folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Grafik İşleri İçin Dizüstü Bilgisayar Yardım Lütfen

Grafik İşleri İçin Dizüstü Bilgisayar Yardım Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alrap
    Alrap's avatar
    Erkek

Merhaba hocalarım,

Klasik bir cümledir; bir bilgisayar almayı düşünüyorum almışkende iyisini almak istiyorum.

Bilgisayarda yapılacak olan işler neredeyse hertürlü grafik işi olabilir çünkü okulun eğitimi çeşitlilik gösterdiğinden neler yapabileceğimiz pek belli olmuyor ama  şöyle bir özetlersek Adobe programları ve bir (yada birkaç) 3b programı kullanılacak gibi görünüyor. 3b konusunda 3b modelleme, animasyon gibi işler Adobe'da after effects gibi kasan programlar.

Görüntü kalitesi açısından Macbook Pro 17" (ileride ekranı büyütmek için Apple Cinema Display) düşündüm ama bilgisayarın özelliklerinin en önemli olduğu kısım 3b render kısmı gibi görünüyor. Tabi internetten araştırıyorum 3b işleri için hep masaüstü parçaları önerilmiş. Bir de Macbook Pro'ların 3DSMax'i çalıştırmadığıyla ilgili söylentiler duydum ama ne kadar doğrudur? Düşündüğüm makine benim işimi görürmü yoksa illaki masaüstü filanmı olması lazım yada diğer yüksek özellikli dizüstülere mi bakmak gereklidir? Bu konuları araştıra araştıra kafam karıştı birde sizlere sormak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

geçen bana da lazım oldu 3ds max fakat bulamadım mac için olanını. bir kaç sürüm öncesinin mac için olanı vardı diye hatırlıyorum. son sürümlerinde mac özelliği yok.

onun dışında photoshop ve illustrator de windows'a oranla daha çok perforformanslı çalıştığını söyleyebilirim.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alrap
    Alrap's avatar
    Erkek

Evet Photoshop ve Illustrator gibi programlarda çok iyi olduğuu söylüyorlar, diğer en yüksek özellikli dizüstülerden daha iyi olduğunu söylüyorlar hatta. Ama özelliklerinin farkına bakıldığında yarıdan fazla bir fark var bunuda Mac'lerdeki işletim sistemiyle donanımın çok uyumlu çalışması gibi şeylerle yorumluyorlar. İşin içine 3b girdiği zaman 3DSMax'i çalıştırmak için Macbook Pro'nun bir tarafınada windows yükleyip öyle çalıştırıyorlar bu da tabi performansı nasıl etkiler kimbilir. Onun dışında Maya çalışıyor diye biliyorum. Bu 3b işin içine girdiği zaman karışıyor kafalar :S

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

şu konuyu bi uplayayım ben :) grafk tasarımda kullanılcak bi laptop tavsiyesi lazım aynı şekilde :) illustrator photoshop vs kullanılacak habire, özellikler neysede görüntü kaliteside ona göre adam gibi olsun istiyorlar haliyle :) fiyatıda "çok çok önemli" değil.. tabi gibip 4-5 bin lik makina da olmasın, gidip macbook alınır 15" lik o kadar para verdikten sonra :) :)

.
Toplam Hit: 1155 Toplam Mesaj: 4