Google Console Üzerindeki Ubuntu Sisteme Filezilla İle SFTP Bağlantı Kurma
-
Hocalar selamlar.
Google console üzeridne kurulu ubuntu işletim sistemine sftp ile bağlantı kurup dosya atmam gerekiyor ama bağlanamıyorum.
Port numarası 21 22 denedim olmuyor. Şifrem de doğru. Belki doğru değildir diye SHH dan bağlanıp şifreyi de değiştirdim bağlanamıyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?
-
PasswordAuthentication kapalı olabilir. Sunucu hiç mi yanıt vermiyor yoksa login hatası mı alıyorsun? Firewall kurallarında 22 portu açık mı?
-
-
Kentaki bunu yazdı
PasswordAuthentication kapalı olabilir. Sunucu hiç mi yanıt vermiyor yoksa login hatası mı alıyorsun? Firewall kurallarında 22 portu açık mı?
filezilla da 20 saniye içinde bağlantı kurulamadığından bağlantı kesildi diyor.
Sunucu ile bağlantı kurulamadı diyor.
Google consoldan SSH penceresi açılıyor. Hatta şifreyide güncelleyebiliyorum. Console açılıyor yani. :/
-
ExpirE bunu yazdıKentaki bunu yazdı
filezilla da 20 saniye içinde bağlantı kurulamadığından bağlantı kesildi diyor.
Google consoldan SSH penceresi açılıyor. Hatta şifreyide güncelleyebiliyorum. Console açılıyor yani. :/
-
ExpirE bunu yazdı
Firewall kurallarında portları aç, sonra da /etc/ssh/sshd_config dosyanın içindeki PasswordAuthentication ve PermitRootLogin kısımlarını yes yap kaydet nano ile.
#Alttaki komutla üstteki parametreleri değişip ctrl+o enter ctrl+x yapacaksın, diğer komutlar interaktif değil girip entera basacaksın#
nano /etc/ssh/sshd_config
systemctl stop ufw
systemctl disable ufw
systemctl restart sshd
Bu komutları girdikten sonra ve Firewall'ini GCP'den ayarladıktan sonra sftp://IP-ADRESIN 22 port olarak şifreyle bağlanabileceksin.
-
Teşekkürler hepinize. Düzelttim :))