folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Görme Engelliler Nasıl Oluyorda O Engelli Kutusuna Tıklayabiliyor Ama Yazıyı Yazamıyor ?

Görme Engelliler Nasıl Oluyorda O Engelli Kutusuna Tıklayabiliyor Ama Yazıyı Yazamıyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bildiğiniz gibi birçok sitede üye olurken yada bişi yaparken rapid gibi köpekli olmasada AFAD gibi kodlar verir kutulara yazarsınız bide özürlüler için yanında ses li  versiyonu olur

peki o zaman 

1) görme engelli kişi nasıl bilgisayar kullanıyor? 

2)hadi girdi diyelim bütün siteleri dolaşıyor ama o kutuyu nasıl dolduramıyor ? 

3)bu 2sini bana açıklayabilirmisiniz? 

aklıma çok takılıyor yaw.. . 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi
    onlar tamamen gorme engelliler icin degilde benim gibi bakan körler icindir :)

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

onların klavyelerindeki harfler kabartılıdır. bence ordan hissederekten kullanıyorlardır. diye tahmin ediyorum.

///______________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı:
    -----------------------------

onların klavyelerindeki harfler kabartılıdır. bence ordan hissederekten kullanıyorlardır. diye tahmin ediyorum.

tamam da yani görmeden interneti nasıl kullanıyorlar ben onu anlamıyorum kaldı hadi kullanıyorsun madem tüm herşeyi görüo o kodu nasıl yazamıyor o nu anlayamadım üstteki arakadaş gibi bakan körler için olabilir )( 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    kabartmalı monitorleri var onların :P

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi
    Görme engelliler, büyük ihtimalle harfleri sese dönüştüren yazılımlardan kullanıyor olmalılar. Klavyeleri ise harfleri, sembolleri temsil eden kabartmalardan oluşuyodur. O kadar zor değil onların da internette sörf yapmaları :) Mesela windows eyes programı görme engelleiler için geliştirilmiş güzel bi nimet :) Gerçi son kullancı için biraz pahalı.

allcolorsarebeautiful.net
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

Potansiyel_Virus bunu yazdı:
    onlar tamamen gorme engelliler icin degilde benim gibi bakan körler icindir :)

yıktın beni hocam :D aynıyız desene. ben hatta o kutuyu dolduramayıp da ses veren zımbırtıyı bulamadığım zaman delleniyorum :D 

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hokkabaz
    hokkabaz's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:

bildiğiniz gibi birçok sitede üye olurken yada bişi yaparken rapid gibi köpekli olmasada AFAD gibi kodlar verir kutulara yazarsınız bide özürlüler için yanında ses li  versiyonu olur

peki o zaman 

1) görme engelli kişi nasıl bilgisayar kullanıyor? 

2)hadi girdi diyelim bütün siteleri dolaşıyor ama o kutuyu nasıl dolduramıyor ? 

3)bu 2sini bana açıklayabilirmisiniz? 

aklıma çok takılıyor yaw.. . 

Bildiğim kadarıyla görme engelliler pc kullanmıyor.
    Ayrıca o ses karışık harfleri okuyamayan insanlar icin

Sabrımla yazı tura oynama.. Damarıma basanın.. Kan dolaşımını durdururum !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

Stigma bunu yazdı:
    Görme engelliler, büyük ihtimalle harfleri sese dönüştüren yazılımlardan kullanıyor olmalılar. Klavyeleri ise harfleri, sembolleri temsil eden kabartmalardan oluşuyodur. O kadar zor değil onların da internette sörf yapmaları :) Mesela windows eyes programı görme engelleiler için geliştirilmiş güzel bi nimet :) Gerçi son kullancı için biraz pahalı.
    Doğru söyledin.

Yazılımla okuyor abi herşeyi makina.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    Bilgisayar günümüzde kullanıcılarına bilgi dünyasının kapılarını ardına kadar açmakta, son derece kompleks işlemleri kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilme yeteneği sayesinde hayatımızın her alanında kendisine yer bulmaktadır.
    İşi ve mesleği ne olursa olsun, herkes bilgisayardan az ya da çok faydalanmak durumundadır. Engellilerin de bu sürece dahil olmalarının anlamı çok daha büyüktür.

Bilgisayar tüm kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmakta ancak bilgisayarın hayatın kolalaşmasına katkısı engelliler açısından çok daha fazla.

Görme engelli bir kimse kitap gazete vb. yazılı kaynaklardan normal şartlar altında faydalanamazken bilgisayar teknolojisiyle yazılı materyalleri rahatlıkla okuyabilmektedir. İş ve eğitim ortamında bilgisayar sayesinde başkalarına bağımlı olmaktan kurtulmakta üretkenliği ve verimliliği artmaktadır.
    Benzer durumlar diğer engel grupları için de geçerlidir.

Özellikle görme engellilerin bilgisayar kullanmaları konusu hem görme engelliler, hem de toplumun diğer kesimlerince yeterince bilinmeyen bir konudur.

Görme engelliler bilgisayarı görme engeli olmayan kimseler gibi rahatlıkla kullanabilirler; program yazabilir hatta web tasarımı yapabilirler. Şayet öğrenci iseler kitaplarını bilgisayar yardımıyla okur ödev ve projelerini hazırlamakta bilgisayardan faydalanırlar.

Görme engelliler bilgisayar kullanırken Ekran Okuyucu (Screen Reader) diye bilinen bir yazılıma ihtiyaç duyarlar. Bu yazılım ekrandaki görüntüyü ses sentezleyici'ye gönderir. Böylece ekrandaki görüntü sese dönüşür. Ekran okuyucu programın gelişmiş özellikleri sayesinde görme engelli kullanıcı ekranın rengini dahi öğrenebilir.

Görme engellilerin bilgisayar kullanmalarında ses sentezleyicilere alternatif olarak Kabartma Ekran (Refreshable Braille) adı verilen cihazlardan da faydalanmak mümkündür. Ekran okuyucu yazılım ekrandaki görüntüyü ses sentezleyici yerine bu cihazlara gönderdiğinde ekrandaki yazılar kabartmaya dönüştürülmüş olur. Kullanıcı elleriyle okuduğu ekranda dilediği yeri tıklayarak işlemlerini gerçekleştirmiş olur.

Öte yandan tamamen kör olmayıp görme sorunu yaşamakta olan kimseler de ekran büyütme programı Zoomtext programıyla ekran görünümünü ihtiyaçlarına göre düzenleyerek bilgisayarı verimli bir şekilde kullanabilirler.

http://www.beyid.com/index.php?option=content&task=view&id=61&Itemid=80

Toplam Hit: 1221 Toplam Mesaj: 10