folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Google Botları Her Dakika Sitemde Olabilir Mi ?

Google Botları Her Dakika Sitemde Olabilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://ayrox.org/blog/gbot.php

sayfasında google botları nerdeyse herdakika sitemde farklı adreslerde.Buna ramen google önbelleği 8-10 günde bir yenileniyor.

Kodlar aşşağıdaki gibi.Anlamadığım şey ya ben kodlarda bir hata yaptım geleni, geçeni ekliyor  yada google botları cidden her dakika sitede.Ben hata yapmış olsam her dakika birileri sitemde olurdu ama değil.

Nedir ne değildir bu iş ? 

if(eregi("googlebot",$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])){

$satir = $_SERVER['REQUEST_URI'].'<br>'.date('d/m/y H:i').'<br />-----<br />';

if ($dosya=(fopen('gbot.php' , 'a' ) ) ){ fwrite($dosya,$satir); fclose ($dosya);}

}

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

pek web tasarımdan anladıgım söylenemz ama seo dan anlarım. şimdi benım anlamadıgım nokta botlaar her sanıye senın sıtende olsa ne olacak ? önemlı olan botları çağırmak değil ki (eğer gelmesını ıstıyorsan pıng çek gelsın ) siten güncellenmedıgı surece botların gelmesını sağlamak sadece kara lısteye alınmana sebep olur. eğer üst sıralarda çıkmak ıstıyorsan sürekli siteyı guncel tutup her guncelledıkten sonra botları çağırmandır....

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

evet olabilir,bazen çok gezmesine rağmen eklemez sayfaları google bir kaç aya düzelir

DOM..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

taş gibi bi seo olmadığı sürece botlar sitede yatsın neye yarar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şu haberi bi oku hocam.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25029796/

jack daniels 160 yaşında
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sitemde olsa birşey olur mu demedim zaten ??

botlar sürekli sitede gezinir mi dedim.Eğer değilse spam botudur.Bir iki spam botu dolanıyor sitede de ona göre bir çözüm üreteceğim.

Taş gibi seo olarak sitem taş gibi mi bilmem ama oldukça güveniyorum.

JohnD : indexlenmede bir sıkıntı yok hoca.Siteyi açalı 1 ay kadar oldu fakat google 2.140 sayfa indexlemiş.O kadar sayfa varmı bilmiyorum ama indexlemiş.

Bir çok anahtar kelimede ilk 10 dayım.Yani birinci sayfadayım.İndexleme konusunda sıkıntı yok.

-----

Merak ettiğim eğer bunlar google botları ise neden her dakika sitede ordan oraya giriyorlar ?? Değişiklik mi arıyorlar, yeni sayfa varmı diye mi bakıyorlar? Yoksa bunlar spam botu mu ?

şimdi gösteremem ama 4 günde 3 yorum yapıldı ve hepsi

nalkajdlkf <a href=jajdslojaosdfjı>kadsjoıa</a> padsjfpaodsj [url]jadsoıfjaı[/url] oajdsoıfjadsoı

tarzında.Önce dedim ki herhalde birisi dalga geçiyor.Daha sonra 3 yorumuda inceledim, gördüğüm kadarıyla büyün harf basamakları aynı.Yani bu bir bot işi.Fakat hangi bot benim siteme aoıdsjoıfjas yazdırmak istesin ?

Şimdi bilgileri falan kayıt altına aldım.Gelsin ona göre bir yazı yazacağım.

Toplam Hit: 1251 Toplam Mesaj: 6