folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Google Yaparken Başkaları Neden Yapamıyor ?

Google Yaparken Başkaları Neden Yapamıyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Sormak isstediğim şey veri tabanlarıyla ilgili.

Googlede bir arama yaptığımızda, şak diye geliyor.

Ama en basit bir otobüs bileti ararken uçak bileti ararken verilerin gelmesi epey sürüyor.

Google nin ilişkisel veri tabanı kullanmadığını zaman kayıpnın bundan kaynaklandığını biliyorum ama akıl var izan var dünya çapında hizmet veren google şak diye veri getiriyorken tek işi veri tabanından tarih çekmek olan bu siteler neden bekletiyor ?

Nerde bu dbms managerler ? 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

O değil de şu müşteri hizmetlerinin bekletme süreleri çok inanılmaz. Hani bi avea turkcell vodafone ttnet digiturk falan neyse arıyorsun, müşteri temsilcisi bağlandıktan sonra senin bilgilerini görmesi 60 saniyeleri bile bulabiliyr. İşlem yapacak sistemden onay gelmesini bekliyorum diyor. Hani hem nispeten daha küçük db, hem o an sadece 50-100 müşteri temsilcisi artık kaç taneyse sadece onlara açık, kapalı devre sistem, yine de beklettikçe bekletiyor sistem

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

O değil de şu müşteri hizmetlerinin bekletme süreleri çok inanılmaz. Hani bi avea turkcell vodafone ttnet digiturk falan neyse arıyorsun, müşteri temsilcisi bağlandıktan sonra senin bilgilerini görmesi 60 saniyeleri bile bulabiliyr. İşlem yapacak sistemden onay gelmesini bekliyorum diyor. Hani hem nispeten daha küçük db, hem o an sadece 50-100 müşteri temsilcisi artık kaç taneyse sadece onlara açık, kapalı devre sistem, yine de beklettikçe bekletiyor sistem

Her şeyi geçtim kütüphanede otomasyon sisteminde sayfanın yüklenmesi ortalama 30'ar dakika sürüyor diye bir defasında 3 kitap alabilmek için neredeyse 1 saat bekledim. Avea, Turkcell vs. anlaşılabilir ama kütüphane yazılımında böyle bir performans görmek beni şaşırttı. Hoş doğrudan bir büyük şehir belediyesinin otomasyon sisteminin rezillğini, kaynak kodlarını gözlerimle gördükten sonra bunlar bana çok fazla şaşırtıcı gelmiyor. Öyle bir hazırlanmışlar ki sanki lisede veritabanı dersi verilirken öğrencilere hazırlatıp üzerine ilaveler yapmışlar. Bir defasında birisi sunucuya index atıp müdürlüğü telefonla aramıştı sisteminizde açık var ben şunu yaptım, şunu şunu yapın kapatın diye. Komedi filmi sahnesi gibiydi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Google olmasaydı ne olurdu, googleyi kim nerde ve neden buldu googleyi ilk keşfeden türk kim

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek

"Çalışıyorsa dokunma" prensibi. Geliştirmek para ister, zaman ister, kafa yormak gerekir. E rakipler de aynı altyapıyı kullanıyo (bilet vs için söylüyorum), rekabette geride kalmıyolar ne diye database değiştirip onca sıkıntıya girsinler ki. Hem o sitelerin database adminleri olduğunu pek sanmıyorum zaten:)

Kariyer, Sahibinden gibi sektörlerinin önde gelen siteleri için de o kadar ilişkisel tabloyu nosql gibi çözümlere geçirmek her açıdan çok masraflı olur. Ama bu söylediğim sitelerin yakın zamanda (hangi altyapıyı kullanıyolar bilmiyorum ama) nosql veritabanına geçeceklerini düşünüyorum. Rekabet ettiği firmaların kendilerinden daha önce böyle bir sisteme geçmeleri ciddi manada kullanıcı kaybına sebep olur teorik olarak.

Daha küçük ölçekli siteler ise zaten genelde hazır modülleri kullanıyo. Oobüs biletini örnek vermişsin, oradan devam edeyim. Gir bak bir çok firma aynı sistemi kullanıyo. ipektr miydi neydi adamlar bi kere yazmış, satmış firmalara. otobüs şirketlerinin ilgili birimi talep etmedikçe, ya da kendilerine alternatif güçlü bir rakip çıkmadıkça o sistem öyle sürüp gider bence:)

Everyone sees just what they want to see.
Toplam Hit: 874 Toplam Mesaj: 5