Google Adwords Eğitimi
-
GOOGLE GENÇ AJANSLAR AKADEMİSİ
SORU 1: Google Genç Ajanslar Akademisi nedir?
......Google Genç Ajanslar Akademisinin amacı, üniversite öğrencilerini dijital pazarlamanın temelleri ve Google’ın internet reklamcılık platformu AdWords ile tanıştırmaktır.
Google Genç Ajanslar Akademisi üç temel bölümden oluşan bir programdır.
1. Bölüm: Ücretsiz Google AdWords Eğitimi
İlk aşama öğrencilere Google eğitmenleri tarafından verilecek olan ve internette reklamcılığı temellerini içeren bir günlük ücretsiz bir eğitimdir. Eğitim bu sene sekiz üniversite kampüsünde 19 Mart 2011ve 26 Mart 2011 tarihlerinde gerçekleşecektir.
2. Bölüm: Google Genç Ajanslar Yarışması
Eğitim sonrası internet reklamcılığı alanında becerilerini pekiştirmek isteyen öğrencilerin Google Genç Ajanslar Yarışması’na katılması önerilir. 1 Nisan 2011’de başlayacak olan yarışmada, katılımcılar Google tarafından kendilerine verilen 150TL’lik Google AdWords deneme kuponlarını kullanarak, kendi buldukları yerel işletmeler için internette reklam kampanyaları hazırlayacaktır. Yarışmanın amacı öğrencilerin birer dijital pazarlama ajansı gibi hareket etmelerini sağlamak ve buldukları işletmelere iki aylık bir süre boyunca dijital pazarlama danışmanlığı yapma fırsatı vermektir.
Yarışmaya bireysel olarak veya iki kişilik gruplar halinde katılmak mümkündür. Yarışmacılar, en çok beş yerel işletmeye danışmanlık yapabilir. Yarışmanın nihai hedefi, Google AdWords kullanarak, özenli bir şekilde hazırlanan reklam kampanyaları ile işletmelere dijital pazarlamanın değerini kanıtlamaktır. Katılımcılar yarışma boyunca hazırladıkları AdWords kampanyalarının kalitesi ve danışmanlık yaptıkları işletmelerin memnuniyeti bakımından değerlendirilecektir.
3. Bölüm: Google Genç Ajanslar Eğitim Kampı
Danışmanlık yaptıkları işletmeler adına pazarlama faaliyetlerinde başarı gösteren öğrenciler yarışmanın galipleri olacaktır. Her üniversitenin en başarılı katılımcıları, bir haftalık Genç Ajanslar Eğitim Kampına katılma şansına sahip olacaklardır. Kampta öğrencilerin kendi dijital ajanslarını kurmak için öğrenmeleri gereken tüm konuları içeren yoğun bir girişimcilik müfredatı sunulacaktır.
SORU 2: Kimler katılabilir?
Genç Ajanslar Akademisi aşağıda listelenen üniversitelerden öğrencilerinin katılımına açıktır:
Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi
SORU 3: Yarışmaya kayıt olmak için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle ücretsiz Google AdWords eğitimine gelerek yarışma hakkında birçok detay öğrenebilirsiniz. Yarışma kayıtları, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren www.google.com.tr/gencajanslar adresinden yapılabilir. Kayıt formunu doldurarak bireysel olarak veya iki kişilik bir grup halinde yarışmaya katılmak mümkündür. Yarışmaya kayıt olmak için öğrencilerin öğrenim gördükleri üniversitenin e-posta sistemine ait geçerli bir e-posta adresin yanı sıra bir de Gmail adresinin bulunması gerekmektedir.
Yarışma kayıdı onayladığında, katılımcılar Genç Ajanslar kişisel profil sayfalarında kullanabilecekleri kuponları görebilecek, müşteri ayrıntılarını girebilecek ve profillerini düzenleyebilecekler. Burası, duyurular için de kullanışlı bir alan olduğundan sık sık giriş yapılarak kontrol edilmesini öneriyoruz.
SORU 3: Ücretsiz Google AdWords ne zaman yapılacak?
Üniversite Seminer Tarihi
Akdeniz Üniversitesi 19/3/2011 Cumartesi
Çukurova Üniversitesi 19/3/2011 Cumartesi
Pamukkale Üniversitesi 19/3/2011 Cumartesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi 19/3/2011 Cumartesi
Anadolu Üniversitesi 26/3/2011 Cumartesi
Gaziantep Üniversitesi 26/3/2011 Cumartesi
Atatürk Üniversitesi 26/3/2011 Cumartesi
Selçuk Üniversitesi 26/3/2011 Cumartesi
SORU 4: Akademi Süreci Nasıl İlerleyecek?
15 Mart 2011 Google Genç Ajanslar Yarışması kayıt işlemlerinin açılır
19 Mart 2011 Kampüste ücretsiz Google AdWords eğitim oturumu (1. Grup)
26 Mart 2011 Kampüste ücretsiz Google AdWords eğitim oturumu (2. Grup)
7 Nisan 2011 Google Genç Ajanslar Yarışması'na katılım için kayıtların son günü
1 Nisan 2011 Yarışma başlangıç tarihi.
1 Haziran 2011 Yarışma bitiş tarihi.
20 Haziran 2011 Genç Ajanslar Yarışması’nı kazananların duyurulması
Temmuz 2011 Genç Ajanslar Eğitim Kampı (Kesinleşen kamp tarihi duyrulacaktır.)
SORU 5: Google nasıl destek sağlıyor?
Sorularınızı, diğer kullanıcıların ve Google yetkililerinin size yardımcı olacağı, http://groups.google.com/group/gencajanslar adresindeki online yardım forumumuzda da yayınlayabilirsiniz. Ayrıca gencajanslar@google.com adresine e-posta yazarak yardım alabilirsiniz. Bu e-posta adresi 1 Mart’tan itibaren destek vermeye başlayacaktır.
ETKİNLİĞE KATILANLARA SERTİFİKA VERİLECEKTİR -
Daha önceden de bu konu hakkında bilgi veren arkadaslar oldu yeniden hatırlatalım dedim, google adwords hakkında ayrıntılı bilgi veren olursa sevinirim , yeni adım atıyoruz :-(
-
bu konu hakkında detaylı bilgi verecek murid yok mu ,kimse google adworbs kullanmıyor heralde :-)