Gülmek...
-
gülmek engellenebilirmi gülmek nerde olur gülmeyi sağlayan kaslar konrolümüzdemidir diyilmidir nedir bu ??? ciddi bi soru ciddi cewapler bekliyom
-
gulmeyi engelleyebilecegini sanmiyorum
reflekse bagli bisi
uzerine gelen bir arabayi farkedip reflekse saga sola kaciyorsan
gulme hissi geldiginde kendini tutamaman olayi gibi.. -
ama tutabilenler war adam isterse gülmüyo falan...
-
Su an adının ne olduğunu hatirlayamicam sadece boyutunu biliyorum oda cok ilgimi cekmisti o yuzden
Gülmemizi sağlayan nevalenin büyüklüğü 4cm² kadar bisi. Bunun işleyişi kısaca şöyle. Bu bi IF fonksiyonu gibi bişi. Tüm veriler ilk olarak buradan gecer. Burasi gelen verilerin eşliğini değerlendirir. Eğer birbirine herhangi bir yönden zıtlık (bunu bilinciniz algılamasa bile o algılar) taşıyan veri tespit ederse, sinir sistemini harekete gecirir ve bildik gülme "reflex"ini verir. Gülmeyenler de var diyorsunuz o olay söyle. Gülme denilen olay aslında dıştan gelisen bisi değildir. Gülme reflexi şu:
1- Diyafram titreşir (kahkaha atarken bu yuzden karnınız ağrır)
2- Yemek borusundaki selistik hareket mideye doğru inerken (uç kısımda) bozulur. Çarpık bir hareket devam eder. O yuzden cok fazla kahkaha attiğimizda kusabiliriz.
Bu olayin reflexi omurilik tarafindan mi veriliyor yoksa bu beyindeki gülme merkezinden mi veriliyor bilmiyorum. Ama emin olduğum tek nokta beyindeki ~4cm² lik (mm. de olabilir:) ) yerin durumun zıtlığını tespit edip vücudu uyarmasıdır. -
Ben Kasarsam Gulmem..
BeyinLe iLgiLi Bence de..
Cunku bir An icin..
Niye Guluyorum ki.
gulmem icin bi neden yok bu komik deil ki felan gibi seyLer soyluorum kafamdan :)) -
selamun aleyküm arkadaşlar.Ben sadece şu deneyi uygulamanızı istiyorum.Kısmetse ramazan ayı başlıyor ve oruç tutacaz.Oruçlu olduğunuz bir gün dikkat edin pek gülmezsiniz tebessümle yetinirsiniz,,daha çok düşünürsünüz,az konuşursunuz.Bunu bir de tıka basa yediğiniz bir günle kıyaslayın.Espriler havada uçuşur.İçinizden çok konuşmak gelir.Olur olmaz şeylere gülersiniz...
Sanırım bu soruya bir cvp teşkil eder... -
BartheZ bunu yazdı:
-----------------------------
Su an adının ne olduğunu hatirlayamicam sadece boyutunu biliyorum oda cok ilgimi cekmisti o yuzden
Gülmemizi sağlayan nevalenin büyüklüğü 4cm² kadar bisi. Bunun işleyişi kısaca şöyle. Bu bi IF fonksiyonu gibi bişi. Tüm veriler ilk olarak buradan gecer. Burasi gelen verilerin eşliğini değerlendirir. Eğer birbirine herhangi bir yönden zıtlık (bunu bilinciniz algılamasa bile o algılar) taşıyan veri tespit ederse, sinir sistemini harekete gecirir ve bildik gülme "reflex"ini verir. Gülmeyenler de var diyorsunuz o olay söyle. Gülme denilen olay aslında dıştan gelisen bisi değildir. Gülme reflexi şu:
1- Diyafram titreşir (kahkaha atarken bu yuzden karnınız ağrır)
2- Yemek borusundaki selistik hareket mideye doğru inerken (uç kısımda) bozulur. Çarpık bir hareket devam eder. O yuzden cok fazla kahkaha attiğimizda kusabiliriz.
Bu olayin reflexi omurilik tarafindan mi veriliyor yoksa bu beyindeki gülme merkezinden mi veriliyor bilmiyorum. Ama emin olduğum tek nokta beyindeki ~4cm² lik (mm. de olabilir:) ) yerin durumun zıtlığını tespit edip vücudu uyarmasıdır.
-----------------------------
hoja ellerine saglik walla, cok guzel aciklamissin.... -
EHahah geçen gün rekor kırdım daha fazla daha fazla gülmek için yapmadıımı bırakmadım ama gülemedim karnım aardı yere düştüm ama asla çok fazla gülemeidm bi sınır var tıkanıyosun kalıyosun en pis şekilde 1dk gülünce insanın gözleri yaş karnı kas suratı da yer yapıyo ciddiyim bayıldım nerdeyse konu ise anlatılmadan gülüncek bişi
-
vallahi ben cok gülen bi insanım hele bir şey kafama takıldıgı zaman aklıma geldiğinde yer neresi olursa olsun kahkahalarla gülmeye baslarım
Toplam Hit: 2211 Toplam Mesaj: 9