GSMH Ve Milli Gelir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Müridler ekonomi üzerine bi araştırmayla uğraşıyorum. Çıkmazdayım. Ödevde kullanmam gereken bir tablo var. Fakat kaynakların çoğunda tablonun verileri eski.(93 yılına kadar ele alınmış.) Aradığım tablo "Türkiyede Milli gelirin sektörler arası bölüşümü". Fakat TÜİK in sitesinde böyle bişi bulamadım. Sadece Gayrisafi milli hasılanın sektörler arası bölüşümü var. Bu ikisi aynı şey mi? Aynı olmadığını zannediyorum. GSMH milli gelirin hesaplanmasında kullanılan bir faktördür diye biliyorum :(

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

hacı dediğin tablo mevcut değil bende fakat milli gelirle gayri safi milli hasıla farkını şöle anlatayım;

şimdi gsmh bi ülke vatandaşlarının üretim faktörlerini kullanarak(emek,sermaye,girişimci,kaynaklar) 1 yıl içinde

gerek o vatandaşların ülkesinde yahut başka ülkelerde ürettikleri mal ve hizmetlerin toplam piyasa değerine

deniyor milli gelir yine bir ülkedeki vatandaşların üretim faktörlerini kullanarak gerk o ülke gerek başka ülkelerdeki

üretime yaptıkları katkı karşılğnda aldıkları para.. yan örnek vermek gerekirse;

gsmh;almanyadaki ve türkiyedeki türklerin 1 yılda ürettiği araba miktarıdır; bu ürettikleri arabadan kazandıkları

para ise milli gelirdir..

yannız ta 1. sınıfta aldıydım iktisatı tam hatırlamıorum ama böyle olması lazım bi bak genede...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Evt hacı dediğin doğru. Ben bu anasını sattımının dersini 1. sınıfta iktisat olarak aldım. Şimdi de tarım ekonomisi adı altında alıyorum. Dediğin tanımlar oldukça açık tşkr. ederim. Ama bahsettiğim tablo konusunu TÜİK'da bulamadım. Bu inceleme sadece 93 yılına mı kadar yapılmış anlamadım gitti. ya da farklı bi isimle sunuyorlar ben bulamıyorum...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
Toplam Hit: 1895 Toplam Mesaj: 3