Google Dan Bulunan Resimler Ve Seo

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba şimdi bu görsel spamcılar yüzünden google bu resim işiyle baya bi ugraştı bildiğim kadarıyla yüksek seviyedeki siteler googledan bulduğu resimleri sitelerine koymaktan hatta hangi siteden aldıklarını link vermekten çekinmiyor peki 1 aylık 3-4 konusu olan sitemde her resimi farklı bir siteden bulduğum görsellerden oluşan bi makale hazırlamak istiyorum ama yeni olduğum için korkuyorum direk spam vb. tarzı ceza yemekten bu konu hakkında bilgisi olan bilgilendirebilecek birileri var mı ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Hocam bununla ilgili resim üzerinde yapacağın bir kaç değişiklik duplicate content cezalarından kurtarabilir.

Kullandığın resme filtreler uygulamak, Resmi tam tersine çevirmek " ayna " aynı resme farklı ufak bir benzeri resimle birleştirmek, Resmi photoshop vs programlarla düzenleyip web formatında tekrar kaydetmek gibi çözümler mevcut. Direk görsellerde dolayı spam yemezsin zaten. Bu kadar çekinmenize gerek yok. Spam için gerçekten kendinizi zorlamanız gerekiyor kasti şeyler yapamız gerekiyor.

onun dışında alacağınız algoritma cezaları olur. Örn. çoğu içeriğin 2. sayfada takılı kalır. veya 5. 7. 8. sıralarda bir müddet gezersin. 

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    kafkavari bunu yazdı

Hocam bununla ilgili resim üzerinde yapacağın bir kaç değişiklik duplicate content cezalarından kurtarabilir.

Kullandığın resme filtreler uygulamak, Resmi tam tersine çevirmek " ayna " aynı resme farklı ufak bir benzeri resimle birleştirmek, Resmi photoshop vs programlarla düzenleyip web formatında tekrar kaydetmek gibi çözümler mevcut. Direk görsellerde dolayı spam yemezsin zaten. Bu kadar çekinmenize gerek yok. Spam için gerçekten kendinizi zorlamanız gerekiyor kasti şeyler yapamız gerekiyor.

onun dışında alacağınız algoritma cezaları olur. Örn. çoğu içeriğin 2. sayfada takılı kalır. veya 5. 7. 8. sıralarda bir müddet gezersin. 

hocam resim özgünleştirenlerin hallerini görüyorum r10 da her güncellemede ağlıyolar bu işi google ın istediği gibi yapmak istiyorum yani google ın benden bulduğun resmi sitene koyarsan seni banlarım yada sana şu kadar sınır gibi bi açıklaması var mı acaba?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

hocam resim özgünleştirenlerin hallerini görüyorum r10 da her güncellemede ağlıyolar bu işi google ın istediği gibi yapmak istiyorum yani google ın benden bulduğun resmi sitene koyarsan seni banlarım yada sana şu kadar sınır gibi bi açıklaması var mı acaba?

Resimlerle banlanmazsin kardesim. Resimleri photoshopta kirp, bitane watermark kur otomatik olarak resimlerin sag altina logo yada yazi filan eklesin upload edince. Photoshopla cozunurlugunu degistir, birkac resmi birlestirip tek resim yap vs. Ama korkma resimler cok etki etmez siralamana. Ayrica resimleri sitemapta indexletme sakin. 

Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı
    kafkavari bunu yazdı

hocam resim dediğimiz olay tamamen farklı. İçerik yani yazı gibi değil. Örneğin iphone 8 görselini bütün teknoloji blogları paylaşıyor. çok azdır kendi çekim yapan. Görsel seo ve içerik olayını karıştırma. Ban almazsın. Alacağın ceza şu olur.

1 görsel vardır sadece adama aittir onu kullanırsın DMCA Protection ile adam kaydettirmiştir. arama sonuçlarından kaldırırlar o sayfayı hepsi bu.

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
Toplam Hit: 1167 Toplam Mesaj: 5
görsel spam yeni sitede google dan görsel