folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Google Microsoft Apple (Tartışalım)

Google Microsoft Apple (Tartışalım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bilindiği üzere  android  çıktığından  beri apple  ve microsoft google un bu  ücretsiz işletim sistemine  karşılar apple ın açtığı patent davaları

microsoft un androidli her ürün için istediği 15 $ lık komisyon.

bu iş nereye gider ?

apple haklımı sizce neden?

htc ve samsung a açılan patent davaları  ?

facebook google sosyal platform savaşı ?

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

patent davalarında davayı açan firmalar haklı.Sonuçta pasta büyük ama firmalarda büyük kimse bu pastadan bir digerine pay vermek istemiyor zaten vermek isteseler en büyük olamazlar.

sosyal platformlardada google + hernekadar iyi bir çıkış yapsada facebook'u geçmesi şu aşmada zor gözüküyor.hem stabil bir sistemleri var hem kullanıcılar zaten orda,hem farklı farklı platformları mevcut(uygulamalar,oyunlar,sayfalar vs.) arkasındada microsoft var daha ne olsun.

ayrıca olaylar daha yeni başlıyor bana kalırsa daha fazla kızışıcak gibi ortalık.Microsoft ve Apple sadece ellerindeki patentlerle bile pastaya ortak olucak kapasitedeler.Buda teknolojinin hızlı gelişmesine,yeni ürünlerin ortaya çıkmasına neden olucak gibi geliyor ilerki günlerde.Yoska o 15$ olarak baktıgımız şey kurumsal anlamda bütün ürünlere hesap edersen çok büyük bir kayıptır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

üstad dediğin doğru olabilir patent konusuunda yalnız apple ve microsoft un bu saldırgan tutumu android i daha sempatik kılıyor. insanlarda zaten apple ürünlerine göre  daha ucuz ve aynı özellikteki (bazı öz daha fazla hatta) fiyat /performans olarak bunları seçiyor bunun farkına varan apple  ucuz  ıphone  çıkartacağını açıkladı.

sürekli bi taktik savaşı var.

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

3. dünya savaşı çıkarsa bu şirketler yüzünden çıkar :) Aralarındaki rekabet çok eğlenceli bana göre..

Google herşeyde tekel olmak istiyor çok egoist. Hatta geçen gün bu sebeple satın almak istediği bi projeyi alamaması için dava açılmıştı gerçi almış yine :D

Tüm şirketlerin öne çıkan ve dengesinin değişmesi pek kolay olmayan ürünleri var. Microsoft'un Bing'i kıçını yırtsa Google'ı geçemiyecek mesela.

Ne kadar Google ürünlerini sevsem de Plus'ın Facebook'u kolay kolay devirebileceğini sanmıyorum 750milyonu geçmiş adam :|

Apple'ın iPhone'u rakip tanımıyor. Öte yandan zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor işte :)

Altan naptın oğlum :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    edit

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

fatX bunu yazdı:
    -----------------------------

3. dünya savaşı çıkarsa bu şirketler yüzünden çıkar :) Aralarındaki rekabet çok eğlenceli bana göre..

Google herşeyde tekel olmak istiyor çok egoist. Hatta geçen gün bu sebeple satın almak istediği bi projeyi alamaması için dava açılmıştı gerçi almış yine :D

Tüm şirketlerin öne çıkan ve dengesinin değişmesi pek kolay olmayan ürünleri var. Microsoft'un Bing'i kıçını yırtsa Google'ı geçemiyecek mesela.

