Görüntü Sorunu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

durumu kısaca özetleyeyim

2 ay önce bilgisayarımı şehir dışına cıkarıcaktım bavulun kulpunun kopması sonucu merdivenlerden 4-5 basamak yuvarlandı pc

güç kaynagı arızalanmıstı fanı calısmıyordu öle oyun oynarken veya grafik programlarında render alırken pc reset atıyordu bu sorunu kasanın içini açıp eski uçaklardaki gibi fanı elimle döndürüp çalıştırıyordum sorun olmuyordu

4 gün önce yeni güç kaynagı aldım 800 watt  eskisi 600 watt idi

3 gündür sorun yoktu bugun oyun oynarken ekran rengarenk oldu ve pc kilitlendi reset attım ilk baştada renkli çizgiler vardı ekranda daha sonra birdaha reset attım düzgün başladı pc  ekran bozuk basladıgında görüntü ayarları 800 600 e düşmüştü yani ekran kartında sorun oldu sanırsam

şuanda normal ama herhangi bir oyuna girdiğimde 5 dk sonra ekran dediğim gibi rengarenk oluyor pc donuyor

acaba eski psu zarar vermiş olabilirmi ekran kartına

ekran kartına giden bütün güçler filan tamam pc baslarkende herhangi bir sorun vermiyor

az önce ekran karıtnı söktüm fanını filan temizledim fakat yine sorun var

bu arada ekran kartı  8800 gts

acaba bu sorunun kaynagını tam olarak ögrenebilirmiyim zaten yeni güç kaynagı aldım yeni ekran kartı alabilecek durumda değilim şuan

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

cpu nun ve ekran kartinin asiri isinip isinmadigina bak reset attiginda,

ekran kartindan kaynaklandigini dusunuyorsan pek ihtimal vermesemde belki dustugunde yuvasindan biraz oynamis olabilir onu bi kontrol et.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

az önce cıkartıp tekrar taktım

gpu ve cpu sıcaklıkları olduça iyi şuanda gpu 65 cpu 41

hiçbir sorun yoktu bianda oldu ya bende anlamadım yani sorun teşkil edicek birşey yoktu psu zaten yeni sorun olsa 4 gündür çıkardı elbet

ekran kartında sorun olup olmadıgını tespit edebileceğim yada ekran kartını zorlayarak test edicek bir program varmı kesin emin olmak istiyorum ekran kartında sorun oldugundan

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

crysis i indirip en yuksek degerlerinde oynamayi dene :)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

birde resim koyayım artık hata da alıyorum nv4_disp hatası veriyor pc kilitlenmeden önce

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

ekran kartının fanı varsa peteklerini temizle.

yuvasından cıkarıp anakarta bağlandığı yerin tozunu al tekrar takmayı dene.

monitörde hata varmı? baska monitorde denedinmi?

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

monitor sağlam onboard da denedim diğer dediklerinide yaptım sorun devam ediyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

hocam arkadasın dizüstü pc dede vardı aynı problem. sanırım bira içerken üstüne dokmus. sonra sorun aynı. temizletmişmi ne sorun düzelmiş. parmağınla felan ekran kartının birleşme yerini de bi temizle bakarsın balına düzelir.

güç kaynağından olurmu dicem ama daha iyisini takmısın. sorunun ordan olmaması lazım gibime geliyo.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

yarın arkadasa gidip onda denicem benim kartı ondada sorun olursa rahmetli olcak tamir işiyle uğraşmıcam zaten tamir parası kendisini aşcak

Toplam Hit: 917 Toplam Mesaj: 10