Google Drive Sync Ayarları Kapatma - Şifreleme [?]
-
Selam Mürid ve Mürideler, iyi pazartesileri dileyerek başlıyorum soruma. Arkadaşlar benim müşterilerim sürekli dosya gönderimi yapması gerekebiliyor. her müşteri 200 ile 5000 excel - xml dosyası gönderiyor toplamda 280 müşteri var ama sayısı da hızla artacak. Kişilerin bilgisayar kullanım bilgisi FTP'den gönderimi becerebilecek kadar yeterli değil. Üstelik dosyaların üzerindeki ekleme çıkarma işlemlerinin loglanması için Google Drive'i kullanayi düşünüyorum xxxxx@gmail.com üzerinden 1 tb lik acount aldim. Müşterilerin bilgisayarına kuruyorum Preferance\Sync Options altından sadece kendi klasorunu syncron edecek şekilde düzenliyorum.
Yazılımımda eklenen xml veya xlsx dosyalarının syncronisation işlemi tamamlandığı zaman serverda bir hdd'ye alıp, işleyip database'ime alıcağım.
Fakat işi bilen bir kişi girip diğer müşterilerin dosyalarınıda kendine indirmesi durumuna karşı bir önlem almalıyım. Başka bir hesap açıp onlar paylaşım (shared) yapınca kişinin 15GB boyut ile hesap açtığı için limitte sorun yaşıyorum. sizin bir öneriniz varmıdır ? Yada şu sync ayarlarımızın değiştirilmemesi için preferance bölümünün girişini şifrelemek veya disable etmek mümkünmüdür ?
-
xxx@gmail.com hesabında her müşteri için ayrı bir klasör açıp hepsine ayrı paylaşım lnki versen.
Herkes kendi klasörüne erişir böylece
-
Direkt olarak server a upload ettirsen 1 masa üstü uygulaması ile? Dosyadaki verileri şifreleyip de gönderebilirsin olmaz mı? Hem güvenliği sende hemde kim nerden ne göndermiş kendi logunu tutarsın hemde maliyet - - ;
-
Abi bu sunucu bide ufak uygulama ile cozerdin sen yav hem cok daha detaylı logun olurdu elinde, hem kendi indexlemeni kafana göre yapardın :/ vakit mi yok ugrasmak istemedin
-
@NoktaliVirgul Hocam onu yapıyorum zaten tam olarak ama kişi kendi paylaşım klasorunun ayarlarını kendisi değiştiriyor.
@MhmdAlmz Hocam o işe girmek istemiyorum. Yapı bu şekilde olunca ben server'i ayda 2 gün acsam yetiyor.
-
baristbt bunu yazdı
Abi bu sunucu bide ufak uygulama ile cozerdin sen yav hem cok daha detaylı logun olurdu elinde, hem kendi indexlemeni kafana göre yapardın :/ vakit mi yok ugrasmak istemedin
@baristbt
:) eskiden olsa uğraşırdım ama hem disk alanı ile uğraşmak hemde yedekleri google tutmanın avantajını kullanmak istiyorum.
Server normalde internete kapalı duracak ayda 2-3 kere kafama göre zamanda tek taraflı açıp dişardan içeriye bir şey almadan dosyaları alıp kapatacağım. Eğer bu sync tool'u encrypt edemiyorsam kendi google upload'er toolumu yazacağım. O zamanda google güncellemelerini takip edip calismadiği zaman git onu güncelle olayına girmek istemiyorum. Belki ücretli gsuit de bu işi yapıyordur diyip onu inceleyeceğim şimdi satın alırım servisi kafam rahat olur.
-
yüksek size ve çok fazla dosyaların paylaşımda google drive çok başarısız. çoğunlukla dosyaları senkronize edemiyor, dosyanın yeni eklendiğini veya düzenlendiğini algılayamıyor. kesinlikle yandex kullanmanı öneririm.
-
rakkoc bunu yazdı
@NoktaliVirgul Hocam onu yapıyorum zaten tam olarak ama kişi kendi paylaşım klasorunun ayarlarını kendisi değiştiriyor.
@MhmdAlmz Hocam o işe girmek istemiyorum. Yapı bu şekilde olunca ben server'i ayda 2 gün acsam yetiyor.
Ben anlatamadım sanırım:
Her müşteri için klasörler senin 15GB'lık hesabında açılacak
Her müşterinin klasörünü o müşteriye düzenleme yetkisi vererek paylaşacaksın
Paylaşırken müşterinin o ayarları düzenlemesini kapatacaksın.Müşteri benimle paylaşılanlar bölümünde senin açtığın klasörü görüp upload yapacak. Bir üst klasöre çıkamıyor. Diğer müşterilere ulaşamaz yani.
İstersen PM at, testini yaparız.