Ne kadar Google ürünlerini sevsem de Plus'ın Facebook'u kolay kolay devirebileceğini sanmıyorum 750milyonu geçmiş adam :|

Apple'ın iPhone'u rakip tanımıyor. Öte yandan zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor işte :)

hocam google elini neye atsa ki herşeyi bulut işlem yapıyor adamlar ücretsiz ve en iyisini yapmaya çalışıyor google yani şuan mailini kullanıyorsam diğerlerinden daha iyi oldugu için , picasa en kaliteli resim depolama yeri oldugu için toplasak 100 tane hizmeti vardır ve bunların hepsine tek üyelik ile giriş yapabiliyoruz bence bu çok güzel bir rahatlık ve google ın elini atmadıgı mekan kalmasın istiyorum hepsini adam etsin :)

ancak iphone rakip tanımıyor diyorsun orda yanılıyorsun iphone sadece apple fanatiklerinin telefonu , android in ve marketinin katlayacagı da kesindir.

microsoft ise naparsa yapsın mobilde cebime giremez , düzgünce bir linux çıktıgında da pc me de giremiycek ^^ uğraşmaktan bıktım çünki 

patent olayında patentin sahibi haklıdır yapacak birşey yok ama büyümeyi de engellemez bu. aldıgınız telefonun işletim sistemine ve marketine yatırım yaptıgınız için android ile başlayın sonsuzlukla bitin :) çünki illaki seveceğiniz bir model bulacaksınız kısıtlamasız

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

apple çok çakaldır abicim.Fakat bununla birlikte bir çok yenilik geliştirmiştir.Bu yenilikleri patentlemiş, hatta ve hatta kendisinin olmayanlarıda patentlemiştir.

İphone çıkarttı ; android'e bktım , kitaplık kısmı bile ibook ile aynı.Yani bende olsam bende dava açarım.

--

FAkat bir nedenide tırsmasıdır.Çünkü ebesinin şeyi gibi fiyatla satıyor.Ayıptır, yazıktır günahtır.Tamam iphone yurt dışında 2.000 dolar ortalama maaş alan biri için 499 dolarla mükemmel olabilir ama buraya gelip ülkeye girene kadar ortalama 1.000 lira maaş alan birine göre 2.000 liraya kadar ulaşmaktadır.

Samsung ise androidli tableti 900 liraya satıyor.Saçmalık.

--

bak bu android

buda apple'ın

yazıktır günahtır abi.Bu kadarda çalınmaz yani.Tamam adamlar geliştirdi de çinliler gibi neden kopyasını yapıyorsunuz ??

Şu an nasıl steve hobs olunur kitabını okuyorum ve bitiyor.Sonra icon steve jobs (ingilizce pdfli halini bulabilirsiniz Türkçe yok) okuyacağım.Google'ın kitaplarını okudum.Şimdi apple da.

MAalesef apple fiyatların mna koymasa sıkıntı olmayacak.Eğer bütün fiyatlar yarısı kadar olsa, gider apple alırdım.MAcbook alalım diyorsun 4 bin lira.YAzık gerçekten yazık.

99 cente şarkı eyw, iphone için 30-40 liraya kulaklıklar eyv ta 2 bin lira mı olur ? 

----

Apple gyroscope un patentini almış.Tanklarda, uçaklarda vs.. kullanılan bu aleti (düzeyi belirlemek için kullanıyorlar aletin konumu) patentlemiş.Yani zeki, çakal bir firma.Fakat indir şu fiyatları be kardeşim.

HEm ucuz fiyattan satmıyorsun hemde ucuz satnlara mani oluyorsun.

ki diğer kısımda google 'ı kınıyorum.Tıpa tıp benzer şeyleri yaptı diye.Şu bi gerçek ki arayüzde sıçmıştır google.İphone arayüzü gibi basit değil.Tableti elime aldım menülrde mna koymuşlar kullanıcılar denerken.Yani bizim bakkal hasan kullanırken haşadı çıkacak söylim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

PanxeR;

Abi appleda ne kadar arge sahibi olsada, gelecek işleri yapsada ; google hayvani coderlara sahip.Google'daki coderlar başka nerde vardır bilmem.

Apple birşey geliştirir(yada araklar) , google onu alır gelceğin teknolojisi yapar.Değişmez kural :)

googloe 5-10 sene sonrasını gördü cloud computing'e yöneldi.Bence en iyisini yaptı.Microsoft ve apple böyle giderse sıçacak.Google chrome os tamamen cloud ve google+ ile herşeyi birleştirip, farklı bilgisayarlarda aynı ayarlarını kullanabiliyorsun.BEnce mükemmellik !

