Google - Gizlilik - Android
-
Arkadaşlar merhaba..
Bildiğiniz gibi android cep telefonlarımızın olmazsa olmazıdır gapps.
Google hesabımda gezerken telefondan yaptığım aramalar tut işte rehberime kadar bi zamanlar yedeklemiş etmişim.
Aslında çokta fifi derip geçerim halada öyleyimde şey düşündüm.
Yani ben google da bi şarkıcı arıyorum , youtube girdiğimde tak bana onları öneriyor amk..
Telefona hiç gapps kurmasam , yani tamamiyle google ile iletişimini koparmayı düşünüyorum ? Nasıl olur ? Az tartışalım istedim.
-
BarisYigit bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba..
Google hesabımda gezerken telefondan yaptığım aramalar tut işte rehberime kadar bi zamanlar yedeklemiş etmişim.
Yani ben google da bi şarkıcı arıyorum , youtube girdiğimde tak bana onları öneriyor amk..
Telefona hiç gapps kurmasam , yani tamamiyle google ile iletişimini koparmayı düşünüyorum ? Nasıl olur ? Az tartışalım istedim.
Google'ın işi bu maalesef. Nasıl engellenir bu konularda çok tartışılmıştır internette sanırım ama Türkçe olarak bu konuda bir tartışma ve öneri görmedim.
-
-
DrKill bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba..
Google'ın işi bu maalesef. Nasıl engellenir bu konularda çok tartışılmıştır internette sanırım ama Türkçe olarak bu konuda bir tartışma ve öneri görmedim.
bütün kullandığım ve kullanacağım uygulamarın apk'larını play store dan indirdim.
15 dk içinde rom atıcam ve gapps kurmuycam. yani hiç bi şekilde mail adresimi bile yazmayı düşünmüyorum telefona ?
yeterli olur sanırım bu hocam :)
-
BarisYigit bunu yazdıDrKill bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba..
bütün kullandığım ve kullanacağım uygulamarın apk'larını play store dan indirdim.
15 dk içinde rom atıcam ve gapps kurmuycam. yani hiç bi şekilde mail adresimi bile yazmayı düşünmüyorum telefona ?
yeterli olur sanırım bu hocam :)
Peki neden gizli olma düşüncesindesin ? Seni buna iten nedir illegal içerikmi bakıyorsun.
Ona bakarsan artık gezinti diye bişey çıktı sürekli gizlilik sürekli kaçmak gizli kapaklı şeyler.
Madem o kadar gizlilik istiyosun kirala bir cloud sunucu irlandadan kafana göre takıl hocam.
-
Barış hacı o dediğin biraz zor. Şöyleki mesela diyelim herşeyin apksına sahibim diyorsun eyvallah bi süre sonra onlar hata verecektir çünkü sunucularla haberleşip güncelleme kontrolü yapacaktır ve eğer güncelleme kontrolü yapamazsa ki yapamaz market kurulu değil google services kurulu değil o zaman çalışmayacaktır. Ayrıca;
*Gmaillerien bakamazsın
*Gtalk kullanamzsın
*Whatsapp kullanamzsın çünkü google servisine bağımlı*Haritalar olmayacak
*Kişilerini güncelleyemeyeceksin
*Kilidi unutursan yarrağı yersin :D