folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Google Play Store İçin Bir Kaç Soru

Google Play Store İçin Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım Şimdi Google play'e uygulama yüklerken ben son kullanıcıyı rahatsız etmesin diye ilk önce Reklamsız koymak istiyorum ... Reklamsız koyunca para kazanabilir miyim ?

Reklamsız koyduktan sonra bellir bir kitleye ulaştıktan sonra bir güncelleme ile yeni özellikler ekleyip tasarım vs düzenledikten sonra birde reklam gömsem. Eski Apk indirebilirlermi yada bulurlar mı ? 

Reklam için en uygun site nedir Para kazanmak için siz neyi kullanıyorsunuz ? 

25 $ ödedikten sonra uygulama için veya başka birşey için ücret ödenebiliyor mu ? 

Sadece merak ettiğim için soruyorum ön bilgi olsun diye cevaplar için şimdiden teşekkürler iyi forumlar dilerim :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

güncelleme ile sonradan reklam desteği verebilirsin.

apk sını bulurlar çünki google da bir sürü apk versiyonları derleyen siteler var turkcell yedek avea yedek gibi basit programların bile 10 tane versiyonunu paylaşmışlar apksını.

reklamda en iyi ve güvenilir her zaman google adsense dir.

diğerlerini bilmiyorum.

indirmeye göre para kazanamazsın diye biliyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Reklamsız koyarsan ve uygulama ücretsiz ise para kazanamazsın. Uygulama içi satış varsa ya da doğrudan ücretli uygulamaysa o ayrı tabi.

Reklamsız başlayıp sonradan reklam eklemek güzel bir strateji. Eski apk her zaman indirilebilir ve kullanılabilir. Bunu engellemenin yöntemleri var. Her bir sürüme versiyon numarası verip, server taraflı versiyon kontrolü yaparsın ve uygulama güncel değilse force update'e zorlayabilirsin. Böylece kullanıcı istediği kadar eski apk'yı kullanmak istesin, sen istemedikten sonra kullanamaz.

Getirisi en yüksek seçenek olmasa bile en sağlam ve sağlıklı model sanırım Google Admob.

25$ bir defaya mahsus ödenir ve başka bir ücret ödemene gerek kalmaz. Uygulama içi satış ya da ücretli dağıtım yapacaksan da belirli oranda komisyon ödenemn gerekir tükan sahibine (Google).

Ek bilgi olaraktan, Android için bir defaya mahsus olan o 25$ iOS'ta ve Windows Phone'da her yıl için 100$ olarak yeniden ödeniyor.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Reklamsız koyarsan ve uygulama ücretsiz ise para kazanamazsın. Uygulama içi satış varsa ya da doğrudan ücretli uygulamaysa o ayrı tabi.

Reklamsız başlayıp sonradan reklam eklemek güzel bir strateji. Eski apk her zaman indirilebilir ve kullanılabilir. Bunu engellemenin yöntemleri var. Her bir sürüme versiyon numarası verip, server taraflı versiyon kontrolü yaparsın ve uygulama güncel değilse force update'e zorlayabilirsin. Böylece kullanıcı istediği kadar eski apk'yı kullanmak istesin, sen istemedikten sonra kullanamaz.

Getirisi en yüksek seçenek olmasa bile en sağlam ve sağlıklı model sanırım Google Admob.

25$ bir defaya mahsus ödenir ve başka bir ücret ödemene gerek kalmaz. Uygulama içi satış ya da ücretli dağıtım yapacaksan da belirli oranda komisyon ödenemn gerekir tükan sahibine (Google).

Ek bilgi olaraktan, Android için bir defaya mahsus olan o 25$ iOS'ta ve Windows Phone'da her yıl için 100$ olarak yeniden ödeniyor.

Şunu yazıcıdan çıktı alıp odana as, daha güzel anlatılamazdı :)

Ek olarak, google ücretli dağıtım veya uygulama içinden 50%' lere varan komisyon alıyor.

ozgunlu tarafından 05/Şub/16 12:02 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

WP için bireysel işlerde ücret 19 dolar, şirket bazında 99 dolar. 

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/jj863494.aspx

Onun dışında dediklerine katılıyorum.

Bunun haricinde, ios da geliştirme yaparken gerçek cihazlarda (iphone/ipad..) deneme yaparken de bir apple developer hesabınız olması gerekiyor ve bu hesap yıllık 100 dolar. Ancak artık apple gerçek cihazlarda test yapabilme olayını ücretsiz yaptı. ancak appstore a atmak için 100 dolar ödemeniz gerekiyor ve kuralları google play store a göre çok daha fazla katı.

