Grafikerliği Tavsiye Eder Misiniz?
-
haftaya bir işe başlayacağım.2 ay eğitim verecekler.şirket, görsel eğitim videoları, çizgi film vs..yapan bir şirket.fakat şartları biraz ağır.ilk 2 ay maaşsız sadece yol+yemek karşılığında çalışacağım.ve gecenin körüne kadar çalışabileceğimi söylediler.sizce bu kadar zahmete değer mi?aslında bu işe çok hevesliydim; fakat bir arkadaşım grafikerlik öldü artık hiç bulaşma dediği için içime bir kurt düştü...anlayacağınız üzere öğrenmek için 2 ay deli gibi çalışacağım.ondan sonrada asgari ücretle çalışacağım..ilk 1,2 yıl bu şartlara katlanabilirim; ama ya sonrası? ne dersiniz meslek olarak yapılır mı.ben grafikerlik dedim ama flash ağırlıklı olacak sanırım
-
Asgari ücretle basladıkdan 3-4 ay sonra ne olacak ona bağlı ve senin işi ne kadar sağlam yapabildiğine
-
hereisnopeace bunu yazdı:
-----------------------------
haftaya bir işe başlayacağım.2 ay eğitim verecekler.şirket, görsel eğitim videoları, çizgi film vs..yapan bir şirket.fakat şartları biraz ağır.ilk 2 ay maaşsız sadece yol+yemek karşılığında çalışacağım.ve gecenin körüne kadar çalışabileceğimi söylediler.sizce bu kadar zahmete değer mi?aslında bu işe çok hevesliydim; fakat bir arkadaşım grafikerlik öldü artık hiç bulaşma dediği için içime bir kurt düştü...anlayacağınız üzere öğrenmek için 2 ay deli gibi çalışacağım.ondan sonrada asgari ücretle çalışacağım..ilk 1,2 yıl bu şartlara katlanabilirim; ama ya sonrası? ne dersiniz meslek olarak yapılır mı.ben grafikerlik dedim ama flash ağırlıklı olacak sanırım
-----------------------------Benim arkadaşlarımda bana php öldü diyor :D kısacası herkese göre yapmadığı iş ölmüş gibi görünüyor.Bence sen şansını dene seviyorsanda yaparsın sorun olacağını sanmıyorum.Neticede sevdiğin işi yapmak önemli.
-
reklam sektörü kolay kolay ölmez bende grafikerlik yapıyorum fakat başka şansın varsa onu dene derim seninde söylediğin gibi çalışma saatleri çok esnek bu sektörün gecen gündüzün birbirine karışır ve akşam eve gidip yattığında rüyalarında bile çalışıcaksın bedenin yorulmuyor ama beynin yoruluyor. >sevmeden yapmanın mümkün olmadığı bir sektör seçim senin tabiki ben kötü yanlarından bahsettim ama bunlardan daha fazla iyi yanları da var tabiki ortaya birşeyler çıkartmak keyifli :)
-
Grafikerlik beyinde hasara yol acar hocam. Unutkanlik baslar. hayal dunyasina yolculuk derinlesir.
-
nerdeymiş bu yer hocam ben de geleyim =)
-
git hocam, grafikerlik + bir kaç programlama diliyle işsiz kalmazsın kanımca..
-
hocam başlayacağın şirketi bence araştır eğer kurumsal müşterisi çoksa sen ordan çok ekmek yersin ama yok geçici kampanyalarla uğraşıyorsa bence pek düşünme çünkü kurumsal firması bol olan ajansta iş bitmiyor ben bu işi 1 sene kadar stajer olarak yaptım inan bana kullanmadığımız görsel uygulamadığımız fikir kalmadı ve hala o ajans o kurumsal müşterilerle devam ediyor ;)