folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Google Değerleri Değişiyor Yazı Dizisi 1 - Nofollow, Dofollow Link Önemi Ve Anlamı

Google Değerleri Değişiyor Yazı Dizisi 1 - Nofollow, Dofollow Link Önemi Ve Anlamı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Önceden denirdi ki nofollow link emin olmadığınız veya güvenmediğiniz linkler için kullanılan linklerde ekleyeeğiniz bir parametre olarak geçerdi.

Şaşırmayın hala aynı :D Ama önemi değişti tabiki.

Şimdi google değerleri değişiyor derken google artık subdomainin ana domaine etkisi, nofollow linkler, do follow linkler vs.. vs.. gibi parametrelerin siteler için anlamlarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Google trend analisti adamın dibi John mueller ve götü başı ayrı oynayan spam ekip şefi matt cutts da bu işe parmak basmaya başladı

subdomain olayını başka bir yazıda yazıcam şimdi gelelim nofollow a

Bİldiğimiz gibi google ı google yapan şey page rank tır. Fakat bildiğimiz gibi pr si kaç inmiş çıkmış olayı değildir. Page rank değer değil algoritmada sıralamayı belirleyen en önemli google etkenidir.

Google artık üstü kapalı şunu diyor. Bundan sonra sizin sitenizin verdiği linklerden sizin sitenizde etkilenecek.

Örneğin ; Spam bir siteye verdiğiniz link sizin sitenizinde değerini düşürecekt.r

Yada çok güzel bir siteye ( burda güzel dediğimiz şey tasarım ot bok değil güncellik ve zenginlik anlamında ) vereceğiniz DO FOLLOW linkin sizede etkisi olacak.

Nofollow un özelliği nedir :

1 - Google a diyorsunuz ki ben bir makale yazdım ve aradığım materyal  bu sitede vardı orayı gösterdim. Ama ben bu siteye güvenmiyor ve REFERANS olarak önermiyorum!! Google bu emrinizi yani nofollow parametrinizi referans kabul edecek ve sitenizin değerlendirilmesinde bu etkili olacaktır.

2 - Nofollow koymazsak ne olur ? Fazla kişinin bilmediği bir olay vardır ki google örümcekleri sitenizi tararken verdiğiniz linkleri takip eder. Nofollow linkler flag olarak işaretlenir ve örümcekleriniz sitenizden ayrılmaz ve tarama işlemine flag dan dönerek devam eder.

Ayrıca sizin siteniz zararlı veya c/ sitelere veya herhangi bir sebeple uygunsuz sitelere yönlenme konsunda değer düşüklüğüne belli ölçüde sahip olacaktır!!

Dofollow özellikleri :

1 - Google robotuna diyorsunuz ki bu siteye kefilim hem medya hemde içerik zengini bir site. Google bunu referans alacak ve sizinde işlevsel bir site olduğunuzu ve paylaşım aralığında olduğunuzu öngörecek. Özellikle söylüyorum öngörecek diyorum

Kısacası artık linkler verdiğiniz sitenin kalitesi kadar kendi sitenizin kalitesinide ayarlamakta rol oynayacak.

Bu sebeple koyacağınız dofollow lara dikkat edin.

Sonuç olarak şu var ki sitenizi link çöplüğüne döndürmeyin. En az link çıkışı her zaman önemlidir. 

Yazılarımı başka yerlere yaymayın. Yavşaklığın alemi yok.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

kafamı kurcalayan, tam kavrayamadığım bir mevzuydu. iyi geldi.

makalelerin devamını bekliyoruz.

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Ellerine sağlık, lygs geçsin de yardırayım :-))

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kurdo bunu yazdı

kafamı kurcalayan, tam kavrayamadığım bir mevzuydu. iyi geldi.

makalelerin devamını bekliyoruz.

Önemli dğeil. Devamı gelicek zaman buldukça yazıcam inşallah.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Hacı makalen güzel ama bu yazdıkların genel olarak bu tür işlerden bilgisi olanlara göre, herkes nofollow dofollow bilmek zorunda degil ve 

bilmediği içinde link verdiğinden sorumlu tutulmamalı.Benim seo stratejim sadece doğru ve tam bilgi vermekte.Mesela bir yer tanıtımı yapıyorsam

turistik bir yer olsun.Orayla ilgili aktiviteler, telefon numaraları, ne yenir ne içilir, neresi gezilir, kısaca size lazım olacak ne varsa yazmaya 

çalışıyorum ve bu düşünce üzerine projelerime devam edicem.Ben gözlemledim ki kısa vadede vur kaç mantığıyla iş yaptığımda hep bir tökezledim

ama ne zaman kaliteli iş yapsam hep kazandım, şimdi 3 tane sitemin linkini koyacağım bilmiyorum yorumun ne olur.

http://www.parrola.com/en-guzel-cristiano-ronaldo-resimleri-wallpaper-duvar-kagitlari-indir.html

10 Aralıkta yazıldı, 30k kez okundu, 105 kez facede paylaşıldı, 21 kez yıldızlandı, +2 olumlu rating, 1 yorum, dışarıya link çıkışı yok ve  Pr 1 , 

http://www.parrola.com/migren-nedir.html

19 Ocakta yazıldı, 41 kez okundu, 1 yorum var, hiç paylaşım yok facete falan, Pr 2

http://www.parrola.com/kemik-iligi-nakli-nedir.html

25 Ocakta yazıldı, 30 kez okundu, sosyal paylaşımları ratingi falan yok, Löseve link verildi kelime ve link bazlı, Pr 1

3 tane sayfam, biri link verilecek en iyi yere verdim Pr 1, link vermedim Pr 2, defalarca okundu paylaşıldı likelandı Pr 1, sonuç ise kaliteye

odaklanmalı, gerisi zaten kendiliğinden gelir düşünüyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    syklops bunu yazdı

