Google Chrome İçin Eklenti Yüklemek ( Pagerank, Alexa)
-
Bir kaç haftadır kullandığım yeni tarayıcım olan Google Chrome için istatistik eklentiler aramaya başlamıştım.. Sonunda buldum ve sizlerle paylaşmaya karar verdim

ilk önce Google Chrome' miz yok ise buradan Google Chrome yüklüyoruz..
Yükledikden sonra masaüstünde simge oluşacaktır, oluşmadıysa kendimiz masaüstünde bir adet Google Chrome simgesi oluşturuyoruz ve sağ tuş ile tıklıyor ve özellikleri seçiyoruz.
Başında " Hedef : " yazan text kutucuğuna " --enable-extensions " 'u ekliyoruz..
Resim:
Bu işlemi yapıp uygula buttonuna basıp çıkıyoruz. Zor kısmı bitti
Şimdi ise istediğimiz eklentileri seçeceğiz..
İstediğiniz eklentinin üstüne bir kere tıklayıp indirin " Confirm Installation " diye bir kutucuk çıkacaktır, oradan install butonuna basın, işlem bitecektir.. eklentiniz kurulmuş olacaktır..
Gelelim eklentilere;
- Google Page Rank Eklentisi
Resim :
- Alexa Sıralaması Gösrim Eklentisi
Resim :
- Google Chrome Saat Eklentisi
Resim :
ve daha bir sürü eklentiyi Google'da aratarak bulabilirsiniz.kaynak : Otomasyon
-
Hedef olan yerin tam adresini verir misin? Örnek olması açısından, çünkü sonuna ilgili yazıyı ekleyince hata veriyor.
-
bendeki bu
C:\Users\ROOT\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --enable-extensions
-
linuks için flash ı enable yapmayı anlamıştım bende blogumda bir ara koyayım buraya :W
edit:
yeah gençler,
başlık ingilizce içerik türkçe biraz garip biliyorum ama daha önce açıklamıştım sebebini onun için geçeyim buraları :W
normalde firefox kullanıyorum malum chrome linux için hala bug deposu, ama demin can sıkıntısı değişik şeyler deneyeyim derken baktım ki chrome da flash player yüklü değil ve ben izleyeceğim "vidyo" yu izleyemiyorum :P, youtube yapmazdı bana böyle şeyler dedim ve çözüme bulaştım, çıktım...
anlatıyorum;
firefox mantığı ile gideceğiz...
ilk önce plugin adında bir klasör oluşturalım;mkdir /opt/google/chrome/plugins/
sonracığıma madem oluşturduk, girelim içine...
cd /opt/google/chrome/plugins/
şimcik flash playerımızı oraya bağlayalım mı desem tam olarak nasıl
diyeyim bilmiyorum...neyse anlarsınız siz yaparsanız...
ln -s /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so
evet şimdi yapmanız gereken tek şey chrome u şöyle açmak;
/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U
sonra panele eklemek isterseniz böyle kaydedin ki eziyet olmasın her
açtığınızda...
ekledim bile :P =)) -
en yeni betayı kullanın hızı farkedersiniz ayrıca temada seçebiliyorsun