folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Grafik Kartım Mı Piskopatlaştı? Soru!

Grafik Kartım Mı Piskopatlaştı? Soru!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar..

Daha önce sorunsuz çalışan ekran kartım geçen gün aniden kafayı sıyırmaya başladı..

Oyun bağımlısı olduğum için gece geç saatlere kadar oyun oynarım. Geçen gece yine oyun oynarken uyuya kalmışım, uyandığımda ekran donmuş bir şekildeydi bilgisayar kilitlenmişdi.. Restartı atıp tekrar oyunu açtım fakat grafikler sapıtmaya ekranda garip şekiller çıkmaya ve oyunun grafikleri birbiri içine girmeye başladı.. Tekrar reset attım windows gayet normal çalışıyordu..

Ekran kartının driverlarını yenilersem sorun düzelir diye düşündüm, DirectX in son sürümünü tekrar yükledim fakat oyuna girince bazen anında, bazen de biraz düzgün çalıştıktan sonra grafikler sapıtmaya ekrana dağılmaya ve bilgisayarı kilitlenir, kendi kendine reset atar hale getirmeye devam etti..

Ekran kartını çıkarıp tozunu aldım.. Fandan gelen kafa şişiren sesi önlemek için fanı yağladım, iyice temizledikden sonra yerine taktım. Bu yöntem yaklaşık 6 saat sorunsuz oyun oynamama yardımcı oldukdan sonra başladığım noktaya geri döndüm..

Oyun dosyalarının bozulmuş olabileceğini düşündüm.. Oyun dosyalarını tamir ettim.. Sonuç değişmedi..

Bilgisayarımda Anti-Virüs olmadığı için Elimde olan Kaspersky 6 (eski versiyon) yükledim ve scan yaptım fakat birşey çıkmadı.. Birazdan Kaspersky son sürümünü bulup tekrar bir virüs taraması yapacam..

Benim Denediğim ve sonuç alamadığım yöntemler bunlar.. Herhangi bir Fikri olan Varmı ? Yardımcı olabilirseniz çok hayrına bir iş olur =) Teşekkürler Şimdiden.

Ek Bilgi :
    Windows işletim sistemi : Xp Sp3
    Ekran Kartı : nVidia G-Force 5500
    Oyun : World of Warcraft

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Isınıyordur Kullandığın kart 4-5 senelik bendede var... Ben kartın üzerine cooler master kasa fanı bağlamıştım hala kullanılır durumda.. Ufak fanı çıkar dediim gibi yap.. Ufak fanı iki kere dğitirdim hep gürültü ve arıza yaptı Kasa fanıyla işi bitirdim ... Plastik kablo kelepçelerini kullanabilirsin yad altıdaki PCI slotu boşalt basit bir aparatla karşısına monte et. Elektrik bağlantın sağlam olsun ... Kolay gelsin

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek
    Teşekkürler söylediğinizi yapayım bakalım olmazsa ekran kartını değiştirecem yeni birtane almanın zamanı geldi :)

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
Toplam Hit: 913 Toplam Mesaj: 3