GPL Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar yarın ağ temellerinden uygulamamız var,çalışırken bu terimi bilmediğimi gördüm,bilenleriniz varsa açıklarsanız sevinirim.

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

GPL Genel Kamu Lisansı anlamına geliyor türkçesi. Bir çeşit lisans türüdür. yazılımların dağıtılırken kaynak kodunu dağıtması koşulunu öne sürüyüyor yani bir yazılımı alırken kaynak kodunuda yanında veriyor. uzun lafın kısası bir lisanslama yöntemi genelde linuxda kullanılıyor. Ağla ilgili ne alakası var belki senin dediğin başka bişeyse bilmiyorum.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

burada göremedik

http://www.tahribat.com/sozluklist.asp?firstletter=G

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

GNU Genel Kamu Lisansı, (GPL)
    Piyasaya sürülen her yazılım, üretici şahıs ya da firmanın haklarını ve kullanıcının
    haklarını korumaya yönelik bir lisans anlaşması içerir. Bir lisans anlaşması görevini
    yaparken, programın kopyalanması sırasında izlenecek yöntemler, lisans ücreti, destek
    meselesi, kullanıcının yazılım üzerinde ne gibi hakları olduğu konularına açıklık getiren bir kaynak türüdür.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oturuyorum
    oturuyorum's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar aradığım cevap bunlar değil ! 

Ticari ve GPL lisans vardı uygulamada,Ticariyi biliyorumda GPL ne demek bilmiyorum ...

Ellerinde Pankartlar / Gidiyor Bu Çocuklar / Kalkın Ayağa, Kalkın / Gidiyor Bu Çocuklar
Toplam Hit: 826 Toplam Mesaj: 5