GSS Borç Hakkında
-
Merhaba Arkadaşlar,
En son 2 ay önce sorgulamıştım gss borcunu 1.4 bin tl borcum vardı .Bugun bi bakiyim dedim oha ne göriyim 4.5k yakın bir borç çıktı nedir bu neyin nesidir amk , 2-3 ayda bu kadar faiz mi artar ? ne yapacam şimdi bu borcu sildirmek için devlet geçirebildiğine geçirmeye mi çalışıyor anlamadım gitti.
-
2 aylık artış değil o
sisteme tam borç zamanında düşmüyor pat die birden tüm borç gözükebiliyor.
örn: benim hiç borcum yokken 2k birden borç çıktı + bağkurluyken bide ssk ya gidip sıfırladım borcu .sende öğrenci falansan yada sağlık sigortan varsa borcunu sıfırlatabilirsin yoksa zike zike ödicen.
-
samaccc bunu yazdı
2 aylık artış değil o
sisteme tam borç zamanında düşmüyor pat die birden tüm borç gözükebiliyor.
örn: benim hiç borcum yokken 2k birden borç çıktı + bağkurluyken bide ssk ya gidip sıfırladım borcu .sende öğrenci falansan yada sağlık sigortan varsa borcunu sıfırlatabilirsin yoksa zike zike ödicen.
bilmiyorum hocam ya , düzenli bakardım kaç arttı kaç oldu diye bı baktım pat diye 4.5k yakin olmuş dumura uğradım şuan , çalışmıyorum dukkanım vardı kapattım , 1 yıldırda öğrenciyim öğrenci olduğum süre zarfını mı silecekler yoksa komple mi.Şuan tekrar sorgulattım 1.4 çıktı
4B Borç Bilgileriniz : diye şöyle birşey var
- escil Durumu
- Terk Etmiş Sigortalı
- Son Basamak
- 1
- Son Basamak Tarihi
- 01.04.2013
- Meslek Başlangıç Tarihi
- 01.04.2013
- Toplam Borç
- 4.331,16 TL
- Fazla Ödeme
- 0 TL
- Ceza
- 474,77 TL
- Pirim Borç
- 3.856,39 TL
- Prim Borç Ay Sayısı
- 11 AY
-
bağkurlu+öğrenci olduğun süreleri silecekler
gerisi faiziyle kalacak
ssk ya git bence düzenle hem kafan rahat ollur
http://i.hizliresim.com/zRnZWO.png

aklıma gelmişken gelir testi yaptır gelir testi yaptırısan 30-40 tl (ailenin gelirine bağlı olarak değişir ) aylık para ödersin.
genelde gelir testi yaptırmadıkları için insnlar cezalı ödüyorlar şöyle bi durum var millet anlamak istemiyor
gss gelir testine girmezzsen gss sana borç olarak otomatik EN DÜŞÜK SSK LI PRİM BORCUNU GEÇİRİ VERİR . şu anda 350-400 tl arası olması lazım. aylık para + faiz
samaccc tarafından 15/May/14 10:50 tarihinde düzenlenmiştir -
1383.31 olmuş.
Bu işin sonu ne olacak anlamıyorum. Devlet kendi vatandaşına sokma derdinden vazgeçsede artık ilgilenmesi gereken şeyler ile ilgilense.
Ödemeyi düşünmüyorum. Benden habersiz bana borç yapamazlar. Hatta mahkemeye filan verebilir miyiz devleti?
Ekleme: Gelir testi yaptırdım. Aylık 50 TL mi ne geliyor heralde. Ama ödemeyeceğim.
Babası şirket sahibi olan bir tanıdık ile işini hallediyor. Ama bizim babamız işçi annemin üzerine bir araba var diye yararlanamazmışım. Hani ben ailemden ayrıydım artık :)
kadirozdemir tarafından 15/May/14 11:10 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam en son rte'nin onayına sunulan bir borç silme kanunu vardı. tayyip erdoğan imzaladıktan sonra herkesin borcu silinecekti. Ne oldu o imza işi?
-
DrKeworks bunu yazdı
hocam en son rte'nin onayına sunulan bir borç silme kanunu vardı. tayyip erdoğan imzaladıktan sonra herkesin borcu silinecekti. Ne oldu o imza işi?
Borç silme diye bir şey yok Hocam ha en sonunda olacağoı ve olması gereken odur ancak o kanun borcu değil faizleri siliyor. Yani sizi öyle de sikeceğiz böyle de alıştıra alıştıra sikelim diyorlar.. Hakkı olmayan bu parayı milletten (ç)alanların öteki tarafta yakasına yapışacağız..
-
darkroques61 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
Borç silme diye bir şey yok Hocam ha en sonunda olacağoı ve olması gereken odur ancak o kanun borcu değil faizleri siliyor. Yani sizi öyle de sikeceğiz böyle de alıştıra alıştıra sikelim diyorlar.. Hakkı olmayan bu parayı milletten (ç)alanların öteki tarafta yakasına yapışacağız..
hocam haberde borçların günlerle beraber silineceği söyleniyordu.. Daha bir ay olmadı haber çıkalı. İsteyenlerde günlerini borçlarıyla sildirmek yerine taksitlendiriyordu... Yoksa ben 5bin tl'yi nasıl öderim amk. Hiç almadığım hastane hizmetinin bedeli mi olur? Borcun işlendiği süre zarfında 1 kere hastaneye gitmiş olsam gam yemem.. para olsa öderim başımın gözümün sadakası olsun şerefsizlere
-
DrKeworks bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
hocam haberde borçların günlerle beraber silineceği söyleniyordu.. Daha bir ay olmadı haber çıkalı. İsteyenlerde günlerini borçlarıyla sildirmek yerine taksitlendiriyordu... Yoksa ben 5bin tl'yi nasıl öderim amk. Hiç almadığım hastane hizmetinin bedeli mi olur? Borcun işlendiği süre zarfında 1 kere hastaneye gitmiş olsam gam yemem.. para olsa öderim başımın gözümün sadakası olsun şerefsizlere
Valla ne diyeyim Hocam inşallah silinir bu yasal hırsızlık da son bulur.. Ben 2012 Şubat'ta gelir testi yaptırdım Aralık'ta sonuçlandı. Eylül'de de Üni'ye girdim adamlar sadece Eylül sonrasını siliyor ki ben o arada hasta oldum henüz sonuç olmadığından paramla muayene oldum ama bu parayı benden istiyor şerefsizler alırlar ama babayı alırlar..