@MhmdAlmz, Uygulamanı google play store da yayınladıktan sonra bana pm atarsan sana uygulamanın nasıl  yukarı çıkabileceğine dair bir şeyler söylerim.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@unbalanced abim uygulamam bitti şuan 25$ bulup direk koyacağım az bucuk da sosyal medya kaynağım var atar atmaz direk linkini atıp seni rahatsız edeceğim :)  

@Jpriest abim çok büyük bir uygulama değil armut piş ağzıma düş olmayacak zaten biraz dişimi sıkmam gerekir ilk başlarda ücretsiz yapıp daha osura jeton sistemi getireceğim..  Bu yüzden apk sorunu olabilir diye düşünüyorum şuan herhangi bir sunucum yok sunucum olsa kullanıcıya özel limit satışı olurdu işlem kısıtlama gibi ordan da para kazanabilirdim gcm ile yapsam olabilir mi diye düşündüm sonra saçma geldi :D

@panxer teşekkür ederim hocam 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Sadece statik bir sorgu yapacaksan server'a o kadar da ihtiyacın yok aslında. parse.com veya firebase.com seçeneklerini bir incele istersen. Çok yüksek ihtimalle herhangi bir bilgiye ya da ücret ödemeye gerek kalmadan işini halledebilirsin. Aslında direkt force update seçeneği için üretilmiş çözümler de vardı piyasada, ama tavsiye edebilecek bilgim yok maalesef.

Bu arada parse.com 1 yıl sonra kapanacak, geçenlerde açıklama yaptılar. Uzun vade düşünürsen firebase daha iyi bir seçenek olabilir.

--

Ek bir bilgi daha:

Play store'a eğer uygulamayı ilk attığında ücretsiz ise, onu daha sonradan paralıya çeviremezsin. Eğer ilk attığında ücrete tabi ise sonradan fiyat güncellemesi de yapabilirsin, bedavaya da çekebilirsin. Önce ücretli koyup, sonradan bedavaya çekip sonra yine ücret istersen nasıl davranıyor o senaryoyu bilmiyorum :)

Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Sadece statik bir sorgu yapacaksan server'a o kadar da ihtiyacın yok aslında. parse.com veya firebase.com seçeneklerini bir incele istersen. Çok yüksek ihtimalle herhangi bir bilgiye ya da ücret ödemeye gerek kalmadan işini halledebilirsin. Aslında direkt force update seçeneği için üretilmiş çözümler de vardı piyasada, ama tavsiye edebilecek bilgim yok maalesef.

Bu arada parse.com 1 yıl sonra kapanacak, geçenlerde açıklama yaptılar. Uzun vade düşünürsen firebase daha iyi bir seçenek olabilir.

--

Ek bir bilgi daha:

Play store'a eğer uygulamayı ilk attığında ücretsiz ise, onu daha sonradan paralıya çeviremezsin. Eğer ilk attığında ücrete tabi ise sonradan fiyat güncellemesi de yapabilirsin, bedavaya da çekebilirsin. Önce ücretli koyup, sonradan bedavaya çekip sonra yine ücret istersen nasıl davranıyor o senaryoyu bilmiyorum :)

Hocam 1 uygulamadan 2 adet var Ücretli ve Ücretsiz olan Ücretlide herhangi bir kısıt yok 2 sini birden koyacağım Play store'ye birde şöyle bi durum var Ücretli koyduktan sonra Apk dosyasını başka telefonda kullanabilir bunun önlemi de var ne zor işmiş arkadaş birşeyler üretmek için çabala ürettikten sonraki sıkıntılar da var :D Herşeyi düşün temiz iş çıkar ohooo :D 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    JPriest bunu yazdı

--

Ek bir bilgi daha:

Hocam 1 uygulamadan 2 adet var Ücretli ve Ücretsiz olan Ücretlide herhangi bir kısıt yok 2 sini birden koyacağım Play store'ye birde şöyle bi durum var Ücretli koyduktan sonra Apk dosyasını başka telefonda kullanabilir bunun önlemi de var ne zor işmiş arkadaş birşeyler üretmek için çabala ürettikten sonraki sıkıntılar da var :D Herşeyi düşün temiz iş çıkar ohooo :D 

EDİT : Ücretsizden gelirim Reklam olacak Ücretlide zaten ücret Ücretlide herhangi bir Reklam koymayacağım zaten

Toplam Hit: 1275 Toplam Mesaj: 9
google admob playstore