Grub Ve Win 7
-
ben az önce ubuntu 9.10 kurdum. sonra yeniden başlattım ama grub menüsünde sadece ubuntu gözüküyor. windows 7 vardı daha önce ona ulaşamıyorum. nasıl düzelteceğim bunu??
-
Biraz seni uğraştıracak. Muhtemelen Windows7 yi görmüş ve tanımıştır Ubuntu.
Fakat grub 2'ye geçti. Düzenlemesi biraz daha değişik.
Eğer elle düzeltmek istemiyorsan startup manager diye bir program var. Onu kur.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Biraz seni uğraştıracak. Muhtemelen Windows7 yi görmüş ve tanımıştır Ubuntu.
Fakat grub 2'ye geçti. Düzenlemesi biraz daha değişik.
Eğer elle düzeltmek istemiyorsan startup manager diye bir program var. Onu kur.
-----------------------------windows 7 dvd siyle onarmayı denedim olmadı. uğraşırdım super grub disk falan filan ama uğraşmak istemedim. az önce win 7 yi yeniden kurdum düzelmiştir herhalde artık = ) sağol yine de.
-
ubuntunun grup menu.lst 'ye win7 i eklemen lazım diecksin ki hocam bunu nasıl yapıcam simdi adım adım anlatamam ama zaten anlatsamda ilk seferde yapman biraz karısık gelebilir ben menuyu silmiştim her bok silinmişti
kısaca: http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Pardus_%2B_Ubuntu_%2B_WinXp_birlikte_kullan%C4%B1m%C4%B1nda_Grub_d%C3%BCzenleme
bu link'e de bak yardımcı olacaktır eminim.
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=12848.0
-
Yeni sistemde menu.lst yok. grub.cfg var fakat ona da root un bile yazma yetkisi yok.
Sistem değişti. Artık çeşitli yerlerdeki ayar dosyalarına giriş yapıp grub-install yardımıyla o dosyayı etkileyebiliyorsun ancak.
Açılış sırasında shift tuşuna basarsan menüye erişebileceğini düşünüyorum.
Orada Windows 7 entrysini göremezsen mecbur sorunu anlattığım gibi çözeceksin.
Bu arada yaşadığın sorunu Windows tan düzeltmeye çalışma grub u sabit diskinin mbr sinden silerse ubuntu yu bir daha açamazsın.
-
salla zaten merakından nasıl bi seydir die indirip kurmustur bence kurcala kurcala boz çöksün parcala incigini concugunu cıkart sistemin en azından bi seyler ögrenirsin bi dahakine aynı hatayı yapmazsın :)