Google Cache Den Nasıl İçerik Kaldırılır?
-
Çok eskiden yazdığım bir yazı google tarafından cachlenmiş. Bu yazının kaldırılması için ilgili siteye mail attım ama her hangi bir cevap
vermedi şerefsizler. Aynı şekilde google web aramasında da çıkıyor bu yazı.
http://support.google.com/bin/static.py?hl=tr&ts=1114905&page=ts.cs
buradaki linkten neyi seçeceğimi bulamadım

sitede kalıp kalmaması çok önemli değil ama google arama sonuçlarında çıkmasını istemiyorum. mesajı editleme şansım yok (üyelikle
alakalı falan değil ama editlenmiyor da) kimlik bilgilerim var mesajda. bu seçeneklerden birincisini seçip işlem yapsam problem olur mu? ya
da ne yapmamı öneriyorsunuz? Bahsi geçen sitenin telefon numarası var ama geç olduğu için yarın arayacağım. içeriği kaldırsalar bile
google da görülecektir.
lütfen konuyla ilgili mesaj yazın, geçmişe dönük neden böyle yazdın sonucuna katlan falan gibi yazı yazmaktan uzak duralım lütfen. olayın
detaylandıramadığım çok şeyi var o yüzden her şeyi yazamıyorum. Sadece google web arama sonuçlarından kişisel bilgileriniz geçen bir
önbellek yüklemesini nasıl kolaylıkla kaldırabileceğimize dair bilgi istiyorum daha önce tecrübesi olan arkadaşlardan ya da fikri olanlardan..
teşekkürler
-
benim de başıma böyle birşey geldi,
ben hosting firmasını aradım, linkleri mail attım 2-3 gün içinde kaldırdılar, google cache'den de 1 hafta içinde silindi
-
sağol hocam cvp için, bir kaç sorum var
1- host sağlayıcısı yabancı firmaymış. online chat olayı var da acaba ilgilenirler mi bu durumda ? yarın sitedeki tel nosunu arayayım ona göre son çare bu firma ile konuşayım.
2- google dan 1 hafta içinde silinmesi için bir şeyler yaptın mı yoksa kendiliğinden mi silindi? burada https://www.google.com/webmasters/tools/removals kaldırma isteiğinde bulun falan diye bir olay var. ama sitenin ilgili kısmının içeriğinin kalmış olması gerektiğini söylüyorlar. senin de durum böyle miydi?
teşekkürler
-
bildiğim kadarıyla 5 ile 8 gün içerisinden eğer o kaynağa ulaşılamaz ise cache den siliniyor.
zatende öyle olması gerekiyr , web sitelerinin bi önbelleği görüntüsü olarak düşünülürse.
en mantıklısı önce site sonra sağlayıcı olur sanırım. böyle böyle kişisel bilgilerim vs. diye anlatırsan hallederler sanırım host firması veya o irtibat kurar site ile.
-
host firmasıyla görüştüm biz siteye müdahale edemeyiz kuzey amerikada değil dedi sadece host sağlayabiliyoruz dedi. eğer siteye ulaşamazsam
ne yapmam gerek dedim, o da eğer hiç bir cvp gelmezse kanuni yollara başvur dedi. yani silme durumu yok..
tek umudum sitede verilen iletişim numarasıyla iletişime geçmek. cep no da değil sabit numara. umarım bir sonuç elde ederim :S
-
whois'den bilgi varsa onlarla da irtibat kurabilirsin..
-
direk webmasterin maili vardı hocam ona atmıştım cvp yoktu.bir mail daha var ona da attım şimdi. orada telefon verilmiş onu arayacağım yarın bakalım nasıl olacak :)