Grafik Tablet Önerisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ofis tarzı işler için bi tablet almayı düşünüyorum, belki bunun yanında çizim felan da yaparım ama bu tabletler hakkında hiçbir bilgim yok.Bilen arkadaşlar biraz tavsiye verebilirlerse sevinirim. Hangi tableti ne iş için kullanabilirim?

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek

standart ne pahalı nede ucuz 

wacom bamboo

http://www.vatanbilgisayar.com/wacom-cth-470k-en-cth-470k-en,-wacom-bamboo-kalem+dokunmatik-grafik-tablet/productdetails.aspx?I_ID=59062

yada

http://www.vatanbilgisayar.com/wacom-ctl-470k-en-ctl-470k-en-wacom-bamboo-kalem-grafik-tablet/productdetails.aspx?I_ID=59063

bu tablete alısınca mouse kulanmıycaksın zaten. çizim için birebir grafik tasarımcılar kullanır genelde tasarımlar ve çizimler için

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Peki hacı ben bu tableti ebaydan getirtmeyi düşünüyorum. Bi garanti sıkıntısı olacakta, bunlarda hemen bozuluyolar mı?

Ve bunların kalemi nasıl oluyo? Özellikleri nedir. Abi nerdeyse kalemle tablet aynı fiyata :) 

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

Peki hacı ben bu tableti ebaydan getirtmeyi düşünüyorum. Bi garanti sıkıntısı olacakta, bunlarda hemen bozuluyolar mı?

Ve bunların kalemi nasıl oluyo? Özellikleri nedir. Abi nerdeyse kalemle tablet aynı fiyata :) 

her elektronik esya gıbı ıste guzel kullan bozulmaz :) 

bildiğin kalem gibi sag ve sol tusu var scroll'u var tablet uzerındeyken mouse olarak kullanıyorsun işte. 1024 basınc sevıyesi onemli senin için. daha hassaslar güzel güzel çizim yaparsın. kalem ne kadar iyiyse baskı seviyesi falan olsun ergonomik bakımından iyi olsun o kadar pahalıdır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Tamam hacım ya, çok saol çok teşekkür ediyorum...

ride or die..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam çok detayını bilmiyorum ama wacom un marka olarak iyi olduğunu biliyorum.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Peki hacılar bu wacom kullanım için yanında program felan veriyor mu? Hani başka bi tablet alsam bu programları kullanabilir miyim, kullanılabilir program veriyolarsa. Ve ya "Tablet şirketi program vermiyo fakat kendin indirebiliyosun diyosanız" nerden indirebilirim?

Birde bunların program uyumluluğu uyumsuzluğu gibi bir şey var mı? Hani ben 3d max çizcem onun için ayrı, herhangi bi cad için ayrı felan mı oluyo? (Painti çizeriz herhalde :P).  

Şimdiden teşekkürler...

Edit: Bu wirelesslı olan için pil mi kullanıyoruz yoksa şarjlı mı? Ve bataryası ne kadar gidiyo?

banneduser tarafından 20/Kas/13 11:51 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek

photoshop illustrator aklına ne gelırse tum cızım programlarında kullanabılıyorsun. yanında bir program verıyolarmı bılmıyorum ama zannetmıyorum versınler.

normal mouse olarak kullanıyorsun kalemi kafana göre takılıyorsun bildiğin mouse ama sadece kalem olarak düşün bunun basıncı var bide yanı hafıf basarsan photoshoptakı brush ince cızer bıraz daha bastırırsan kalın cızer 3d max falan denemek lazım nasıl oluyor bılmıyorum.

ince kalem pille falan çalısıyor wireless kalemler ne kadar süre kullanılır bı pılle bılmıyorum. sarjlı olanıda gormedım suana kadar

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    Perihelion bunu yazdı

photoshop illustrator aklına ne gelırse tum cızım programlarında kullanabılıyorsun. yanında bir program verıyolarmı bılmıyorum ama zannetmıyorum versınler.

normal mouse olarak kullanıyorsun kalemi kafana göre takılıyorsun bildiğin mouse ama sadece kalem olarak düşün bunun basıncı var bide yanı hafıf basarsan photoshoptakı brush ince cızer bıraz daha bastırırsan kalın cızer 3d max falan denemek lazım nasıl oluyor bılmıyorum.

ince kalem pille falan çalısıyor wireless kalemler ne kadar süre kullanılır bı pılle bılmıyorum. sarjlı olanıda gormedım suana kadar

Eyw hacım çok saol

ride or die..
Toplam Hit: 987 Toplam Mesaj: 9