Gümrük Vergisi Vb. Konularla İlgili Bilgisii Olanlar
-
http://www.seyberts.com sitesinden yaklaşık 1500$'lık bir alışveriş yapan bir arkadaşımın siparişini Amerika'dan ambalajına fatura tutarı olarak 95$ yazarak göndermelerine rağmen buradaki PTT'nin gümrük bölümünde tutuyorlar fatura detayları falan istiyorlar. Tam olarak sıkıntı neden çıkmış onu da henüz anlamadık vergilendirilecek alışveriş sınırı 100$ sanıyorduk arkadaşımın dediğine göre 75$ gibi bi şeyden falan bahsetmişler. Şimdi postaneye gidip konuşmadan önce sizlerden bi bilgi alayım dedim ne yapmalı acaba?
-
5 dolarlık ürün geçen geldi bana partlar halinde 50 dolarlık mal sipariş ettim onlarda geliyo yolda
ama 1500 dolarlık olunca en pahalısı 75 dolar sanırım büyük birşey göze çarptı :)
birşey soracam diyelim 200 dolarlık bi tablet aldım gümrüğe takıldı gidip bunun vergisini yatırıp alabiliyomuyum?
-
PTT'nin memurları bu konularda biraz bilgisiz oluyor malesef. Kesin olmamakla bildiğim şu şekilde;
- Yurtdışından faturası ile gönderilen malların gümrüklenmesi gerekiyor.
- İthalat-ihracat haricinde mallarda bir fiyat kotası var bu fiyatın üstünde malı alamazsın.
Daha detaylı bilgi almak için PTT yerine UPS veya MNG Kargo şubelerine git durumu anlat, çok daha detaylı ve bizim yalan/yanlış bildiklerimizin aksine en kesin ve doğru bilgiyi alırsın.
Saygılar
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------http://www.seyberts.com sitesinden yaklaşık 1500$'lık bir alışveriş yapan bir arkadaşımın siparişini Amerika'dan ambalajına fatura tutarı olarak 95$ yazarak göndermelerine rağmen buradaki PTT'nin gümrük bölümünde tutuyorlar fatura detayları falan istiyorlar. Tam olarak sıkıntı neden çıkmış onu da henüz anlamadık vergilendirilecek alışveriş sınırı 100$ sanıyorduk arkadaşımın dediğine göre 75$ gibi bi şeyden falan bahsetmişler. Şimdi postaneye gidip konuşmadan önce sizlerden bi bilgi alayım dedim ne yapmalı acaba?
-----------------------------hocam o halde bir cep telefonu alalım ve faturasını 50 dolar kestirelim. ülkeye girişinde ne olursa olsun kontrol edilir bu.
1500 dolarlık ürünün gümrük tarifesi hangi cinsten ise ödenip ülkeye girdirilir.
ancak gönderilen ürün örnek bilardo topu olduğunu varsayalım. marka-model-adet ve tutar faturada ayrınılı yazıyor ve ürün ile bire bir tutuyor ise sorunsuz geçiş olur.
bu arada alırsın alper hocam
dış ticaret okuyorum :D
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------http://www.seyberts.com sitesinden yaklaşık 1500$'lık bir alışveriş yapan bir arkadaşımın siparişini Amerika'dan ambalajına fatura tutarı olarak 95$ yazarak göndermelerine rağmen buradaki PTT'nin gümrük bölümünde tutuyorlar fatura detayları falan istiyorlar. Tam olarak sıkıntı neden çıkmış onu da henüz anlamadık vergilendirilecek alışveriş sınırı 100$ sanıyorduk arkadaşımın dediğine göre 75$ gibi bi şeyden falan bahsetmişler. Şimdi postaneye gidip konuşmadan önce sizlerden bi bilgi alayım dedim ne yapmalı acaba?
-----------------------------hocam o halde bir cep telefonu alalım ve faturasını 50 dolar kestirelim. ülkeye girişinde ne olursa olsun kontrol edilir bu.
1500 dolarlık ürünün gümrük tarifesi hangi cinsten ise ödenip ülkeye girdirilir.
ancak gönderilen ürün örnek bilardo topu olduğunu varsayalım. marka-model-adet ve tutar faturada ayrınılı yazıyor ve ürün ile bire bir tutuyor ise sorunsuz geçiş olur.
-----------------------------nasıl alırım hoca? :)
şimdi ben ilçedeyim gümrüğe takıldığı zaman burdaki pttdenmi çağırırlar yoksa gümrük müdürlüğündenmi
gümrük müdürlüğüyse hacı git gel zaten okadar yol parası veririm :D burdan yatırsam makbuzu fakslasam oluyomu nasıl olur
bendi dış ticaret gördüm hatırldığım tek şey konteynırların götüne vurulan harf kodları oda hatırlamıyom :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------nasıl alırım hoca? :)
şimdi ben ilçedeyim gümrüğe takıldığı zaman burdaki pttdenmi çağırırlar yoksa gümrük müdürlüğündenmi
gümrük müdürlüğüyse hacı git gel zaten okadar yol parası veririm :D burdan yatırsam makbuzu fakslasam oluyomu nasıl olur
bendi dış ticaret gördüm hatırldığım tek şey konteynırların götüne vurulan harf kodları oda hatırlamıyom :)
-----------------------------ayrıntılı pm atıyorum birazdan hocam...
-
hocam ptt den kağıt geldi mi onu da sorayım. tam cevap vereyim? geldi ise onunla birlikte git gümrük paket servisine. senden ürünü ne ile aldı isen onun extresini isterler. örn kredi kartı. fatura yerine orada sözlü olara kbeyanda bulunuyorsun. mal birden fazla ise yazılı beyan isterler. malları orada açarlar. markaya göre heyet ile birlikte kafadan fiyat belirlerler. piyasa fiyatı cinsinden. heyetin vereceği rapora göre gümrük tarifesini, damga pulunu ve vezneye ufak bir miktar ödemeyi yapıp malını alırısn.
-
geçen müridin biri 160 yuro demişti sınır.
dealextremedan bişi alacaktık da. 160 yurodan fazla olursa vergiye giriyo demişti
başka biri de telefon ve pc miktar ne olursa olsun getirilmesi yasak demişti.
net bilgisi olan var mı acep ?
-
-
100 euro sınır hatta 75 bile indirmiş olabilirler tam hatırlamıyorum.