Google Wm Araçları Coğrafi Hedef Hakkında Yardım Lazım
-
şimdi sitemin birde farklı dilde olanını açtım subdoain olarak.
bu subdomaini coğrafi hedefle o bölgeye atamalımıyım ?
daha önce bunu deneyen ve etkilerini yazacak olan varmı ?
+ veya - bir yönü oldumu ?
-
öyle yapman lazım, ben öyle yapıyorum, ingilizce versiyonu için amerikayı seçtim, farkı çok net gözlemliyemiyorum ama doğrusunun o olduğunu
düşünüyorum, host da zaten amerika lokasyonlu, sistem bütünleşmiş oluyor.
-
asıl siz www / www'suz kısmı seçiyor musunuz? hiç seçmeyince www suz indexliyor yahu size de oluyor mu
-
RootB bunu yazdı
asıl siz www / www'suz kısmı seçiyor musunuz? hiç seçmeyince www suz indexliyor yahu size de oluyor mu
teknik olarak google www li ve www siz url leri farklı olarak görür. ama içerikleri duplicate görmez.
Bunun için google webmaster araçlarına gerek yok cpnale gir yönlendirmelerden nasıl kullanmak istiyorsan öyle belirle. böylece arama motorlarıda kullanıcılarda öyle yönlenir kurtulursun bu dertten.
-
syklops bunu yazdı
öyle yapman lazım, ben öyle yapıyorum, ingilizce versiyonu için amerikayı seçtim, farkı çok net gözlemliyemiyorum ama doğrusunun o olduğunu
düşünüyorum, host da zaten amerika lokasyonlu, sistem bütünleşmiş oluyor.
Hacım subdomain olarak açtım yabancı dil versiyonunu. Şimdi ben bu subdomaini o ülkeye yönlendirsem türkçe arama motorlarında sıralama kaybedermi ? yada o ülkede daha üst sıralara çıkarmı
daha doğrusu bu bölge belirleme ile google ne tür bir yaptırım uyguluyor o lazım bana
-
hacım bu linkte google acıklama yapmış http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=62399
bana sorarsan, ben ingilizce siteme amerikadan hit gelmesini istiyorum, o yüzden geotargeti amerika seçtim, google.com da sonuçlarının
listelenmesini istiyorum, ama belki özel bir alan belirtmesem, hindistanda ziyaretci gelebilir, gerçi o kısım biraz backlinkle alakalı ama, ben yinede
amerikaya secicegim, diger ülkelerde de backlink kasacagım...
-
syklops bunu yazdı
hacım bu linkte google acıklama yapmış http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=tr&answer=62399
bana sorarsan, ben ingilizce siteme amerikadan hit gelmesini istiyorum, o yüzden geotargeti amerika seçtim, google.com da sonuçlarının
listelenmesini istiyorum, ama belki özel bir alan belirtmesem, hindistanda ziyaretci gelebilir, gerçi o kısım biraz backlinkle alakalı ama, ben yinede
amerikaya secicegim, diger ülkelerde de backlink kasacagım...
Oraya bakmıştım hacım. hani merak ettiğim ben belli bir bölgeye atarsam siteyi, acaba diğer bölgelerden hit azalırmı ?
Yani kapsamlı bi araştırmaya ihtiyacım var aslında şimdi fark ettim :D
-
bunu bu şekilde yapman yanlış bence. sırf bir dil ekleyecen diye böyle yaparsan kendi ana sayfanın hiti ; indexi düşecektir. emin ol hatta kend ana kelimelerinde alt domaine yenildiğini bile görebilirsin..:) ve konumlandırma seni kurtarmaz eger para kazandıran bir şeyler yapıyorsan.vazgecmelisin.kelimelerde önemli türkçe / ingilizce meselesi yani.. ne yapacaksan kendi anadizininin içinden yap..
-
DaReSeLaM bunu yazdı
bunu bu şekilde yapman yanlış bence. sırf bir dil ekleyecen diye böyle yaparsan kendi ana sayfanın hiti ; indexi düşecektir. emin ol hatta kend ana kelimelerinde alt domaine yenildiğini bile görebilirsin..:) ve konumlandırma seni kurtarmaz eger para kazandıran bir şeyler yapıyorsan.vazgecmelisin.kelimelerde önemli türkçe / ingilizce meselesi yani.. ne yapacaksan kendi anadizininin içinden yap..
alt domainimle ana domainimin hiçbir ilgisi yok zaten ikisi farklı siteler. bu yüzden bu tip bi uygulamaya geçmek istiyorum.