Güç Kablosunu Taktığımda İnternetin Yavaşlaması?
-
Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle ubuntu 10.04 beta ile linux kullananlar arasına katıldım. İnternette bulduğum kadarıyla kendi problemlerimi çözmeye çalışıyorum.
Problemimize gelelim. Ben güç kablosu takılı değilken internete normal hızda bağlanabiliyorum. Ama güç kablosunu takınca internette aşırı bir yavaşlama oluyor. Yerimlerimdeki tüm sitelerde denedim. Güç kablosu takılı iken aşırı bir yavaşlama var. Sadece sitelere girerken de değil. Torrent kullanıcısıyım. Güç kablosu takılı değil iken 3 mb ile indirirken, kabloyu takıyorum, ekran parlaklaşıyor yani taktığımın belirtisi, torrenti takibe alıyorum hız 15 saniye içerisinde hız sıfıra iniyor. Bu da beni kesin olarak güç kablosu ile ilgili bir problem olacağına inandırdı. İnternet kablosu ile güç kablosunun laptopa girişi yanyana. Acaba bunun mu etkisi var diye düşünürken, windowsla açtım pcyi. Windowsta normal hızla bağlanabiliyorum.takılı iken acpi -a çıktısı
Adapter 0: on-line
takılı değilken acpi -b çıktısı
Battery 0: Discharging, 18%, 00:12:58 remainingToshiba A100-036Konuyu ubuntu türkiye forumlarında da açtım ama sanırım problem çözülemeyecek. -
Hocam son cümlende olayı özetlemişsin...
O sorun çözülmez...
-
piyasa yapmış bazı linux tabanlı sistemlerde bende değişik sorunlarla karşılaşmıştım. aynı cd ile başka pc lere sorunsuz bi şekilde yükleme yapıyordum. bazı bilgisayarlara rastladım hiç yüklenmiyodu yani kabul etmiyo resmen pc. bazılarında hiç çözülemeyen ses sorunları..
ayrıca dediğin gibi betaymış kullandığın sürüm belki gavur sitelerinde aynı hatayla karşılaşanlar vardır. kararlı sürüm kullanana kadar bekle
-
3 saat önce batarya biraz şarj olsun diye hibernate moduna aldım. Ardından yeniden açtıktan sonra internete normal hızla bağlanmaya başladı. Belki yine problem çıkar diye buraya yazmadım ki yine aynı problem oldu. Yine hibernate moduna aldım. Sonra hemen açtım, çünkü batarya doluydu. Yine bağlanmaya başladı. Böyle bir sorun yaşayan olursa bu yöntemi denesin. Ama endişelenmeyin. Böyle garip şeyler hep beni bulur.

-
Ya problem heralde kendini tekrarlıyor. Her seferinde hibernate moduna alıyorum. Sonra düzeliyor. Ben şimdi uyusam, torrent açık. Bir müddet sonra indirme yeniden duracak. Buna kalıcı bir çözüm bulmam lazım. Yani konu hala çözülmüş değil.
-
şunu söyleye bilirim
Bilindiği gibi elektrik akımı bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlör lerda çokca olur cıııızzzz diye bir ses buda kolona giden elektriğin voltajında dengesizlikden yada jak kısmında oluşan şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de böyle bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu iyi bir elektironikçide ölçtüre bilirsin.
kalıbımı basarım ki bundandır. ( yada basmasam mı )
-
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------
şunu söyleye bilirim
Bilindiği gibi elektirk akımı bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlor larda çokca olur cıııızzzz diye birses buda kolonna giden elektriğin voltacjında yada jak kısmında oluşan şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de böyle bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu iyi bir elektironikçide ölçtüre bilirsin.
kalıbımı basarım ki bundandır.
-----------------------------Ama internet hızı windowsta normal seviyesinde?
-
diamonique bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
şunu söyleye bilirim
Bilindiği gibi elektirk akımı bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlor larda çokca olur cıııızzzz diye birses buda kolonna giden elektriğin voltacjında yada jak kısmında oluşan şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de böyle bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu iyi bir elektironikçide ölçtüre bilirsin.
kalıbımı basarım ki bundandır.
-----------------------------Ama internet hızı windowsta normal seviyesinde?
-----------------------------bu soruyu sormanı bekliyordum. Bende sana şöyle bir cevap vereyim ( mantıken )
windows da normal diye linux da normal olacak şeklinde bir kaide yok. sonuç itibari ile windows Ağ ayarları için gerekli gücü başka bir şekilde sağlıyordur. sonuç işletim sistemleri donanımlar ile muhabbet etmektedirler.
windos internet için "A" ile muhabbet ediyorsa linux "B" ile muhabbet ediyordur. Bunu şu şekilde açıklamakta mümkün. windows bir uygulama çalıştırdığı zaman fan hızı artar en basitinden. linux de de bu mantık içinde bir işlem odluğunu var sayarsak v.s. v.s. iyice çorba oldu :))
kısaca mantık olarak windows A linux B ile muhattap olur. biri ona gereksimim duyar biri duymaz gibi bir şey. Bu çok ince bir alış veriş. Kernel derleyenler bilirler sanırım (bi alakası vardır galiba olmaya bilirde ) daha doğrusu anlarlar. ( Voltaj hesabı çok önemli )