folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Güç Kablosunu Taktığımda İnternetin Yavaşlaması?

Güç Kablosunu Taktığımda İnternetin Yavaşlaması?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle ubuntu 10.04 beta ile linux kullananlar arasına katıldım. İnternette bulduğum kadarıyla kendi problemlerimi çözmeye çalışıyorum.

Problemimize gelelim. Ben güç kablosu takılı değilken internete normal hızda bağlanabiliyorum. Ama güç kablosunu takınca internette aşırı bir yavaşlama oluyor. Yerimlerimdeki tüm sitelerde denedim. Güç kablosu takılı iken aşırı bir yavaşlama var. Sadece sitelere girerken de değil. Torrent kullanıcısıyım. Güç kablosu takılı değil iken 3 mb ile indirirken, kabloyu takıyorum, ekran parlaklaşıyor yani taktığımın belirtisi, torrenti takibe alıyorum hız 15 saniye içerisinde hız sıfıra iniyor. Bu da beni kesin olarak güç kablosu ile ilgili bir problem olacağına inandırdı. İnternet kablosu ile güç kablosunun laptopa girişi yanyana. Acaba bunun mu etkisi var diye düşünürken, windowsla açtım pcyi. Windowsta normal hızla bağlanabiliyorum.

takılı iken acpi -a çıktısı

Adapter 0: on-line

takılı değilken acpi -b çıktısı

Battery 0: Discharging, 18%, 00:12:58 remaining

Toshiba A100-036
    Konuyu ubuntu türkiye forumlarında da açtım ama sanırım problem çözülemeyecek.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam son cümlende olayı özetlemişsin...

O sorun çözülmez...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

piyasa yapmış bazı linux tabanlı sistemlerde bende değişik sorunlarla karşılaşmıştım. aynı cd ile başka pc lere sorunsuz bi şekilde yükleme yapıyordum. bazı bilgisayarlara rastladım hiç yüklenmiyodu yani kabul etmiyo resmen pc. bazılarında hiç çözülemeyen ses sorunları..  

ayrıca dediğin gibi betaymış kullandığın sürüm belki gavur sitelerinde aynı hatayla karşılaşanlar vardır. kararlı sürüm kullanana kadar bekle

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

3 saat önce batarya biraz şarj olsun diye hibernate moduna aldım. Ardından yeniden açtıktan sonra internete normal hızla bağlanmaya başladı. Belki yine problem çıkar diye buraya yazmadım ki yine aynı problem oldu. Yine hibernate moduna aldım. Sonra hemen açtım, çünkü batarya doluydu. Yine bağlanmaya başladı. Böyle bir sorun yaşayan olursa bu yöntemi denesin. Ama endişelenmeyin. Böyle garip şeyler hep beni bulur.%3carika

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ya problem heralde kendini tekrarlıyor. Her seferinde hibernate moduna alıyorum. Sonra düzeliyor. Ben şimdi uyusam, torrent açık. Bir müddet sonra indirme yeniden duracak. Buna kalıcı bir çözüm bulmam lazım. Yani konu hala çözülmüş değil.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

şunu söyleye bilirim

Bilindiği gibi elektrik akımı  bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlör lerda çokca olur  cıııızzzz  diye bir ses  buda  kolona giden elektriğin voltajında dengesizlikden yada jak kısmında oluşan  şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de  böyle  bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu  iyi bir elektironikçide  ölçtüre bilirsin. 

kalıbımı basarım ki  bundandır. ( yada basmasam mı )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

karakutu bunu yazdı:
    -----------------------------

şunu söyleye bilirim

Bilindiği gibi elektirk akımı  bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlor larda çokca olur  cıııızzzz  diye birses  buda  kolonna giden elektriğin voltacjında  yada jak kısmında oluşan  şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de  böyle  bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu  iyi bir elektironikçide  ölçtüre bilirsin. 

kalıbımı basarım ki  bundandır.

Ama internet hızı windowsta normal seviyesinde?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

karakutu bunu yazdı:

şunu söyleye bilirim

Bilindiği gibi elektirk akımı  bazı şeyleri etkiliyor ( yada bilinmediği gibi ) mesela bu sorun hopörlor larda çokca olur  cıııızzzz  diye birses  buda  kolonna giden elektriğin voltacjında  yada jak kısmında oluşan  şaseden kaynaklanmaktadır. tahminimde sende de  böyle  bir sorun var sanıyorum ki adaptör girişinde şase var bunu  iyi bir elektironikçide  ölçtüre bilirsin. 

kalıbımı basarım ki  bundandır.

Ama internet hızı windowsta normal seviyesinde?

bu soruyu  sormanı bekliyordum. Bende sana şöyle  bir cevap vereyim ( mantıken )

windows da normal diye  linux da normal olacak şeklinde bir kaide  yok. sonuç itibari ile windows  Ağ ayarları için gerekli  gücü  başka  bir şekilde  sağlıyordur. sonuç  işletim sistemleri donanımlar ile muhabbet  etmektedirler.

windos  internet için "A" ile muhabbet ediyorsa linux "B" ile  muhabbet ediyordur.  Bunu şu şekilde açıklamakta mümkün. windows bir uygulama çalıştırdığı zaman fan hızı artar  en basitinden. linux de de  bu mantık içinde bir işlem odluğunu var sayarsak v.s. v.s. iyice çorba  oldu :))

kısaca  mantık olarak windows A  linux B ile muhattap olur. biri ona gereksimim duyar  biri duymaz  gibi bir şey. Bu çok ince bir alış veriş. Kernel derleyenler bilirler sanırım (bi alakası  vardır galiba olmaya bilirde )  daha doğrusu anlarlar. ( Voltaj hesabı  çok önemli )

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 1159 Toplam Mesaj: 8