Google Neden Bu Kadar Algoritma Değiştiriyor Olabilir
-
Son zamanlarda arama sonuçlarında olan değişiklikleri gözlemliyorum.Professiyonel olarak seo ile uğraşanlar kadar bilmesemde benimde tespit ettiğim bazı şeyler var.Öncelikle Google'ın artık özgün içeriği hikaye yaptığını fark ettim.Kİmse hak ettiği yerde değil.Hakketmeyenler her zaman yukarı çıkıyor.Algoritma deyip duruyor ama bence mesele tamamen duygusal.
Seo'nun açılımı zaten arama motoru optimizasyonu.Yani siteni arama motoruna en uygun hale getirmek.Bunu tabi ki en büyük arama motoru Google icat etti.Yıllar önce önerilerde bulundu, şöyle yapın böyle yapın yok sürülebilir indexleriniz olsun falan filan.Kısa olmasın, resim olsun bilmem ne.Kendi yaptı ama pişman oldu.Çünkü seo ücretsiz olarak yapılabildiğinden, Google'ın en büyük gelir kaynağına yani Adworks'a kimse yönelmeyecek.O yüzden sürekli yukardakini aşağı, aşağıdakini yukarı çıkartıp duruyor.Ortalığı karıştıp Adwork'a gel mesajını veriyor yani.
Blogculukta bana göre son yapılan değişikliklerde hikaye oldu.Yıllar önce forumlara üvey evlat muamelesi yapıp, blogları yücelten Google artık bunu pek önemsemiyor.Kulllanıcının içerik oluşturduğu sürekli yenilenen siteler ön plana çıkmış gibi.Siz ne düşünüyrosunuz bu konuda ?
-
İnsanlar da belli konular için direk sitesine girdiğinden, googleda yeni açılacak siteleri reklam kullanarak popülerleştirmeye zorluyor. SEO yalan oldu hocam artık.
-
google'ın bence şu anki amacı adwords 'u ön plana çıkarmak. Website yapan biri olarak değil kullanıcı olarak olaya baktığımda artık bazı aramalarımda ben bile aradığıma ulaşamadığım olabiliyor. içerikle alakasız siteler başta yer alabiliyor
FCN tarafından 29/Tem/13 18:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Atmadığım takla kalmadı tam 15 gündür yeni kayıt yapılan bir firmaya inatla index atmıyor google.
İyice bokunu çıkardı google. Son 6 aydır farkındayım ciddi anlamda hissediliyorda bu son olayla artık bilindik seo hikayeye döndü.
Artık Türkiyeye has bir şey olduğunu düşünmekle birlikte adwords le baya bir alakalı olduğunu hissediyorum.
-
janni : güzel bir siteden tanıtım yazısı veya link al indexi alır.
Ayrıca :
Google resmen uçuşlarda, adwords çıkmayan tüm kelimelerde sürekli sıralama değişiyor.
Adwords çıkan kelimelere çok fazla abanmıyor.
Neden algoritma değiştiriyor olabilir ;
İlk olarak adwors çıkarılan bir kelimede adamın sitesini 1. sıraya getiriyor diyelim biraz tadına baktırıyor. Daha sonra biraz sıralama düşürüyor.
Bunu manüel ekipde çatır çatır yapıyor. Sonradan sen adwords çıkıyorsun tadını aldığında.
Yani aslında google da artık paraya oynuyor. Çıkan sonuçlar arasında rezalet siteler var.
İyice götü sağlama aldı ya artık milleti toz duman edecek ediyor.
-
SnipeTR bunu yazdı
Ayrıca :
Google resmen uçuşlarda, adwords çıkmayan tüm kelimelerde sürekli sıralama değişiyor.
İlk olarak adwors çıkarılan bir kelimede adamın sitesini 1. sıraya getiriyor diyelim biraz tadına baktırıyor. Daha sonra biraz sıralama düşürüyor.
Bunu manüel ekipde çatır çatır yapıyor. Sonradan sen adwords çıkıyorsun tadını aldığında.
Yani aslında google da artık paraya oynuyor. Çıkan sonuçlar arasında rezalet siteler var.
denemediğim şey kalmadı üstad. Siteye spiderlar geliyor malesef dizine eklemiyor. Bildiğim her yolu denedim. Ya çalıştığım bu sektörde bir sorun var ki sanmıyorum yada başka bir neden. 12 mail atmışım direk google irlandaya ilgilensinler diye tık yok. Bir ara yine yapmıştı 2 yıl önce 20 günde linkler ancak eklenmişti aynı olay yeniden oluyor.
Bu sadece bir sorun tabi sıralamadada örnek göstersem kafayı yersiniz. 3 ay önce açılmış içeriği bomboş bir site 7 yıllık firmanın üzerinde. Kısacası ben çok dertliyim googledan.
-
janni bunu yazdıSnipeTR bunu yazdı
Ayrıca :
denemediğim şey kalmadı üstad. Siteye spiderlar geliyor malesef dizine eklemiyor. Bildiğim her yolu denedim. Ya çalıştığım bu sektörde bir sorun var ki sanmıyorum yada başka bir neden. 12 mail atmışım direk google irlandaya ilgilensinler diye tık yok. Bir ara yine yapmıştı 2 yıl önce 20 günde linkler ancak eklenmişti aynı olay yeniden oluyor.
Bu sadece bir sorun tabi sıralamadada örnek göstersem kafayı yersiniz. 3 ay önce açılmış içeriği bomboş bir site 7 yıllık firmanın üzerinde. Kısacası ben çok dertliyim googledan.
Beş senedir emek verdiğim blog çöp oldu hocam.İşin garibi ben öyle seo falan da yapmadım.Sadece site içi abartmadan yapılması gerekenleri yaptım.Her zaman böyle yaptım hiç bir şey değiştirmedim.Şimdi 12 saatte bazen index alıyor bazen hiç almıyor.Ama Google gibi getir diyerek ben dizine gönderiyorum.Tabi o zamanda dizine 1-2 dakika da ekleniyor ama arama sonuçlarında çok gerilerde çıkıyor.Hitlerim %90 oranında düştü.Kimse gelip gimiyor artık.Ele ayağa düştü yani.Bende yazmaya devam ediyorum.Tabi okunmadığını bilince insanın pek güzel şeyler yazası da gelmiyor.
İçerik çalan siteler, 7-8 aydır hiç yazı girmemiş bloglar benden önce çıkıyor.Garip bir durum.