Graf Algoritmaları (Yardım Lazım)
-
Forumda arattım graf diye tek bi konu geldi karşıma :) onda da bilgisayarkavramlari.com gösterilmiş tek kaynak olarak orayı zaten biliyordum.
Elimde kitap var chm olarak 2002 yılında basılmış java ile graf algoritmalarına dair tam 528 sayfa ve ingilizce. kısaltmalar ve terimler çok sıkıntılı teori bol olduğu için.
Googledan araştırdım bölük pörçük bişeyler var ama toparlayamadım.
Bana kitap döküman vs birşeyler önermenizi istiyorum. Şöyle derli toplu bi dökümantasyon gibi ayrıca mümkünse Türkçe yada fazla kasmayacak bi ingilizcede olabilir. Bu dönem ayrık işlemsel yapılar dersinden aldığım ödevde kullanıcıya istediği gibi bir graf çizme olanağı sağlayıp daha sonrada euler yolu & euler halkası varmı yokmu kontrol eden bir proje yapmam gerekiyor. Graflara dair hiç bilgim yok varsayarak döküman önerirseniz sevinirim :)
Ayrıca java ilemi yapsam yoksa c# ilemi ondada kararsız kaldım, siz hangisiyle yapmamı önerirsiniz? c#ı javadan iyi biliyorum ayrıca c#da yapılmış örnekde var elimde, ama bu dönem java görüyorum ve javayı öğrenmek istiyorum.
-
graf ne olaki :|
-
senin seçeceğin ödev konusunu sikiyim emi , daha basit bir konu yok mu olum. Adam akıllı başka konu seç.
-
Ne yapayım amk? Millet kapmış kolay konuları,sona kalıncada içimizde patladı. Şemsiye açılmayacağı için araştırıyorum işte yapcak bişey yok. Öğren ulan işte yeni bişeyler,lazım olur.
@wert: mesela navigasyonu açtın biyerden biyere gidicen ve alete diyosunki beni buraya en kısa yoldan götür, alet ölçüyo biçiyo sana şurdan gidersen yolun şu kadar kısalır diyo. İşte bunu graf algoritmaları sayesinde yapıyo :)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Ne yapayım amk? Millet kapmış kolay konuları,sona kalıncada içimizde patladı. Şemsiye açılmayacağı için araştırıyorum işte yapcak bişey yok. Öğren ulan işte yeni bişeyler,lazım olur.
@wert: mesela navigasyonu açtın biyerden biyere gidicen ve alete diyosunki beni buraya en kısa yoldan götür, alet ölçüyo biçiyo sana şurdan gidersen yolun şu kadar kısalır diyo. İşte bunu graf algoritmaları sayesinde yapıyo :)
-----------------------------Hocam pm'den bizim okuldaki veri yapıları kitabını yolluyorum. Euler halkasından falan bahsediyor muydu hatırlamıyorum graf ünitesini incelersin işte.. Dijkstra falan vardı :)Ayrıca kitaptaki örnekler java ile yapılmış. Belki kolaylık sağlar sana.. -
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Hocam pm'den bizim okuldaki veri yapıları kitabını yolluyorum. Euler halkasından falan bahsediyor muydu hatırlamıyorum graf ünitesini incelersin işte.. Dijkstra falan vardı :)Ayrıca kitaptaki örnekler java ile yapılmış. Belki kolaylık sağlar sana..
-----------------------------Tekrar teşekkür ederim :) nickten çıkaramadım ama cahil akpli yazısını ve avatarı görünce hatırladım şu ilgimi çeken el simulatörünü yapanın sen olduğunu, onun içinde ayrıca tebrik ederim :)