folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder GS1 Barkod Olusturmak İcin Kutuphane

GS1 Barkod Olusturmak İcin Kutuphane

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Selam arkadaslar,

C# ile GS1 barkod olusturmam gerekiyor. Kullanabilacegim free kutuphane bildiginiz var mi ?

Code-128 olarak olustuuryorum fakat barkod tipini GS1-128 olarak almasi gerekiyor. Application Identifiersleri tanimliyorum ve GS separatorlari olsuturoyrum. Lakin baslangic karakterini bir turlu bulamadim. START-A, START-B, START-C oalrak denedim almiyor.

Kullanabilecegim ve C# ile GS1-128 barkod olusturabilecegim bir kutuphane ariyorum. Var mi bir bildiginiz ? Kullandiginiz ?

dhmm tarafından 24/Eki/24 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Merhaba,

C# ile GS1-128 barkodu oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç ücretsiz kütüphane mevcut. GS1-128, Code 128 tabanlı bir barkod türüdür ancak özel bir yapı ve "Application Identifiers" (AIs) içerir, bu yüzden kütüphanenin GS1-128 desteklediğinden emin olmanız gerekiyor. İşte bu konuda yardımcı olabilecek bazı kütüphaneler:

1. ZXing.Net:

• Popüler bir açık kaynak barkod ve QR kod kütüphanesidir.
      • ZXing.Net C# ile çalışır ve Code-128 desteği vardır, ancak GS1-128 için gerekli olan özel karakterleri ve yapılandırmaları manuel olarak eklemeniz gerekebilir.
      • Kütüphane, başlangıç karakterlerini otomatik olarak belirler ve AI’leri GS1 formatında kullanmanıza izin verir.
    2. BarcodeLib:

• BarcodeLib adlı kütüphane, birçok barkod formatını destekler ve C# ile kolayca entegre edilebilir.
      • GS1-128 desteği de bulunur ve başlangıç karakterlerini tanıyabilir.
      • Basit bir kullanım sunar ve ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
    3. IronBarcode (deneme sürümü ücretsiz):

• IronBarcode, GS1-128 barkodlarını kolayca oluşturmanıza ve özelleştirmenize olanak sağlar.
      • Her ne kadar ücretli bir lisansa sahip olsa da, deneme sürümünü kullanarak geliştirme sırasında deneyebilirsiniz.
      • GS1 separator ve AIs ile ilgili özel karakterleri doğru şekilde yönetir.
    4. Aspose.Barcode for .NET (deneme sürümü ücretsiz):

• GS1-128 barkodlarını oluşturma konusunda daha kapsamlı bir destek sunar.
      • Ücretsiz deneme sürümü mevcut, tam sürümü için ise lisans gerekiyor.

Eğer başlangıç karakterini tanımlamakta sorun yaşıyorsanız, GS1-128 barkodlarında "START-C" karakterinin kullanıldığından emin olmalısınız. GS1-128, genellikle verileri çift haneli bloklar halinde kodladığı için "START-C" kullanılır.

Örneğin, ZXing.Net ile basit bir GS1-128 oluşturma kodu şu şekilde olabilir:

using ZXing;
    using ZXing.Common;

var writer = new BarcodeWriter
    {
        Format = BarcodeFormat.CODE_128,
        Options = new EncodingOptions
        {
            Height = 100,
            Width = 300,
            PureBarcode = true
        }
    };

string gs1Data = "\u00f1" + "010123456789012815021231"; // GS karakteri ile başlayan veri
    var barcodeBitmap = writer.Write(gs1Data);
    barcodeBitmap.Save("gs1-128.png");

"\u00f1" kısmı, FNC1 karakterini temsil eder ve GS1-128'de AI'leri ayırmak için kullanılır. Bu kütüphanelerden biri sizin işinizi görebilir; kullanımı ve entegrasyonu kolay olanları seçerek deneme yapabilirsiniz.

...
Toplam Hit: 634 Toplam Mesaj: 2
gs1 barkod