Google Play Music Servisi Ücretsiz Olacak
-
Artan internet hızları ile birlikte akıllı telefon kullanıcıları, offline müzikleri telefonlarında barındırmak yerine çevrimiçi servislerle birlikte çok daha büyük bir müzik arşivine sahip olmayı tercih etmeye başladı. Bu servisi veren uygulamalar genelde free ve premium şeklinde farklı kullanımlara sahip. Premium aboneliğin getirilerinden faydalanmak için de düzenli ödemeler yapmak gerekiyor. Son dönemde Spotify çılgınlığı hızla büyürken, Appple’da bu pastadan pay almak adına sadece ödemeli abonelik sistemi ile servisini duyurdu. Apple’ın en ciddi rakibi Google ise, Google Play Music servisini ücretsiz olarak sunarak bu sektördeki en ciddi oyunculardan biri olmayı hedefliyor. Peki, Google Play Music servisi neler sunacak?

Google Play Music servisi, çevrimiçi müzik dinleme hizmetini reklam gösterimli olarak hem web ortamında hem de mobil tarafta kullanmayı hedefliyor. Tür, ruh hali,aktivite,albüm ve şarkıcı gibi çeşitli kategorilerde 30 milyondan fazla parçayı sunacak olan Google, bu servisin altyapısı için geçtiğimiz dönemlerde satın aldığı
Songza’dan faydalanacak. ABD’de şu anda web ortamında kullanıma sunulan servisin Android ve iOS sürümleri de kısa süre içinde kullanıma hazır olacak. Buna duruma ek olarak, reklamsız gösterim, offline parça dinleme desteği ve kişisel şarkı listesi gibi seçenekler için opsiyonel olarak ödeme planları da kullanıma sunulacak. Son olarak reklamsız gösterime abone olanlar için Youtube üzerinde 50 bin şarkıya kadar destekli olan offline dinleme özelliği de verilecek. -
bildiğin spotify ama extra olarak youtube desteği eklemiş.
-
2 GB kota ile ne yapılabilirki. yüklemeye devam.
-
proje beta aşamasındayken ve sadece amerikalı kullanıcılara açıkken sisteme üye olmuştum şuan sistemde 4.48 gb müzik dosyam bulunmakta ve istediğim gibi müzik yüklemesi yapabiliyorum. hiç para falanda vermedim gayet güzel bir servis bence :D
not : şimdi baktım toplamda 50.000 adet müzik yüklememe izin veriyor :D
ucenmi tarafından 24/Haz/15 18:20 tarihinde düzenlenmiştir