folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Güç Kaynağı Yapımı Çıkış Gerilimi Ayarlama?

Güç Kaynağı Yapımı Çıkış Gerilimi Ayarlama?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek

güç%20kaynağı

Merhaba arkadaşlar elimizde böyle bir devre var kurduk çalıştırdık ancak potansiyometre ile çıkış gerilimini değiştiremiyoruz hep sabit kalıyor. (amacımız -30 ile +30 arasında ayarlanabilir çıkışlı bir güç kaynağı yapmak, yukarıda devreden 0-30 arası aşağıdaki devreden -30-0 arası gerilim almamız lazım) Yardımcı olabilir misiniz?

bazen inanmak en büyük kumardır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

tam olarak incelemedim henüz ama potansiyometre transistörün "kollektörüne" bağlı gördüğüm kadarıyla, eğer gerilimi kontrol edeceksen "baz" kısmına bağlayıp, çıkışı emetörden alman daha uygun gibi geldi bana. Yada farklı birşey düşündüyseniz açıklayabilir misin biraz daha ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek

biz devreyi 0-30 volt için kurduk değişken çıkış voltajı elde ettik devre çalışıyordu, aynı devrenin simetriğini kurup bir başka yerden -30-0 volt almak istiyoruz fakat pot çalışmıyo hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

+- gerilim (+-12 -+24 gibi) çıkışı bulunan bi trafo ile çalıştırabilirsin sanırım 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Zener kaç volt

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Önce köprü çıkışna gerilim bölücü bağlayıp gerilim bölücünün  orta ucunu da 0v a bağalrsanız olabilir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireOfHeaven
    FireOfHeaven's avatar
    Erkek

zener 30 volt. http://320volt.com/0-30-v-ayarli-kisa-devre-korumali-transistorlu-guc-kaynagi/ bu sitedeki şemayı kullandık ancak -30 volt çıkış da almamız gerekiyor orayı yapamadık.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

çalıştıramadım kaç tane transistör patlattım zamanında amk

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 2418 Toplam Mesaj: 8