Google Webmaster Tools Problemi
-
arkadaşlar hali hazırda 1 yıldır aktif olan bir sitenin hostingi değişti (yani ip adresi de değişti), ben yeni dnsleri girdim. siteye de bir cms kurdum yani googledaki linkler gitti artık yeniden indexlenecek sanırım.
daha sonra google webmaster toolsa yeni bir eposta ile girerek bu siteyi ekledim. sonra doğrulama için verdiği html dosyasını da upload ettim ve siteyi doğruladı. sanırım daha önce de siteyi yapan kişi bu olayı yapmış. birinci sıkıntı bu durumda ne olacak? siteyi daha önce ekleyip doğrulayan kişi yine giriş yapabilir mi?
ikinci sıkıntı bu ekleme işinin ertesi günü yine panele girdiğimde sitenin eski ekran görüntüsünü gördüm. yeni hali gelmiyor. google gibi getir deyince robots.txt erişim hatası diyor. sunucuya bağlanılamadı diyor. sitemap ekliyorum yine bağlanamıyor. fakat ben tarayıcıdan girebiliyorum. whois çekiyorum internicten dnsler doğru yeni dns adresleri. google ilk başta siteyi doğrularken girdi de şimdi neden bağlanamıyor siteye?
teşekkür eder iyi günler dilerim
-
up
-
Hocam şimdi yanlış bilgi vermeyimde benim bildiğim doğrulama yaptığın için sitenin sahibi artık sensin.Eski ekran görüntüsü geldi diyorsun o eski istatistikler de gelmiştir o zaman ? Sorun yok düzelir.
-
hocam şimdi google siteye erişemiyor, sitemap gönderiyorum erişemiyor, google gibi getir servisi de erişemiyor, aq ben giriyom herkes giriyo da google niye giremiyo siteye onu anlamadım
-
overbite bunu yazdı
hocam şimdi google siteye erişemiyor, sitemap gönderiyorum erişemiyor, google gibi getir servisi de erişemiyor, aq ben giriyom herkes giriyo da google niye giremiyo siteye onu anlamadım
robots.txt dosyanın içeriğini buraya kopyalar mısın?
-
içeriği şöyle:
User-agent: * Disallow: /yoneticipaneli/
-
overbite bunu yazdı
içeriği şöyle:
User-agent: * Disallow: /yoneticipaneli/
Sadece yönetici paneli klasörü engellenmiş. Site içeriğini erişimi kısıtlayıcı bir şey görünmüyor. Fakat webmaster tools'tan özel olarak erişimi kısıtlama gibi bir şey yok diye biliyorum , yani önceki sahip böyle bir erişim engelleme yapmıs olamaz. Peki google'ın okuduğu robots.txt nedir , ona da bir bak. belki robots.txt nin son halini okumamıştır , önceden ana içerik robots.txt ile erişime kapatılmıstır vs. İhtimaller bunlar pek gerçekçi durmasa da.
-
hocam google en son ne okudu bilmiyorum ama şu an webmaster toolsa girince sitenin altında google bot sitenize erişemiyor yazıyor. robots.txt getirme'nin yanında kırmızı ünlem var.
anında önizleme seçeneğinden sitenin ön izlemesini oluşturuyorum. bir kaç kez sayfa yenileniyor ve Başarılı yazısı çıkıyor. ona tıklayınca da Önizleme Kullanılamıyor. Görüntü oluşturma sunucumuz sayfanızın görüntüsünü oluşturamadı yazıyor. hosttan kaynaklı bir şey mi acaba
edit: sorun çözüldü, sorunu çözmek için hiçbir şey yapmadım bir süre sonra normale döndü, bilginize, herkese teşekkürler
overbite tarafından 07/Oca/13 13:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Acaba google sunucularının olduğu yerden senin sitenin bulundugu sunucuya mı erişilmiyor? çok abartılı şeyler düşünüyoruz ama ilginç bir durum tabi ki.
-
Sorununuzu çözebilirim fakat ücretli yardımcı olabilirim.