Google Sayfa İndexleme Hızının Yavaşlaması Hakkında Küçük Bir Deney.
-
evet yabancı forumlarda ve türk forumlarında bu sorular sorulmaya başlanmıştı. işte neden yavaşladı, yada sitem neden indexlenmiyor, yada 1 saatte index alan sitem neden 1 günde indexlenir oldu.
Son güncelemelerde google trend analisti john mueller google nin artık daha ihtiyatlı davnmasından bahsettiği kendi açıklamasını yaptı. bunun üzerine bende
Bunun üzerine hiçbir zaman inanmadığım r10 ve webmaster forumlarından sıyrılarak kendi deneylerimi yaptım.
Deneyin 1. etabının sonuçları aşağıdaki gibidir.
http://3iki.com/google-sayfa-indexleme-hizinin-yavaslamasi-hakkinda.html
2. etap ise sand box a girmiş ve yönlendirilmiş siteler üzerinde bir deney olacak ki daha detaylı sonuçları görebilelim.
edit : yaptığım bütün deneyler 6 ay ve üstü sürekli online olan siteler için geçerlidir. ben açtım 1 ay oldu yada 2-3 ay oldu gibi şeylerle pm atmayın google bile 6 aydan küçük siteyi adamdan saymazken ben hiç uğraşmam :|
-
3 haftalık site 11-12 saatte index alıyor. özgün içerik + imleme.
-
itfaiyeci bunu yazdı
3 haftalık site 11-12 saatte index alıyor. özgün içerik + imleme.
Ve ? -
Bu indezleme konusunda büyük sıkıntı var doğru. Peki abi imleme filan yapılırsa indexlemede artar diyorlar bu ne kadar doğru?
Yani özgün içerik ve görsel destek vs olacak. Buna ek olarak imleme yapmak işi hızlandırır mı?
-
kadirozdemir bunu yazdı
Bu indezleme konusunda büyük sıkıntı var doğru. Peki abi imleme filan yapılırsa indexlemede artar diyorlar bu ne kadar doğru?
Yani özgün içerik ve görsel destek vs olacak. Buna ek olarak imleme yapmak işi hızlandırır mı?
Şöyle ki imleme olayı sitenin yaşına ve içeriğin gün içinde eklenme sayısına göre değişir.
günde 1 konu açıp, gerekli gereksiz her konu için gidipte durmadan imletirsen belli bir süre sonra arama motorları noluyo amk der.
Bu yüzden gerçekten güncel bir siten varsa olayları sen akışına bırak. ama tabiki önemli konularını imletirsen google ye bak ben güncelim hemde sağlam şeylerim var bana daha sık uğra mesajı göndermiş olursun.
Anlatabilmişimdir umarım.
-
ErotikPanda bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
Şöyle ki imleme olayı sitenin yaşına ve içeriğin gün içinde eklenme sayısına göre değişir.
günde 1 konu açıp, gerekli gereksiz her konu için gidipte durmadan imletirsen belli bir süre sonra arama motorları noluyo amk der.
Bu yüzden gerçekten güncel bir siten varsa olayları sen akışına bırak. ama tabiki önemli konularını imletirsen google ye bak ben güncelim hemde sağlam şeylerim var bana daha sık uğra mesajı göndermiş olursun.
peki hocam imlemeleri anasayfaya mı yaptırmalıyız yoksa alt sayfalara (kategorilere vs) mesela 200 imleme alacağım diyelim bunu nasıl bölmeliyim ?
-
ErotikPanda bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
Anladım hocam teşekürler. Konularını takibe devam kısmetse sayende her müridin adam akıllı bir sitesi olacak :D
-
insidae bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
peki hocam imlemeleri anasayfaya mı yaptırmalıyız yoksa alt sayfalara (kategorilere vs) mesela 200 imleme alacağım diyelim bunu nasıl bölmeliyim ?
Hocam genel tanıtım durumları dışında ana sayfaya hiç bir zaman imleme yapılmaz ( tavsiye edilmez anlamında. Kural değil tabiki )
Neden ? Google size ziyaretçi gönderirken ana sayfaya direk gönderiyormu ? Hayır.
Bu yüzden siz içeriğinizlede ön plana çıkmalısınız.
Şu anda kabul edilen en mantıklısı küçük tanıtımlarda kategoriler, güncel haber ve acil haberlerde konu linki, genel tanıtımlarda ise ana sayfa.
-
Rss dizinlerine ekleyin hocam + imleme yapın + bir süre düzenli içerik ve backlink yapın.
Sonuç : Site ne olursa olsun 1 hafta 15 gün sonra 5 dakikayı geçmeden index alır vaziyete geliyor. Test edildi onaylandı. Yaklaşık 15-20 sitede felan :)
-
interfector bunu yazdı
Rss dizinlerine ekleyin hocam + imleme yapın + bir süre düzenli içerik ve backlink yapın.
Sonuç : Site ne olursa olsun 1 hafta 15 gün sonra 5 dakikayı geçmeden index alır vaziyete geliyor. Test edildi onaylandı. Yaklaşık 15-20 sitede felan :)
Evet bende aynısını deneme bloglarımda yapmıştım 2.5 ay sonra indexlerin yarısını sildi google :)
Eskisi gibi dğeil hiçbir şey bunu demeye çalılıyorum. aklınız puştluğa çalışmasın emeklerinize yazık bu sebepten söylüyorum.
Eğer sitenize günde 10-15 konu ekliyorsanız siteniz extra güncel bi site ise, hele bide özgünse siz googleden değil google sizden korksun istediğiniz boku yiyin.
ama eğer günde 1 konu açıyosanız hatta 2 3 günde bir ilgileniyorsanız sitenizle, google yapacağınız bi anda ilemeleri yada pinglemeleri bile inceleme altına alıyor..
ota boka rss eklemekle backlinkle uğraşacağınıza sitenizle, scriptinizle,makalelerinizle ilgilenin. enerjinizi sitenize harcayın!
iLLuMiNaTi tarafından 21/Kas/12 21:43 tarihinde düzenlenmiştir