Hacı makalen güzel ama bu yazdıkların genel olarak bu tür işlerden bilgisi olanlara göre, herkes nofollow dofollow bilmek zorunda degil ve 

bilmediği içinde link verdiğinden sorumlu tutulmamalı.Benim seo stratejim sadece doğru ve tam bilgi vermekte.Mesela bir yer tanıtımı yapıyorsam

turistik bir yer olsun.Orayla ilgili aktiviteler, telefon numaraları, ne yenir ne içilir, neresi gezilir, kısaca size lazım olacak ne varsa yazmaya 

çalışıyorum ve bu düşünce üzerine projelerime devam edicem.Ben gözlemledim ki kısa vadede vur kaç mantığıyla iş yaptığımda hep bir tökezledim

ama ne zaman kaliteli iş yapsam hep kazandım, şimdi 3 tane sitemin linkini koyacağım bilmiyorum yorumun ne olur.

http://www.parrola.com/en-guzel-cristiano-ronaldo-resimleri-wallpaper-duvar-kagitlari-indir.html

10 Aralıkta yazıldı, 30k kez okundu, 105 kez facede paylaşıldı, 21 kez yıldızlandı, +2 olumlu rating, 1 yorum, dışarıya link çıkışı yok ve  Pr 1 , 

http://www.parrola.com/migren-nedir.html

19 Ocakta yazıldı, 41 kez okundu, 1 yorum var, hiç paylaşım yok facete falan, Pr 2

http://www.parrola.com/kemik-iligi-nakli-nedir.html

25 Ocakta yazıldı, 30 kez okundu, sosyal paylaşımları ratingi falan yok, Löseve link verildi kelime ve link bazlı, Pr 1

3 tane sayfam, biri link verilecek en iyi yere verdim Pr 1, link vermedim Pr 2, defalarca okundu paylaşıldı likelandı Pr 1, sonuç ise kaliteye

odaklanmalı, gerisi zaten kendiliğinden gelir düşünüyorum.

Şimdi ben daha önceki yazılarımdada üstüne basa basa söyledim şu andada söylüyorum.

1 - Kaliteli ve özgün içerik, sitenizle uğraşmanız, medya zenginliği herşeyden önemlidir ve seo nun s sini bilmeyen veya iç dış optimizasyondan anlamayan bir ton insanın iyi yerlere geldiğide bilinmekte.

2 - Linklerini incelemeden yazıyorum ki inceleyip tekrar ekleme yapıcam. Benim yabancı bir arkadaşım vardı yurt dışında okurken. gezi bloğu vardı. adam şehri bir anlatmış ama aklınşaşar. haritalardan otobüs resimlerine kendi çektiği video ve anlatımlardan şehirdeki esnaflarla konuşmalarına, bilet nasıl alınır neye benzer resimlerinden vs.. vs.. ye kadar inanılmaz bir anlatımı vardı ve hani nasıl desem bundan daha iyisini bulamazsın diyip turistler ail yolu ile bu admaa danışırdı.

Br yazım vardı bloğumda bloğumu sattım gerçi ama gene bulurum. bırakın google ı önemli olan marka olmak diye. Google bir arama motorudur sizin içerikleriniz ile ayakta durur. Sen google da banlanacak bir eylem yapma gerisini boşver kalite her şekilde kendini belli eder diye.

Önemli olan kalitedir. İçeriktir. Medya zenginliğidir. Şu anda linklerini inceledim. mesela kemik iliği nakli nedir ? Bu yazını neden okuyayım ? uzman tv den izlerim senin makalen alınmış bilinmiş kopyalanmış şekilde geldi ( bak yaptın demiyorum izlenim diyorum )

Resim yok, uygulama yok, adam gibi bir doktorun anlatımı yok, doktorların resmi sayfasına link yok ??? resim uygulama ameliyattan görüntü veya doktor hasta diyalogları vs.. vs.. ?? lösev tamamda lösev zaten bilinen birşey ilk başvurulan sitedir e kardeşim nedne sen o zaman ? Yanlış anlama asla sitene veya sana asla laf etmiyorum. Ama birşeyi yapıyorsanız siteniz sizin işiniz olmalı. 200 karakter yazıyla bu iş bitmiyor.

Özellikle uyardım pr1 pr2 olayındna bahsetmiyorum!!!! pr numaraları sitelerinizin farklı zamanlarda aldığı puanlamadır ama google açıklaması var ( john mueller ) pr değerleri numara olarak yansımasada algoritma içinde her hafta farklı değerler alır!! Buda sıralamanızı etkiler! Kaliteyi etkiler!!

İçerik olayını zaten anlattık. peki herşeyin kaliteli ise daha ne yapmalı ben buna dikkat çekmeye çalışıyorum! Ota boka link verilen sitelerde linkin kalitesinden bahsediyorum. sen herşeyi doğru yapıp içeriğinin zengin ve kaliteli tuttuktan sonra birde buna dikkat et diyorum.

Herkesin kalıplaşmış bilgileri var. Google mühendisleri, analistleri bile birbirini doğrulayamazken millet neye göre bu kadar emin oluyor anlamıyorum. Bende bu sebepten uyarıyı yapyorum. Ve diğer yazılarıma bakarsan önceden yaptığım tüm uyarılar belli bir zaman sonra yürürlüğe giren yazılardır. Bu sebepten verdiğiniz emeği korumak amacı ile sizleri uyarıyorum! Olay bundan ibaret :)

Toplam Hit: 982 Toplam Mesaj: 6