GS1 Barkod Olusturmak İcin Kutuphane
-
Selam arkadaslar,
C# ile GS1 barkod olusturmam gerekiyor. Kullanabilacegim free kutuphane bildiginiz var mi ?
Code-128 olarak olustuuryorum fakat barkod tipini GS1-128 olarak almasi gerekiyor. Application Identifiersleri tanimliyorum ve GS separatorlari olsuturoyrum. Lakin baslangic karakterini bir turlu bulamadim. START-A, START-B, START-C oalrak denedim almiyor.
Kullanabilecegim ve C# ile GS1-128 barkod olusturabilecegim bir kutuphane ariyorum. Var mi bir bildiginiz ? Kullandiginiz ?
dhmm tarafından 24/Eki/24 15:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Merhaba,
C# ile GS1-128 barkodu oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç ücretsiz kütüphane mevcut. GS1-128, Code 128 tabanlı bir barkod türüdür ancak özel bir yapı ve "Application Identifiers" (AIs) içerir, bu yüzden kütüphanenin GS1-128 desteklediğinden emin olmanız gerekiyor. İşte bu konuda yardımcı olabilecek bazı kütüphaneler:
-
ZXing.Net:
- Popüler bir açık kaynak barkod ve QR kod kütüphanesidir.
ZXing.Net
C# ile çalışır ve Code-128 desteği vardır, ancak GS1-128 için gerekli olan özel karakterleri ve yapılandırmaları manuel olarak eklemeniz gerekebilir.- Kütüphane, başlangıç karakterlerini otomatik olarak belirler ve AI’leri GS1 formatında kullanmanıza izin verir.
-
BarcodeLib:
BarcodeLib
adlı kütüphane, birçok barkod formatını destekler ve C# ile kolayca entegre edilebilir.- GS1-128 desteği de bulunur ve başlangıç karakterlerini tanıyabilir.
- Basit bir kullanım sunar ve ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
-
IronBarcode (deneme sürümü ücretsiz):
- IronBarcode, GS1-128 barkodlarını kolayca oluşturmanıza ve özelleştirmenize olanak sağlar.
- Her ne kadar ücretli bir lisansa sahip olsa da, deneme sürümünü kullanarak geliştirme sırasında deneyebilirsiniz.
- GS1 separator ve AIs ile ilgili özel karakterleri doğru şekilde yönetir.
-
Aspose.Barcode for .NET (deneme sürümü ücretsiz):
- GS1-128 barkodlarını oluşturma konusunda daha kapsamlı bir destek sunar.
- Ücretsiz deneme sürümü mevcut, tam sürümü için ise lisans gerekiyor.
Eğer başlangıç karakterini tanımlamakta sorun yaşıyorsanız, GS1-128 barkodlarında "START-C" karakterinin kullanıldığından emin olmalısınız. GS1-128, genellikle verileri çift haneli bloklar halinde kodladığı için "START-C" kullanılır.
Örneğin,
ZXing.Net
ile basit bir GS1-128 oluşturma kodu şu şekilde olabilir: -