folder Tahribat.com Forumları
linefolder Fotografçılık ve Digital Fotograf Makineleri - Video Kameralar
linefolder Green Box Genel Işıklandırma Teknikleri Ve Fotoğrafçılık İçin Fon Kağıdı?



Green Box Genel Işıklandırma Teknikleri Ve Fotoğrafçılık İçin Fon Kağıdı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    arkdaşalr sorum bu işlerden anlayan bir kaç fotoğrafçı arkdaş vardı sitede onlara birde baskı ile alakalaı bir sorum olucak.

     

    geçmiş konularda gördüğünüz gibi ışık ve duvarları yeşile boyama işlemini bitirdim.

    şu green screen için yaptığım denemelerde karşılaştığım sorun şu. oda küçük olduğu için snaırım duvarda bir bölümde softboxlardan vuran ışık patlama yapıyor . beyaza çok yakın bir ton oluyor dolayısı ile keyleme yaparken oraya mudeale edemiyorum ? bunun bir yolu varmı? pc üzerinde ? yani o noktada ben olmadığım için o nalet yeri çıkartmak gibi.

    bir diğer sorun şu üstüme ışığın yansıması ile br miktar yeşil tonda ışık geliyor. bunu düzeltmek için ışıkla oynadığımdada dediğim gibib patlama yapıyor duvarda.

    neyse green screen olayı biraz sonraki aşamalar sadece tekniği ile alakalı bilen birine ihtiyacım var nette linklere baktım bu detayda sorulara cevap bulaamadım.

     

    ikinci soruda şu green screen olsa arka fonu sadece beyaz yada sadece siyah yapabilirm diye düşünüyordum. şimdi ise fon kağıdı alsam dahamı gzl olur diye düşündüm. bu iş için fon kağıdı naısl seçilir? sonuçta duvarı boyadık parlayan bir yüzeyi var. ucuz yollu bu işi nasıl halledebilirm? ve kendi desenlerimi fotoğraflarımı baskı alsam çok mu pahalı olur


    https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Erkek

    İkinci sorunu ben de merak ediyorum aslında. 2x2m boyutlarında kırmızı, yeşil, mavi, sarı gibi düz renkli fon kağıtlarını nerden bulabiliriz(bulabilir miyiz)?

    Green screen soruna gelirsek; lümen değeri az ışık kullanabilirsin sanırım lümeni çok yüksek ışıklar kullanıyodun. Veya softboxları tavana çevirip deneyebilirsin ama green screende renk tonu farklılıkları olabilir bunun için de aşağıdan veya nereden gerekliyse küçük bir ışıkla green screeni ışıklandırabilirsin. Bir softboxı yukarı birini kendine çevirebilirsin kendine çevirdiğinin ampulünü az lümenli bir ampulle değiştirebilirsin. Duvar boyası olduğu için malesef parlama yapar, pamuk perde seçmende fayda vardı.


    Şafak 1152!
Toplam Hit: 730 Toplam Mesaj: 2
foto