Görüntü İşleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Günaydın müritler,

Görüntü işleme üzerine çalışmak istiyorum nerden başlanmalı ? C++ üzerinden OpenCV mi ? Başka bir yol mu ? En baştan işin en sonuna kadar nasıl bir yol izlenmeli ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Altın formulü veriyorum

Opencv'i pythonla yazabilirsin performans olarak cok ciddi bir kayıp yok ve opencvyi daha iyi ögrenirsin. Sakın gaza gelip fpga ile girme çok genc bu yolda heba oldu. Mutlaka linux üzerine çalış ve ilerledikce beagleboard gibi bir sistem üzerinde çalış. Artık görüntü işleme deyince direk gömülü sistem akla gelir.

Matlab çok iyi bil opencv gibi ürün uygulamasından ziyade akademik çalışma ve prototip için lazım

Simplecv ile başlayabilirsin ama o zaman hobiden ileri gitmez

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Altın formulü veriyorum

Opencv'i pythonla yazabilirsin performans olarak cok ciddi bir kayıp yok ve opencvyi daha iyi ögrenirsin. Sakın gaza gelip fpga ile girme çok genc bu yolda heba oldu. Mutlaka linux üzerine çalış ve ilerledikce beagleboard gibi bir sistem üzerinde çalış. Artık görüntü işleme deyince direk gömülü sistem akla gelir.

Matlab çok iyi bil opencv gibi ürün uygulamasından ziyade akademik çalışma ve prototip için lazım

Simplecv ile başlayabilirsin ama o zaman hobiden ileri gitmez

pyton 3x serisinde opencv kütüphanesinin sürümü yok sanırım dün indirecektim olmadı. 3x pythona 2x opencv yüklenir mi bilmiyorum. fgpa, beagleboard onlar sanırım elektronik devreler şuan öyle bir şeyi istesemde yapamam zaten önümüzde ki sene elektrik elektronik mühendisliğini kazandığımda ondan sonra olur inş :) matlab da indiricem torrentten bir bulıyım :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Sana bir tavsiye daha verim önce okula odaklan güzel bir yeri kazan ondan sonra gir bu işe. Iyi bir okulda bu konulara odaklanman demek senin bir yilda kendi kendine ogrenicegin seyi 3 ayda ogrenmen demek

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

başlığı "L" harfini görmeden okuyan bir ben varım sanırım.

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Görüntü işleme mi Bilgisayarla Görme mi? İkisi birbirinden biraz farklı konular. OpenCV kullanman ilerisi için faydalı olacaktır. Ayrıca C++ üzerinde kodlamanı tavsiye ederim. GPU falan işine girdiğin zaman diğer diller problem çıkarabilir. Hız isteyen konularda native kullanmak iyidir.

Tabi python veya java biliyorsan C++'a da aşina değilsen sırf bu iş için oturup C++ öğrenmenin de alemi yok :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

image proccessing için matlab bence

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

matlab ile başla bence.

pattern recognition kitaplari falan vardır pdf. (roger jang'ın kitabı)

ordaki konulardan çalışabilirsin.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
Toplam Hit: 843 Toplam Mesaj: 8