Google Arama Sonuçları Filtreleme?
-
Hocalar google da arama yapıldığı zaman atıyorum xxxsitesi.com diye bir site ilk başta alakasız sonuçlarla çıkabiliyor zaman zaman. Bu gibi sonuçları engellemenin bir yolu yordamı var mı?
Bunu sormamın sebebi de, geçenlerde bir konu hakkında araştırma yaparken arifin manchester a attığı golü ararken rihanna videosuna denk gelen adam moduna girdim. Var mı böyle aramaları filtreleyip kişiselleştirebileceğimiz bir tooltip falan?
-
Aranacak kelime/kelime grubunu tırnak içine alırsan, sadece o kelimelerin geçtiği siteleri bulursun,
Mesela; Cüneyt Arkın değil, "Cüneyt Arkın"
Bulunmasını istemediğin kelimeleri, (aradığın kelimeleri yazdıktan sonra sonra) başlarına - (eksi) işareti koyarak yazabilirsin,
Mesela; Cüneyt Arkın -film -kavga
Birden fazla kelime yazıyorsan ve bu kelimelerin arasında öncelikle bulunmasını istediklerin varsa, başlarına + (artı) koyabilirsin.
+Cüneyt Arkın
Ben böyle yapıyorum ve genellikle doğru sonuçlara ulaşıyorum.
Başka yöntem de bilmiyorum zaten :))
-
reklam olanları mı diyon hocam ?
yapacak pek bişeyin yok. adamlar tag olarak senin aradığını yazdılarsa zor kurtulman
en üstte çıkan reklamları adblokla rahat engelleyebilirsin.
belli bir sitede aramak istiyorsan da örnek olarak şunu kullanabilirsin.
"naber lan ibne" inurl:tahribat.com
"naber" "lan" "ibne" inurl:tahribat.com
"naber lan ibne" inurl:tahribat (urlun herhangi biyerinde tahribat yazıyorsa çıkar)
-
1049 bunu yazdı
Hocalar google da arama yapıldığı zaman atıyorum xxxsitesi.com diye bir site ilk başta alakasız sonuçlarla çıkabiliyor zaman zaman. Bu gibi sonuçları engellemenin bir yolu yordamı var mı?
Bunu sormamın sebebi de, geçenlerde bir konu hakkında araştırma yaparken arifin manchester a attığı golü ararken rihanna videosuna denk gelen adam moduna girdim. Var mı böyle aramaları filtreleyip kişiselleştirebileceğimiz bir tooltip falan?
Google'ın resmi eklentisi https://chrome.google.com/webstore/detail/personal-blocklist-by-goo/nolijncfnkgaikbjbdaogikpmpbdcdef?hl=en-US