Google'ı seviyorum, apple'ıda.

fakat google'ın yeri benim için başka.Açık kaynak ve özgür yazılım dünyasını yerden alıp göklere koyan firmadır.Apple ise, windowsu gördüğü halde, harddiskteki linux'u görmeyen ; ben özgümden gelen (unixtir kendisi) akranımı görmüyorum diyen bir bencil olarak görünür gözümde.

Yinede arge ve değişimler vs.. sağlamdır.

---

Tek umudum google'ın linux'u apple ve microsoft ile rekabet edecek bir pazar payına çıkartması.Eminim oyun konusunda ve bir çok program konusunda süper olacak.Düşüncem, zamanı gelecek microsoft kodlarını açacak.İşte o zaman teknoloji için mükemmel bir dünya başlayacak.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

PanxeR;

Abi appleda ne kadar arge sahibi olsada, gelecek işleri yapsada ; google hayvani coderlara sahip.Google'daki coderlar başka nerde vardır bilmem.

Apple birşey geliştirir(yada araklar) , google onu alır gelceğin teknolojisi yapar.Değişmez kural :)

googloe 5-10 sene sonrasını gördü cloud computing'e yöneldi.Bence en iyisini yaptı.Microsoft ve apple böyle giderse sıçacak.Google chrome os tamamen cloud ve google+ ile herşeyi birleştirip, farklı bilgisayarlarda aynı ayarlarını kullanabiliyorsun.BEnce mükemmellik !

Google'ı seviyorum, apple'ıda.

fakat google'ın yeri benim için başka.Açık kaynak ve özgür yazılım dünyasını yerden alıp göklere koyan firmadır.Apple ise, windowsu gördüğü halde, harddiskteki linux'u görmeyen ; ben özgümden gelen (unixtir kendisi) akranımı görmüyorum diyen bir bencil olarak görünür gözümde.

Yinede arge ve değişimler vs.. sağlamdır.

---

Tek umudum google'ın linux'u apple ve microsoft ile rekabet edecek bir pazar payına çıkartması.Eminim oyun konusunda ve bir çok program konusunda süper olacak.Düşüncem, zamanı gelecek microsoft kodlarını açacak.İşte o zaman teknoloji için mükemmel bir dünya başlayacak.

şimdiye kadar açık kaynak işletim sistemlerinin gelişememesinin en büyük nedeni mali sıkıntılar aynı zamanda pazar payları  herşey açık olunca kimse para kazanamıyor veya geliştiremiyordu işte google sayesinde şimdi isteyen herkez android için veya chrome için eklenti yapıp bunu pazarlayabilir  chrome eklentileri (uygulama olarak ) aynı zamanda chromium os un temelidir , online olarak autocad ftp manager gibi şeyler var artık pc ye gb larca uygulama indirip kurmak zorunda olmuyorsunuz bu sayede  ancak benim kafamda takılan bir kaç şey var , aynı zamanda belli olanlar da var

microsoft yavaş yavaş düşüşe geçer sebebi ise artık tekel olmaması (en azından bizim gibi düşünenler için )

apple ve google ın (google ile beraber linux un ) yükselişe geçeceğine inanıyorum

Apple Mac i ve iOS u   Google ise ChromiumOs ve Android i bir yerde birleştirecek gibi duruyor , tablet ler de bu birleşmenin ilk görüntüleri zaten 

arkadaşım netbook aldı acer  windows 7 ve android yüklü geldi istediğini seçip giriyorsun çok güzel yapmışlar tek sorun android uygulamaları şuan oldukları halde sorun çıkartıyor çalışmıyor pc de  tüm uyumluluk sorunları çözüldüğünde hem telefon da hem tablette hem pc yada laptopta aynı işletim sistemini kullanıyor olacagız , bir gün apple da devrilir açık kaynak limitsiz oldugundan :)

bu arada üstteki resim samsung mu ? touchwiz arayüzüne 1e1 benziyor aynı benimki gibi :D 

Toplam Hit: 1196 Toplam Mesaj: 9