Google‘Dan Kokuşmuş Bahar Temizliği - 25.04.2012
-
25 nisanda google kopya içerikli sitelere darbesini vurdu.Sıralamadan düşmeler wiki kasmalar,blog backlink,makale backlink alanlar'a google darbesini indirdi çoğu filtreye girdi yada sıralamadan düştü.Copy paste çalışan sitelerin hitleri yüzde 35-45 düştü.Spam sitelerde pek dalgalanma olmadı sanırım (hacklink vs) tabi bazı sitelerde de hitler bayağı artış gösterdi.
Google ne kadar algoritma yürütürse yürütsün hacklink'i engelleyemedi hacklink kasanların siteleri tavan yaptı gidiyor normal seo yapan kişilere darbeyi indirdiler.En önemlisi özgün içerik tabiki onlardan da pek etkilenen olmadı çok değişiklikler yaşandı.
Bu yapılan google açıklaması : http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2012/04/another-step-to-reward-high-quality.html
başka bir türkçe açıklama : http://delphi911.notdefteri.gen.tr/25-nisan-google-guncellemesi-512/
Sizin sitelerinizden anahtar kelimelerde sıralamadan düşenler , filtreye girenler varmı ?
-
2 sıradan 3 sıraya geçmiş biri
diğeri kelimesinde hala 1.
öteki 4.sıradan 6 ya düşmüş
-
beni olumlu etkiledi hitlerim arttı şimdilik öyle görünüyor sıralamlar da ise 1.sıra olan bi sitem 2.sıra 3.sıra olan başka bi sitem 1.sıra diğer sitelerim de 1 ve 2. sırada yukarı grafik çizmiş sevindim :} Clonecuların cezalandırılmasına sevindim.
-

3,5 k dan düştü =)
-
linkwheel yada backlink kasanlara mı vurdu yani bu ?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------linkwheel yada backlink kasanlara mı vurdu yani bu ?
-----------------------------sürekli kasanlara vurdu hocam yani gidipte her hafta 5k blog backlink , profil backlink basarsan etkilenme olmuştur tahminimce , fakat hacklink yapanlarda bir dalgalanma yok onu çözemiyor nedense :D en iyisi tanıtım yazısı almak gerçekten işe yarayıp üst sıralara taşıyabiliyor
-
Bu Temizlik Hacklink kasanlarin isine yaradi..
-
google sağolsun bokunu çıkarmadan temiz ve alakalı sitelerden gelen linkler ile bizi teyet geçti :D walla arkadaş tecrübe ile söylüyorum benim 200k link basıp bıraktım bir sitem aylar sonra akıl almaz kelimede geldi 1 hafta içinde de kafaya oturdu Google bizi seviyor :D
-
of of çok fena etkilenmiş benim üst sıralara getirdiğim bi site :) banlanmış olsa gerek.
Sil başdan başlamak gerek sometimes :)
Hakkıyla 2. sıraya gelen bir site ise aynı yerinde kalmış oda iyi.