Gprs Ve Eski Anakartlar
-
Sayın arkadaşlar sizlere bir olay anlatacağım yorumunuzu istiyorum
Arkadaşımın Pentium 3 550 işlemcili bilgisayarı vardı internete bağlanmak için gprs uyumlu motorola c330 telefon aldı usb kablosu ve kopya usb driver cd si vermişler makinede winme yüklü usb driveri yükledik telsim den gprs ye bağlandık fakat bilgisayarı kapatmak isteyince kilitlenip kalıyordu reset düğmesine basınca yeniden başlarken hatalı kapatıldığını yazıp scandisk yapıyordu. Arkadaş bazen kapatmadan bırakıyordu Birkaç gün sonra bilgisayar açılırken ilk siyah ekranda checksum error keyboard bulunamadı yazmaya başladı birkaç kere reset attıktan sonra bazen açılıyordu ve bir gün tamamen açılmaz oldu format atmadık çünkü daha flopyi hard diskleri kontrol aşamasına gelmeden yukarıda yazdığım arıza satırını yazıyordu bazen de klavyeyi görmediği için bir şey yapamadık
Sonuçta bilgisi olan !!!! bazı kişilere danıştık bios pili dediler değiştirdik olmadı pil yeri bozulmuştur dediler baktık yok en sonunda bios bozulmuş sebebi topraklama hattının iyi olmaması dediler bir arkadaşın vasıtasıyla bilgisayar tamiri yapan yere yolladık sonuç sıfır makine yatıyor
Bende telefonu ver bari ben bağlanayım dedim benim makine Pentium 3 500 intel 440BX chipset li cd yi taktım usb driver kurdum telefonu kabloyla bağladım yeni donanım bulundu sürücüyü yükle gibi işlemleri denedim bir türlü sürücüyü yükleyemedim sürücü bulunamadı yazıyor winme yi kaldırdım win98 se yi yükledim ondada aynı sorun oluştu gprsden vazgeçtim müzik dosyası açayım dedim ses kartı yok olmuştu iki adet video kartı gözüküyor ( makinede tv kartı takılı ) ses sürücülerini tekrar yüklemek istedim makine kitlendi birkaç deneme yaptım sonuç başarısız format attım her şeyi hatta kartı söküp başka slota taktım yok olmuyor sonunda açılış ekranında hard diskleri gördükten sonra checksum error hatasını verdi ve takıldı (arkadaşınkinde daha önce takılıyordu.) bende biosun yeni versiyonunu yüklemek için anakart üretici sitesinden indirdiğim disket vardı bununla biosu silip tekrar yükledim her şey düzeldi
Şimdi bu olaylar neden oluştu anakartlar eski model diye mi chipsetler eski diye mi yorumlarınızı yazarsanız sevinirim hepinize iyi günler
-
3hoca benim makinede pentium ve win 98 yani gayet eski ve c336 kullanıyorum tlf usb den ayırıp sadece driveri kurdum restart ve makine normal bi şekilde tanıdı.sadece tlf içeriğini kurcalayan programlarla deneme yaparken bir sefer klavye hatası verdi onuda makine farketmedi :)) yani normal açılış yaptı fakat klavye çalışmıyordu sanırım biostan ben kapatmıştım
üşendim daha biosa bakmadımn nasıl kurtardığıma gelince ram i çıkarıp tekerar taktım ve restart hiçbir problem çıkmadı.ve şu an c336 ile bağlıyım
Toplam Hit: 2066 Toplam Mesaj: 2