folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder Google Haritalar - Earth Vb Servislerde Belirli Tarihteki Görüntüyü Bulmak.



Google Haritalar - Earth Vb Servislerde Belirli Tarihteki Görüntüyü Bulmak.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    Durumu şöyle özetleyeyim, bildiğiniz gibi imar barışı süresi 31 Aralık 2017 tarihinden önce ki yapıları kapsıyor. Bu tarihten önce bir konumda yapı olup olmadığını idare nasıl sorguluyor hangi altyapıda bu görüntüler var, google earth pro ile bir konuma baktıgımda  2019-2020-2022 görüntüleri var yani her aya/yıla ait bir görüntü yok.

     

    Kurum bu incelemeyi ,tespiti hangi sistem üzerinden yapıyorve  görüntüleyebiliyor? Bilgisi olan bir arkadaş aydınlatabilir mi ? 

    Ve ya çok detaylı harita kaydı olan bir sistem var mı ?

     

    Teşekkürler.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Devlet nereden bakıyor bilmiyorum ama Yandex haritalar'dan sokak görünümünde 2011'e, Google haritaların sokak görünümünden ise 2015'e kadar geçmişe gidip bakabiliyorsun. Aynı zamanda https://sehirharitasi.ibb.gov.tr/ adresinden 1946 yılına kadar İstanbul'un havadan görünümüne bakabilirsin. Tabi o dönemlerde uydu falan olmadığı için uçakla geze geze çekmişler sonra birleştirmişler ve her yer yok maalesef.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    bi firmadan satın alıyolar bence hocam. google earthte gezerkende altta bazen "google" yazıyo bazen başka firmaların isimleri yazıyo (geoeye , airbus imaging falan filan). belki devlette öyle bi yerden hizmet alıyodur.

    ben lisedeyken (2006-07 falan) iskiye gitmiştik bi akrabayla. iskideki adam "sizin arazi böyle böyle" diye ekranı çevirmişti, google haritalarda hiç olmayan netlikte bi görüntü koymuştu önümüze. evler arabalar baya net seçiliyodu.


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    Arkadaşlar sadece istanbul ankara için düşünmeyin türkiyenin herhangi bir ili de olabilir, mesela 38°40'28.58"K 38°13'57.64"D kordinatının 31.12.2017 tarihli görüntüsü var mı ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2015
    Erkek

    Tapu kendi uydu fotoğrafları var. Oradan yapıyor. Bildiğim kadarı ile kullanıcı erişimine kapalı

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Kadastronun kendi sistemi var ne kadar gecmisi goruyolar bilmiyorum ama goruntu sistemleri cok net ve yakin, yoldaki parke taslari tek tek sayarsin


  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Belediyeye gittiğinde özellikle bir şeyler sordugunuzda açıp işte bak böyleymiş filan diye gösteriyorlar sanırım kendi sistemlerinde gorebildikleri bir şey


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Kasım/2003
    Erkek

    Bkn:Memleket haritaları.


    Errare Humanum Est
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Mesela ben de Mehmet ozhasekinin imar barisi zamani kendi uydularimizla havadan goruntuleri cekiyoruz. X tarihten sonrakileri bu sayede tespit edebiliriz dedigini hatirliyorum ama uygulamada imar barisinda beyana baktilar hep. Bence de kendi altyapimizla uydularimizla cekilen database kullaniyorlar. 


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2015
    Erkek

    Earthten bakıyorlar, orada sıkıntı olursa da kendi sistemlerinden. Benim bir tapu olayında adam direkt earth pro açıp bakmıştı gözümün önünde.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2006
    Erkek

    bölgedeki belediyelerin sonrasında büyükşehir belediyesinin imar sayfalarına ve hava görüntülerine pak ne paylaşıyorlar bilemiyorum. Belediyeye göre değişir. 

    Yapı ne kadar tarihi bilemiyorum bazen valilik dahi hava fotoğrafı paylaşıyor. Adresle ilgili tezleri araştıracaksız hava fotoğrafı ya da yapıldığı dönemdeki tezlerde bulabilirsin.

     

    Çoooook çok önemli bir konu ise Genelkurmay başkanlığının ilgili dairesine başvuruyorsun (ki bakanlıktan falan yazı alman lazım) genelkurmay hava fotoğraflarını para ile satın alabiliyorsun. Diyarbakırın 1940 yılı fotoğrafları falan vardı yani o derece geniş bir arşiv. 


    bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
Toplam Hit: 1115 Toplam Mesaj: 11
google earth