Google Tabanlı Mail Vermekle İlgili Bir Soru
-
şimdi domainim üzerinden google tabanlı mail vermek için google apps hizmetine kaydoldum ... mx kaydınıda yaptım şuanda çalışır durumda ancak
http://mail.google.com/a/siteadı.com şeklinde bir başlangıç sayfası ön görüyor .. bunu özelleştirmek istediğimde CNAME kaydı oluşturmam gerektiğini söylüyor ancak nasıl yapacağım konusunda detaylı bilgi vermiyor ..
Etki alanı barındırma hizmetinize oturum açın.
DNS Yönetimi sayfanıza gidin. Bu sayfanın yeri ve adı ana bilgisayara göre değişecektir ancak, genellikle Etki Alanı Yönetimi veya Gelişmiş Ayarlar üzerinden bulunabilir.
CNAME ayarlarını bulun ve CNAME değeri veya takma ad olarak aşağıda belirtileni girin:
mailCNAME hedefini aşağıdaki adrese ayarlayın:
ghs.google.comDeğişiklikleri etki alanı ana bilgisayarınızla kaydedin ve "Bu adımları tamamladım" düğmesini tıklayın
Cpanel de bunu nerden yapabileceğimi :S bilen birisi varmı acaba .. ?
-
cpanelde sitenin mail kısmı var örneğin senin sitenin adı xxx.com oraya ghs.google.com yazacaksın
-
hocam anladığımı söyleyemiyeceğim :S cpanelde maille alakalı bir çok şey war :S mx ayarlarını yaptığım yerde ekledim öyle bişey ama olmamış

-
şii bilen varsa sülesin bende bilmiyom :)
-
hacı ben yaptım doğdulayın dedi bende html ile dorula dedim kou ekledim oldu bitti :)
ek bişeye girek yok herhal
-
yaw :D alper ben sana dedim onu benim bahsettiğim o deil :S benim bahsettiğim mail açılış sayfasını mail.protestom.org yapmak anlatabildim ?
-
Protesto bunu yazdı:
-----------------------------
yaw :D alper ben sana dedim onu benim bahsettiğim o deil :S benim bahsettiğim mail açılış sayfasını mail.protestom.org yapmak anlatabildim ?
------------------------------ cPanel hesabýnýza giriţ yapýn.
- Mail (Posta) öđesini týklayýn.
- Modify Mail Exchanger (MX Entry) (Posta Deđiţtiriciyi Deđiţtir (MX Giriţi)) öđesini týklayýn. Geçerli MX kayýtlarýnýzýn listesi görünecektir.
- Change an MX Entry (Bir MX Giriţini Deđiţtir) öđesini týklayýn.
- Change MX for... (MX’i Ţunun Ýçin Deđiţtir...) alanýna ASPMX.L.GOOGLE.COM satýrýný girin.
- Change (Deđiţtir) öđesini týklayýn.
YAZMIŞ bunlarıda yaptım 48 saat sonra belli olacak bakalım :)