Görüntülü Zamanlayıcı Devresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

Elektronik devrelerden anlayan müritlerin yardımına ihtiyacım var. Bana devreye güç(9V) geldikten sonra geri sayım

yapıp, sayım bitince başka bir devrye gücü açan zamanlayıcı gerekiyor. görüntü olması çok önemli değil ama olursa

iyi olur. biliyorum google da çok fazla kaynak var ama incelerken kafam çok karıştı. biri bana basitçe nasıl

yapacağımı hangi malzemelerin gerektiğini söylerse çok iyi olur.

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

elektronikçilerdeki hazır hobi devreleri işini görecektir. git birine "bana countdown timer lazım, geri sayımdan sonra bide röle çektirsin" de onlar sana gerekeni verir

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

tamam öyle sorayım hocam yardım için çok teşekkürler :)

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

proteus isimli similasyon programını indir, googlede gördüğün devreleri çizip simüle edebilirsin

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bisson
    bisson's avatar
    Erkek

görüntü için 7 segment display e ihtiyacın var kaç karakter olacaksa o sayıda olacak dirençler ve rölelere ihtiyacın olacak ayrıca pıc programlamaya ihtiyacın olada bilir o ne işte kullanacağına bağlı. Biz 1 röle 3 direnç ve 1 plc ve 1 cep telefonu ile yaptığımız bir projemiz vardı telefonla ilk çağrıda çalışıyor ikinci çağrıda duruyordu

sana kolaylıkolsun diye farklı bir yöntem söylim bir alarlmlı kol saati al alarmı hesapla ve alarmı kur daha sonra bir tristör yardımı ile devreyi kur saaten tetikleme akımı alarmı tristörü iletken yapar ve 2.  devreyi açar buda senin istediğin gibi bişi sonuçta umarım anlamışsındır ayrıca devre işi uzun sürer en basidi bu

I know me you know you.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    memoli598412
    memoli598412's avatar
    Erkek

Bu devreyi nasıl yapabiliriz?kol saatinden bu dediğin olayı evde nasıl yapabiliriz açıklayabilirmisin

Toplam Hit: 1392 Toplam Mesaj: 6