Gpedit.Msc Komutu İle Hdd Gizleme Hakkında (F1)
-
gpedit.msp komutudunda bır hdd yı gızlemeye calısıyorum ama komutun ıcınde a-b-c-d dısında surucu gozukmuyor benım E yı gızlemem lazım oda orada yok. Bunu nasıl gostere bılırım yada bunu yapabılecegım bır program ve baska yontem varmı e uzerınde ıslem yapıla bılecek ama sadece gorunmeyecek
-
burda genis aciklamasini yapmislar
-
Alakn için tesekkur ederım ama sıkıntı orada degıl sıkıntı e: surucusunu gızlemekde A B C D suruculerını gızleye bılıyorum ama lıstede E surucusu yok ve aksılık kı benım gızlemem gereken surucude E:
-
o zaman surucunun ismini degistir sonra ordan gizle
-
Bak işte o hiç aklıma gelmedi B surucusu yok E surucusunu B yaparsam olur heralde :) umarım olur :)
-
Umarım olur değil, olur. :)
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------
Umarım olur değil, olur. :)
-----------------------------:) bende oyle umdum ama olmadı sımdı neden dıyeceksınız degıştırecegım lıstede A ve B suruculerı yok :) E den sonrakı butun surucu ısımlerı mevcut ama A ve B yok C ve D suruculerının ısımlerı ıle oynama sansım yok :) yenı onersı olan?
-
mutlaka oynayabilmen gerekiyor
a ve b disket surucusudur onlari degistiremezsin (8mm yazdigi anda banada mantikli gelmisti olur diye :S olmuyormus ama)
c sistemin yuklu olduguu disktir
d de buyuk ihtimalle ya cd surucusu yada bolumlenmis olan hdd dir
saklamak istedigini d yap digerlerini degistir.
bu suruculerle oynayamam demenin sebebi nedir ?
-
underzero bunu yazdı:
burda genis aciklamasini yapmislar
-----------------------------abi linkte anlatmış elemanın biri sormuş geri nasıl getircez diye bilmem ki demişler :D şu resimli şeyde ki anlatımda diskleri gizleme kısmında sürücüleri sınırlama demek yeterlidir sanırım demi.. yoksa farklı bişey de var mı..
-
Oldururuz.
Gizlemek istediğin sürücü harfine göre oluşabilecek kombinasyonları veriyorum. Gerekli düzenlemeyi registryden yap.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\Explorer]
"NoDrives"=dword:00000016 // E
Policies\Explorer]
"NoDrives"=dword:00000032 // F
Policies\Explorer]
"NoDrives"=dword:00000064 // G
32-32 arttırdığın müddetçe tüm alfabetik sürücü harflarini tamamlarsın.Ek: 10'ar 10'ar da decimal olarak arttırabilirsin.
-
underzero bunu yazdı:
mutlaka oynayabilmen gerekiyor
a ve b disket surucusudur onlari degistiremezsin (8mm yazdigi anda banada mantikli gelmisti olur diye :S olmuyormus ama)
c sistemin yuklu olduguu disktir
d de buyuk ihtimalle ya cd surucusu yada bolumlenmis olan hdd dir
saklamak istedigini d yap digerlerini degistir.
bu suruculerle oynayamam demenin sebebi nedir ?
-----------------------------D: yı degıstıremem paylastıgım butun belgeler orada ayrıca bazı programların kurlum yerlerı vekayıt yerlerı yedek yerlerı yıne D oyuzden orayaı degıstırdıgım zaman programalrıda degsıstırmeme lazım butun bılgısayarlarda
8mm
Bu kmutları anlayamadım... Bunlar gpedit de gozukmesınımı sağlıyor? Aman nıye soruyorumkı dene gor dımı :) baktım sıkıntı verdı bır gerı yukleme oldu bıttı :)
edıt: sımdı jeton dustu sagol :)