diyemem ama o zaman işleri ezbere yapıyor olursun. Yani örnekler üzerinden ezbere kod yazmaktan öteye gidemezsin

Yani sistemin nasıl çalıştığı, mikroişlemcinin diğer bileşenlerle nasıl haberleştiği, temel-orta lojik devre bilgisi, I/O olaylarının nasıl çalıştığı ve mantığının ne olduğunu bilmen adam gibi bir gömülü sistem programcısı olmak istiyorsan gerekli.

Elektronik ve lojik çok zor konular değil (temel düzeyde).

İstersen kendi bölümümde bize ders notu olarak verilen lojik, mikroişlemcilere giriş ve elektronik notlarını paylaşabilirim.

torpedo_XL tarafından 10/Ağu/15 11:33 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bolca sabır, low level programlama bilgisi, genel hatlarıyla mimari çeşitleri, elektronik component haberleşme şekilleri hakkında bilgiler ve tekrardan bolca sabıra ihtiyacın var. Ben hayatta sevemedim o işleri, sevmiyorumda allah kolaylık versin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Elektronik bilgisi gerekiyor hocam. İşe alırken sağlam low level programlama ve elektroniği aynı anda bilen arıyorlar.

The king is bleeding.
Toplam Hit: 1277 Toplam Mesaj: 8
yazilim gomulusistem